Apps zoeken

Je kunt apps voor je winkel vinden in de Shopify App Store. Je kunt apps ook rechtstreeks downloaden van de website van een app-ontwikkelaar. Wanneer je een app gaat kiezen voor je winkel, stel jezelf dan eerst een paar vragen:

• Wat heeft mijn winkel naast de kernfuncties van Shopify nog nodig?
  • Wat zou mijn verkoop verhogen (bijvoorbeeld betere SEO, marketing, geplande winkelverkopen)?
  • Wat zou het beheren van mijn winkel gemakkelijker maken (bijvoorbeeld verzendlabels in bulk afdrukken)?
  • Hoeveel wil ik besteden aan apps?

Een app vinden in de Shopify App Store

Je kunt apps op de volgende manieren vinden in de Shopify App Store:

• Gebruik het zoekvak om naar apps te zoeken op functie of naam.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu Categorieën om apps te sorteren op categorie. Voorbeelden van categorieën zijn Dropshipping en SEO.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu Collecties om apps te sorteren op collectie. Voorbeelden van collecties zijn Gemaakt door Shopify en Verkoopkanalen. App-collecties worden door Shopify samengesteld om de beste tools te bieden voor het opstarten, laten groeien en beheren van je onlinebedrijf.

Nadat je een zoekterm hebt ingevoerd of een categorie hebt geselecteerd, kun je filters gebruiken om de resultaten te verfijnen. Via het vervolgkeuzemenu Sorteer op kun je de volgorde wijzigen waarin apps worden vermeld. Het filter Prijzen kan worden gebruikt om de lijst te beperken tot alleen gratis apps. Alle apps die zijn gemaakt door Shopify zijn gratis.

Om te zien hoe anderen hebben gereageerd op de app, kun je app-recensies lezen en de algehele sterwaardering bekijken. De algehele waardering is een gewogen gemiddelde dat de meest recente recensies prioriteert, zodat de beoordeling beter de meest recente versie van de app vertegenwoordigt. Shopify past ook maatregelen toe om misleidende en valse recensies te verwijderen of te stoppen.

Betalen voor een app

Betaalde apps hebben een maandelijkse vergoeding, een eenmalige vergoeding of een vergoeding die je per gebruik van de app moet betalen. De meeste betaalde apps bieden ook een gratis basisabonnement of een gratis proefperiode, zodat je de app kunt uitproberen voordat je deze koopt. Je kunt de prijsgegevens voor een app bekijken door op de app te klikken en omlaag te bladeren naar het gedeelte Prijzen.

Meertalige ondersteuning in de Shopify App Store

Je kunt de Shopify App Store doorzoeken in de ondersteunde talen die beschikbaar zijn. Je kunt een taal kiezen in het taalmenu rechtsonder op de pagina. Nadat je een taal hebt gekozen, worden de navigatie-elementen, categorieën en filters in de Shopify App Store allemaal bijgewerkt.

Zoek met Engelse termen om de meest complete set resultaten te krijgen aangezien de meeste app-vermeldingen alleen in het Engels beschikbaar zijn. Gebruik de taalspecifieke app-collecties in het vervolgkeuzemenu Collecties als je app-vermeldingen wilt vinden die beschikbaar zijn in andere talen (waaronder Frans, Duits en Japans).

Hoewel je beoordelingen in de door jou gewenste taal kunt publiceren, zijn de meeste opmerkingen bij beoordelingen alleen beschikbaar in het Engels.

Wanneer je ondersteuning vraagt aan een app-ontwikkelaar, houd er dan rekening mee dat er mogelijk geen ondersteuning wordt geboden in de taal van je voorkeur.

Adverteren in de Shopify App Store

Shopify is altijd op zoek naar manieren om je te helpen apps te vinden die je kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien. Een manier waarop we dit doen, is door app-uitgevers hun apps te laten adverteren op pagina's met zoekresultaten in de Shopify App Store.

Hoe weet Shopify welke advertenties aan mij moeten worden getoond?

Advertenties in de Shopify App Store worden alleen weergegeven op pagina's met zoekresultaten en alleen als je hebt gezocht naar een trefwoord waarop adverteerders zich richten. Adverteerders kunnen hun advertenties targeten op basis van alleen trefwoorden. Ze kunnen niet targeten op basis van je persoonlijke gegevens of informatie.

Wat is het verschil tussen een advertentie en een app die Shopify mij heeft aanbevolen?

Telkens wanneer een ontwikkelaar Shopify betaalt om een app aan je te tonen, wordt deze gemarkeerd met een label met de tekst Ad:

Voorbeeld van een betaalde advertentie in de Shopify App Store

De Shopify App Store biedt ook gepersonaliseerde aanbevelingen voor apps die je kunnen helpen je bedrijf te runnen en te laten groeien. Deze aanbevelingen worden weergegeven in het gedeelte Aanbevolen voor jou. App-aanbevelingen zijn geen advertenties. Dit zijn suggesties op basis van winkels die vergelijkbaar zijn met je winkel en die zijn bedoeld om je kennis te laten maken met de apps die je de meeste waarde bieden. Niemand betaalt Shopify om aanbevelingen aan je te tonen. Zie App-aanbevelingen voor meer informatie over hoe aanbevelingen werken.

Hoe worden advertenties beoordeeld of goedgekeurd door Shopify?

Alleen apps die zijn goedgekeurd door het kwaliteitsteam van Shopify komen in aanmerking voor adverteren in de Shopify App Store. Advertenties kunnen niet worden aangepast door app-ontwikkelaars en ze zijn gebaseerd op informatie die is beoordeeld op het moment dat de ontwikkelaar de app naar de Shopify App Store stuurde.

Kan ik me afmelden voor het weergeven van advertenties in de Shopify App Store?

Je kunt je niet afmelden voor het weergeven van advertenties in de Shopify App Store. Als je feedback hebt over de advertenties die je ziet, stuur deze dan per e-mail naar app-store-ads@shopify.com.

Een app vinden buiten de Shopify App Store

Sommige app-ontwikkelaars kiezen ervoor om hun apps niet in de Shopify App Store te vermelden. Als je buiten de Shopify App Store een app vindt die je wilt gebruiken, deelt de ontwikkelaar een link naar een installatiepagina van niet-vermelde apps. Klik vervolgens op App om de app in je Shopify-winkel te gebruiken.

Niet-vermelde apps die zijn gemaakt op of na 9 december 2019 zijn beoordeeld door Shopify, maar niet-vermelde apps die vóór deze datum zijn gemaakt, zijn niet beoordeeld. Als je een niet-beoordeelde app van buiten de App Store installeert, zie je tijdens het installatieproces een waarschuwing dat de app niet is beoordeeld door Shopify.