Kaupan valuutan vaihtaminen

Voit vaihtaa kaupassasi asiakkaille näkyvän oletusvaluutan, vaikka tämä se ei olisikaan paikallinen valuuttasi. Näin voit palvella suurinta asiakassegmenttiäsi tai kohdentaa markkinoihin markkina-alueelle, josta odotat eniten myyntiä. Kaupan valuutan muuttamisella voi olla oikeudellisia tai muita huomioon otettavia vaikutuksia.

Oikeudelliset ja verotukselliset näkökohdat

Ennen kaupan valuutan vaihtamista on tarkistettava, mitä mahdollisia oikeudellisia tai verotuksellisia seikkoja liittyy myyntiin valuutassa, joka ei ole sama kun kauppasi sijaintimaan valuutta. Varmista, että verot on määritetty oikein, ja varmista paikalliselta veroviranomaiselta tai verokirjanpitäjältä, ettei valuutan vaihtaminen edellytä muutoksia määritetyissä veroissa. Tarkista lakiasiantuntijalta, ettei kaupan valuutan vaihtamiseen liity oikeudellisia seikkoja.

Kaupan valuutan vaihtamisen vaikutukset

Ennen kuin vaihdat kaupan valuutan, tarkista seuraavat muutoksen kaupalle aiheuttamat vaikutukset:

• Tuotteiden hintojen ja alennushintojen valuutta päivittyy automaattisesti, mutta ei summa ei. Jos esimerkiksi vaihdat valuutan USD:sta CADiin, 20 USD:n hintaiseksi listattu tuote näkyy nyt 20 CAD:n hintaisena.
  • Toimituskulujen summa ja valuutta eivät päivity automaattisesti.
  • Lahjakortit, joiden jäljellä oleva saldo on vanhassa valuutassa, eivät enää toimi.
  • Sovellukset, joilla on eri valuuttavaatimuksia kuin uudella valuutalla, eivät toimi valuutan vaihtamisen jälkeen.
  • Kaupan valuutan vaihtaminen voi vaikuttaa raportteihin valuuttakurssien vaihtelun ja raporttien päivitysjaksojen takia.
  • Kaupan valuutan vaihtaminen voi vaikuttaa tilauksiin, joilla on odottavia maksuja.
  • Valuutan vaihtamisen jälkeen käsiteltyihin hyvityksiin vaikuttaa myös arvojen erosta johtuva valuutanmuutos.
  • Jos käytät muuta maksupalveluntarjoajaa kuin Shopify Paymentsia, kaikkien markkina-alueittesi valuutat päivittyvät vastaamaan uutta valuuttaa. Lue lisää kauppasi ensisijaisen markkina-alueen muutoksista, kun vaihdat kaupan valuuttaa.
  • Jos käytät PayPal Expressiä, uutta valuuttaa ei välttämättä tueta.

Suorita seuraavat toimenpiteet ennen kaupan valuutan vaihtoa:

1. Jos PayPal Express on aktivoitu kaupassasi, varmista, että PayPal tukee kaupan uutta valuuttaa. Jos PayPal ei tue uutta valuuttaa, sinun on deaktivoittava portaali ennen vaihtoa tai mietittävä tuetun valuutan käyttöä uuden valuutan asemasta.
  2. Maksa kaikki odottavat maksut ennen kaupan valuutan vaihtamista.
  3. Tarkista sovelluksesi ja varmista, että ne ovat yhteensopivia uuden valuutan kanssa. Jos et ole varma, toimiiko tietty sovellus valuutan vaihtamisen jälkeen, selvitä asia ottamalla yhteyttä sovelluskehittäjään. Shopifyn kehittämät sovellukset toimivat jatkossakin uuden valuutan kanssa.

Kaupan valuutan vaihtaminen

Kaupan valuutta on valuutta, jota käytetään Shopify-ylläpitäjässä. Se on valuutta, jolla hinnoittelet tuotteesi, ja jota käytetään raporteissasi. Vain kaupan omistaja voi vaihtaa kaupan valuutan.

Voit tarkastella ja muuttaa kauppasi valuuttaa Kaupan tiedot -asetussivun Kaupan valuutta -osiossa.-osiossa. Ennen kuin muutat kaupan valuuttaa, tarkista, mitä vaikutuksia ja oikeudellisia näkökohtia tällä on kaupallesi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kaupan tiedot.
  2. Klikkaa Kaupan valuutta -osiossa ja valitse Vaihda kaupan valuutta.
  3. Valitse uusi kaupan valuutta luettelosta. Jos et saa valittua uutta valuuttaa, sinun on otettava yhteyttä Shopify-tukeen vaihtaaksesi kaupan valuutan.
  4. Klikkaa Tallenna.

Kun olet päivittänyt kaupan valuutan, tarkista ja päivitä seuraavat kaupan asetukset:

• Tarkista ja päivitä tuotteidesi hinnoittelu. Koska eri valuuttojen arvo on harvoin sama, tuotteen arvo on uudessa valuutassa todennäköisesti eri, mikä voi vaikuttaa voittomarginaaleihisi.
  • Tarkista ja säädä alennukset kaupan uuden valuutan mukaisiksi.
  • Poista nykyiset toimituskulut ja lisää sitten hinnat takaisin manuaalisesti, jotta hinnat näkyvät uudessa valuutassa.
  • Toimita uudet lahjakortit asiakkaille, joiden lahjakorteilla on jäljellä olevaa saldoa.
  • Jos et käytä Shopify Paymentsia, päivitä markkina-alueesi, kun vaihdat kauppasi valuutan.