Vanliga frågor om Shop Pay-avbetalningar

Använd den här sidan för att hitta svar på vanliga frågor som gjorts av webbutiksägare.

Tillkommer det extra kostnader för kunderna?

Nej. Det tillkommer inga extra avgifter, räntor eller förseningsavgifter. Det påverkar inte heller dina kunders kreditvärdighet.

Återbetalas transaktionsavgifter för Shop Pay-avbetalningar till mig när jag utfärdar en återbetalning?

Nej. När du återbetalar en order som gjorts med Shop Pay-avbetalningar skickar du betalningen tillbaka till kunden. Transaktionsavgiften för Shop Pay-avbetalningar återbetalas dock inte till dig när du utfärdar en återbetalning. Läs mer om att skapa returer och återbetalningar.

Kan jag justera den tillgängliga prisklassen för ordrar med Shop Pay-avbetalning?

Nej. Avbetalning med Shop Pay är endast tillgängligt för ordrar på mellan 50 USD och 3 000 USD, inklusive rabatter, frakt och skatter.

Kan jag välja vilka produkter Shop Pay-avbetalningar är tillgängliga för?

Nej. Avbetalning med Shop Pay kan inte anpassas för varje produkt eftersom det är tillgängligt för alla produkter i din butik inom den berättigade prisklassen, med undantag för presentkort och prenumerationsprodukter.

Kan jag ladda ner logotypen för Shop Pay-avbetalningar?

Ja. Du kan lära dig mer om hur du använder Shop Pay-varumärkestillgångar korrekt, innan du laddar ner och använder logotypen för Shop Pay-avbetalningar i ditt marknadsföringsmaterial.

Kan kunder köpa presentkort med Shop Pay-avbetalningar?

Nej. Kunder kan inte köpa presentkort med avbetalning med Shop Pay.

Kan kunder köpa prenumerationsprodukter med Avbetalning med Shop Pay?

Nej. Kunder kan inte köpa prenumerationsprodukter med Avbetalning med Shop Pay.

Hur kan jag hjälpa kunder som har en fråga eller ett problem med Shop Pay-avbetalningar?

Hur får jag betalt?

När du har tagit emot betalning för en order som lagts med avbetalning med Shop Pay kommer du få full betalning för din order inom en till tre arbetsdagar, exklusive avgift för avbetalning med Shop Pay. Du behöver inte ta emot betalningar från dina kunder.

Du får betalt via Affirm och dina utbetalningar skickas till samma bankkonto som du använder för Shopify Payments. Anpassade utbetalningsplaner påverkar inte utbetalningarna inom avbetalning med Shop Pay.

Läs mer om att ta emot betalningar genom Shopify-utbetalningar.

Hur visar jag ordrar som gjorts med Shop Pay-avbetalningar?

1. Från din Shopify-administratör går du till Ordrar.
  2. I sökfältet skriver du "Shop Pay-avbetalningar".
  3. Granska listan över ordrar som gjorts med Shop Pay-avbetalningar.

Hur visar jag utbetalningar för ordrar som gjorts med Shop Pay-avbetalningar?

1. Från din Shopify-administrator går du till Inställningar.
  2. Klicka på Betalningar.
  3. Klicka på Visa utbetalningar i avsnittet Shopify Payments.
  4. Klicka på Visa transaktioner.
  5. Klicka på Filter.
  6. Välj betalningsmetod i fältet för Visa alla resurser.
  7. Välj Avbetalning med Shop Pay i fältet för är.
  8. Klicka på Lägg till filter.

Vad händer när en kund returnerar en artikel som de betalat för med Shop Pay-avbetalningar?

Om kundens återbetalningsbelopp är mindre än det belopp som återstår på deras Shop Pay-avbetalningssaldo kan kunden förvänta sig ett av följande eller båda:

• Ett lägre betalningssaldo för den slutgiltiga betalningen
  • Mindre framtida betalningar för återstående lånesaldo

Om kundens återbetalningsbelopp är större än det belopp som återstår på deras Shop Pay-avbetalningssaldo kan kunden förvänta sig att motta mellanskillnaden som en återbetalning till sin ursprungliga betalkorts- eller kreditkortsbetalningsmetod.

Läs mer om återbetalning av en order.

Vilka betalningsmetoder accepteras?

Shop Pay-avbetalningar är tillgängliga för inköp som görs med ett betalkort eller kreditkort.