Monivaluuttaisten tulomaksujen hallinnointi Shopify Paymentsilla

Kaupoilla, joilla on laaja kansainvälinen asiakaskunta, tulomaksujen käsittely useissa valuutoissa voi auttaa optimoimaan maksuprosessin. Tältä sivulta saat yksityiskohtaisia tietoja monivaluuttaisten tulomaksujen käsittelystä Shopify Paymentsilla, kuten tietoa useiden pankkitilien lisäämisestä, kansainvälisistä tulomaksupalkkioista ja eri valuutoissa myyntiin liittyvistä seikoista.

Yleiskatsaus kansainvälisten tulomaksujen vastaanottamisesta

Kun käytät Shopify Paymentsia ja valitset tulomaksujen vastaanottamisen muissa valuutoissa kuin paikallisessa valuutassa, kansainvälisen valuutan tulomaksupalkkio veloitetaan. Palkkion hinta riippuu Shopify-sopimuksestasi, ja se kattaa valuutanvaihtokustannukset. Lue lisää [valuutanvaihdon hinnoista ja maksuista]. (/manual/international/pricing/fees#conversion-rate-and-fee).

Pankkitilin lisääminen kansainvälisiä tulomaksuja varten

Yrityksillä, jotka sijaitsevat Kanadan kaltaisilla alueilla, missä sekä CAD että USD ovat yleisessä käytössä, voit linkittää kaksi pankkitiliä vastaanottaaksesi tulomaksuja kussakin valuutassa. Voit lisätä pankkitilin saadaksesi tulomaksuja kansainvälisessä valuutassa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Lisää-kohtaa Tulomaksut-osiossa Tulomaksutili-alueella.
  4. Valitse Pankin maa -osiossa maa, jossa pankkitilisi on rekisteröity.
  5. Anna Lisää pankkitili -osiossa pankkitilisi numero.
  6. Valitse Tulomaksuvaluutta-osiossa valuutta, jossa haluat tulomaksusi maksettavan pankkitilillesi.
  7. Klikkaa Lisää pankkitili.

Oletuspankkitilin asettaminen tulomaksuja varten

Kun olet lisännyt useita pankkitilejä, sinun täytyy määrittää yksi niistä oletustiliksi. Shopify lähettää sille tilille tulomaksut valuutoissa, jotka eivät vastaa tiettyä pankkitiliä. Jos et määritä oletustiliä, ensimmäinen pankkitilisi katsotaan tulomaksujen oletustiliksi.

Oletetaan esimerkiksi, että saat tulomaksuja Kanadan dollarin valuutassa (CAD) ensimmäiselle pankkitilillesi ja USA:n dollarin valuutassa (USD) toiselle pankkitilillesi, ja myyt myös EUR-valuutassa. Jos saat tilauksen EUR-valuutassa, EUR vaihdetaan oletuspankkitilisi valuutaksi, t'ss' tapauksessa CAD/valuutaksi, ja valuutanvaihtomaksuja sovelletaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Tulomaksut-osiossa ... sen pankkitilin vieressä, jonka haluat asettaa oletukseksi.
  4. Klikkaa Aseta oletukseksi ja klikkaa sitten Aseta oletukseksi.

Tulomaksujen hallinnointi useissa valuutoissa Kanadassa sijaitsevilla yrityksillä

Kanadassa sijaitsevilla yrityksillä, joilla on Advanced Shopify- tai Shopify Plus -sopimus, tulomaksuja voidaan hallinnoida sekä CAD- että USD-valuutassa yhdistämällä kaksi erillistä pankkitiliä. Jokaisen valuutan tapahtuma käsitellään sen pankkitilille. Esimerkiksi CAD-valuutassa tehdyt tilaukset ohjataan CAD-pankkitilillesi ja USD-valuutassa tehdyt tilaukset maksetaan USD-pankkitilillesi.

Tulomaksupalkkioihin ei tehdä muutoksia Kanadassa sijaitseville kauppiaille, jotka vastaanottavat USD-tulomaksuja ennen 24.5.2023, jos päätät säilyttää nykyisen vain USD-tulomaksuja sisältävän asennuksen. Jos päätät kuitenkin lisätä Shopify Payments -tiliisi toisen pankkitilin CAD-tulomaksujen vastaanottamiseksi, vastaanotettuihin USD-tulomaksuihin sovelletaan kansainvälisen valuutan tulomaksupalkkiota.

Huomioitavaa monivaluuttaisista tulomaksuista Kanadassa

Lue seuraavat tiedot saadaksesi lisätietoja maksujen vastaanottamisesta eri valuutoissa:

• Tuetut valuutat: Jokaisella tuetulla valuutalla on oltava oma pankkitilinsä. CAD-valuutan pankkitilin on sijaittava Kanadassa, mutta USD-valuutan pankkitili voi sijaita joko Kanadassa tai Yhdysvalloissa.
  • Tilausten käsittely muissa kuin tilin valuutoissa: niissä valuutoissa tehdyt tilaukset, joilla ei ole erityistä tulomaksutiliä, vaihdetaan oletustilin valuuttaan soveltaen asianmukaisia valuutanvaihtomaksuja.
  • Ulkomaisten valuutanvaihtomaksujen sisällyttäminen: Kun tulomaksuvaluutta ja myyntivaluutta vastaavat toisiaan, asiakkaiden ei tarvitse maksaa valuutanvaihtomaksua. Voit sisällyttää valuutanvaihtomaksut hinnoittelustrategiaasi tai jättää ne pois käyttämällä hinnanoikaisuja eri markkina-alueille.
  • Hyvitys useissa valuutoissa: Hyvitykset käsitellään samaan tapaan kuin muut tapahtumat. Luottokorttitapahtumamaksuja ei kuitenkaan palauteta. Lue lisää tilausten hyvittämisestä.

Huomioitavaa kansainvälisen valuutan tulomaksupalkkiosta

Shopify veloittaa kansainvälisen valuutan tulomaksupalkkion muussa kuin paikallisessa valuutassa olevien maksujen käsittelystä. Tämä palkkio veloitetaan, vaikka kauppaa ei olisi määritetty useissa valuutoissa oleville tulomaksuille. Hinta vaihtelee Shopify-sopimuksen mukaan:

• Shopify Plus -sopimukset: tulomaksupalkkiota veloitetaan 1,25 %.
  • Kaikki muut Shopify-sopimukset: tulomaksupalkkiota veloitetaan 1,50 %.

Esimerkki tulomaksupalkkion laskennasta.

Jos sijaitset Kanadassa ja vastaanotat 100 dollarin tulomaksun, laskenta tehdään näin:

100 USD payout - (2% Shopify Payments fee + 0.22 USD) - 1.25% international currency fee = 96.53 USD

Oikeudelliset ja taloudelliset näkökohdat

Ennen kuin aloitat monivaluuttaisen myynnin tai monivaluuttaisten tulomaksujen hallinnoinnin, kysy laki- tai veroasiantuntijalta mahdollisista kansainväliseen verkkokauppaan liittyvistä seikoista. Tämä auttaa varmistamaan sovellettavien lakien ja asetusten noudattamisen ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä kansainvälisestä myyntistrategiasta.