Vanliga frågor om Shop Pay-avbetalningar

Använd den här sidan för att hitta svar på vanliga frågor som gjorts av webbutiksägare.

Tillkommer det extra kostnader för kunderna?

För avbetalningsordrar som är uppdelade i fyra betalningar varannan vecka tillkommer inga extra avgifter, räntor eller förseningsavgifter.

Påverkar användning av avbetalning med Shop Pay min kunds kreditvärdighet?

Om din kund väljer att betala för sin order med fyra avbetalningar påverkas inte deras kreditvärdighet.

Återbetalas transaktionsavgifter för Shop Pay-avbetalningar till mig när jag utfärdar en återbetalning?

När du återbetalar en order som gjordes med hjälp av avbetalning med Shop Pay skickar du tillbaka betalningen till kunden. Transaktionsavgifter för avbetalning med Shop Pay återbetalas däremot inte till dig när du utfärdar en återbetalning. Läs mer om att skapa returer och återbetalningar.

Kan jag justera den tillgängliga prisklassen för ordrar med Shop Pay-avbetalning?

Nej. Avbetalningar med Shop Pay är endast tillgängliga för ordrar på mellan 50 USD och 3 000 USD, inklusive rabatter, frakt och skatter. Dina kunder betalar för dessa ordrar med fyra räntefria betalningar varannan vecka.

Kan jag välja vilka produkter Shop Pay-avbetalningar är tillgängliga för?

Nej. Avbetalning med Shop Pay kan inte anpassas för varje produkt eftersom avbetalning med Shop Pay är tillgängligt för alla produkter i din butik inom den berättigade prisklassen, med undantag för presentkort och prenumerationsprodukter.

Kan kunder köpa presentkort med Shop Pay-avbetalningar?

Nej. Kunder kan inte köpa presentkort med avbetalning med Shop Pay.

Kan kunder köpa prenumerationsprodukter med Avbetalning med Shop Pay?

Nej. Kunder kan inte köpa prenumerationsprodukter med Avbetalning med Shop Pay.

Hur kan jag hjälpa kunder som har en fråga eller ett problem med Shop Pay-avbetalningar?

Hur får jag betalt?

När du har tagit emot betalning för en order som lagts med avbetalning med Shop Pay kommer du få full betalning för din order inom en till tre arbetsdagar, exklusive avgift för avbetalning med Shop Pay. Du behöver inte ta emot betalningar från dina kunder.

Affirm ansvarar för att ta upp avbetalningar från dina kunder. Du får betalt via Affirm och dina utbetalningar skickas till samma bankkonto som du använder för Shopify Payments. Anpassade utbetalningsplaner påverkar inte utbetalningarna inom avbetalning med Shop Pay.

Läs mer om att ta emot betalningar genom Shopify-utbetalningar.

Hur visar jag ordrar som gjorts med Shop Pay-avbetalningar?

1. Från din Shopify-administratör går du till Ordrar.
  2. I sökfältet skriver du "Shop Pay-avbetalningar".
  3. Granska listan över ordrar som gjorts med Shop Pay-avbetalningar.

Hur visar jag utbetalningar för ordrar som gjorts med Shop Pay-avbetalningar?

1. Från din Shopify-administrator går du till Inställningar.
  2. Klicka på Betalningar.
  3. Klicka på Visa utbetalningar i avsnittet Shopify Payments.
  4. Klicka på Transaktioner.
  5. Klicka på Fler filter.
  6. Välj Betalningsmetod och välj sedan Avbetalningar med Shop Pay.
  7. Klicka på Klar.

Vad händer när en kund returnerar en artikel som de betalat för med Shop Pay-avbetalningar?

Om kundens återbetalningsbelopp är mindre än det belopp som återstår på deras Shop Pay-avbetalningssaldo kan kunden förvänta sig ett av följande eller båda:

• Ett lägre betalningssaldo för den slutgiltiga betalningen.
  • Mindre framtida betalningar för återstående lånesaldo.

Om kundens återbetalningsbelopp är större än det belopp som återstår på deras Shop Pay-avbetalningssaldo kan kunden förvänta sig att få mellanskillnaden som en återbetalning till sin ursprungliga betalningsmetod.

Läs mer om återbetalning av en order.