Apps zoeken

U kunt apps voor uw winkel vinden in de Shopify App Store. U kunt apps ook rechtstreeks downloaden van de website van een app-ontwikkelaar. Wanneer u een app gaat kiezen voor uw winkel, stel uzelf dan eerst een paar vragen:

• Wat heeft mijn winkel naast de kernfuncties van Shopify nog nodig?
  • Wat zou mijn verkoop verhogen (bijvoorbeeld betere SEO, marketing, geplande winkelverkopen)?
  • Wat zou het beheren van mijn winkel gemakkelijker maken (bijvoorbeeld verzendetiketten in bulk afdrukken)?
  • Hoeveel wil ik besteden aan apps?

Een app vinden in de Shopify App Store

U kunt apps op de volgende manieren vinden in de Shopify App Store:

• Gebruik het zoekvak om naar apps te zoeken op functie of naam.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu Categorieën om apps te sorteren op categorie. Voorbeelden van categorieën zijn Dropshipping en SEO.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu Collecties om apps te sorteren op collectie. Voorbeelden van collecties zijn Gemaakt door Shopify en Verkoopkanalen. App-collecties worden door Shopify samengesteld om de beste tools te bieden voor het opstarten, laten groeien en beheren van uw onlinebedrijf.

Nadat u een zoekterm hebt ingevoerd of een categorie hebt geselecteerd, kunt u filters gebruiken om de resultaten te verfijnen. Via het vervolgkeuzemenu Sorteer op kunt u de volgorde wijzigen waarin apps worden vermeld. Het filter Prijzen kan worden gebruikt om de lijst te beperken tot alleen gratis apps. Alle apps die zijn gemaakt door Shopify zijn gratis.

Betalen voor een app

Betaalde apps hebben een maandelijkse vergoeding, een eenmalige vergoeding of een vergoeding die u per gebruik van de app moet betalen. De meeste betaalde apps bieden ook een gratis basisabonnement of een gratis proefperiode, zodat u de app kunt uitproberen voordat u deze koopt. U kunt de prijsgegevens voor een app bekijken door op de app te klikken en omlaag te bladeren naar het gedeelte Prijzen.

Meertalige ondersteuning in de Shopify App Store

U kunt de Shopify App Store doorzoeken in de ondersteunde talen die beschikbaar zijn. U kunt een taal kiezen in het taalmenu rechtsonder op de pagina. Nadat u een taal hebt gekozen, worden de navigatie-elementen, categorieën en filters in de Shopify App Store allemaal bijgewerkt.

Aangezien de meeste app-vermeldingen alleen in het Engels beschikbaar zijn, moet u zoeken met Engelse termen om de meest complete set resultaten te krijgen. Als u app-vermeldingen wilt vinden die beschikbaar zijn in andere talen (waaronder Frans, Duits en Japans), gebruikt u de taalspecifieke app-collecties in het vervolgkeuzemenu Collecties.

Hoewel u beoordelingen in de door u gewenste taal kunt publiceren, zijn de meeste opmerkingen bij beoordelingen alleen beschikbaar in het Engels.

Wanneer u ondersteuning vraagt aan een app-ontwikkelaar, houd er dan rekening mee dat er mogelijk geen ondersteuning wordt geboden in de taal van uw voorkeur.

Adverteren in de Shopify App Store

Shopify is altijd op zoek naar manieren om u te helpen bij het vinden van apps die u kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien. Op dit moment loopt er een experiment waarbij app-ontwikkelaars advertenties kunnen weergeven op bepaalde categoriepagina's in de Shopify App Store.

Hoe weet Shopify welke advertenties aan mij moeten worden getoond?

Voorlopig verschijnen er in de Shopify App Store alleen advertenties op pagina's met categorieën en subcategorieën (zoals Rapportage, Voorraadbeheer, Marketing > Adverteren en retargeting, en Winkelontwerp > Sjablonen voor e-mailmeldingen). U ziet een advertentie alleen als u een categoriepagina bezoekt waarop advertenties worden weergegeven. Alle advertenties zijn relevant voor de categoriepagina waarop ze worden getoond. Ze zijn niet getarget op basis van uw persoonlijke gegevens of informatie.

Wat is het verschil tussen een advertentie en een app die Shopify mij heeft aanbevolen?

Telkens wanneer een ontwikkelaar Shopify betaalt om een app aan u te tonen, wordt deze gemarkeerd met een label met de tekst Ad:

Voorbeeld van een betaalde advertentie in de Shopify App Store

De Shopify App Store biedt ook gepersonaliseerde aanbevelingen voor apps die u kunnen helpen uw bedrijf te runnen en te laten groeien. Deze aanbevelingen worden weergegeven in het gedeelte Aanbevolen voor u:

Voorbeeld van aanbevolen apps in de Shopify App Store

App-aanbevelingen zijn geen advertenties. Dit zijn suggesties op basis van winkels die vergelijkbaar zijn met uw winkel en die zijn bedoeld om u kennis te laten maken met de apps die u de meeste waarde bieden. Niemand betaalt Shopify om aanbevelingen aan u te tonen. Zie App-aanbevelingen voor meer informatie over hoe aanbevelingen werken.

Hoe worden advertenties beoordeeld of goedgekeurd door Shopify?

Alleen apps die zijn goedgekeurd door het kwaliteitsteam van Shopify komen in aanmerking voor adverteren in de Shopify App Store. Advertenties kunnen niet worden aangepast door app-ontwikkelaars en ze zijn gebaseerd op informatie die is beoordeeld op het moment dat de ontwikkelaar de app naar de Shopify App Store stuurde.

Kan ik me afmelden voor het weergeven van advertenties in de Shopify App Store?

Omdat we momenteel aan het experimenteren zijn met advertenties om te kijken of deze nuttig zijn, kunt u zich niet afmelden. Als u feedback hebt over de advertenties die u in de Shopify App Store ziet, stuurt u deze naar app-store-ads@shopify.com.

Een app vinden buiten de Shopify App Store

Sommige app-ontwikkelaars stellen hun apps beschikbaar voor rechtstreekse installatie vanaf hun eigen website, in plaats van ze op te nemen in de Shopify App Store. Als u dergelijke apps installeert, worden deze officieel niet ondersteund door Shopify. Als er problemen optreden met een dergelijke app, moet u voor ondersteuning rechtstreeks contact opnemen met de app-ontwikkelaar.

Wanneer u een niet-vermelde app installeert, ziet u een waarschuwing in uw Shopify-beheerder dat de app niet is beoordeeld of geverifieerd door Shopify. Deze waarschuwing betekent niet automatisch dat het onveilig is om de app in uw winkel te installeren. Niet-vermelde apps hebben echter een groter risico, dus de veiligste keuze is om te zoeken naar een app in de Shopify App Store.