Sådan skifter du din butiks valuta

Du kan ændre den standardvaluta, der vises for kunderne i din butik, selv hvis den ikke er din lokale valuta. Dette giver dig mulighed for at imødekomme dit største kundesegment eller for at målrette dig mod et marked, hvor du forventer at have flere salg. Hvis du ændrer din butiksvaluta, kan det have juridisk betydning. Det kan også medføre andre konsekvenser, som du bør overveje.

Juridiske og skattemæssige overvejelser

Hvis du ændrer din butiksvaluta, skal du gennemgå alle potentielle juridiske eller skattemæssige konsekvenser af at sælge i en anden valuta end den, der er knyttet til det land, hvor din butik er placeret. Sørg for, at dine skatter er opsat korrekt, og kontakt de lokale skattemyndigheder eller en skatterådgiver for at sikre dig, at ændringen af din valuta ikke kræver ændringer af dine opsatte skatter. Kontakt en juridisk ekspert for at bekræfte, at ændringen af din butiksvaluta ikke har juridisk betydning.

Konsekvenserne af at ændre butiksvalutaen

Inden du ændrer butiksvalutaen, skal du gennemgå følgende indvirkninger, som denne ændring har på din butik:

• Valutaen for dine produktpriser og rabatpriser opdateres automatisk, men ikke beløbet. Hvis du f.eks. ændrer fra USD til CAD, vil et produkt med en tidligere pris på 20 USD nu koste 20 CAD.
  • Beløbet og valutaen for leveringspriser opdateres ikke automatisk.
  • Gavekort med restsaldi i den gamle valuta virker ikke længere.
  • Apps med valutakrav, der ikke matcher den nye valuta, virker ikke, når valutaen er blevet ændret.
  • Hvis du ændrer butiksvalutaen, kan det påvirke din butik på grund af udsving i vekselkursen og opdateringscyklusserne for rapporter.
  • Hvis du ændrer butiksvalutaen, kan det påvirke ordrer med afventende betalinger.
  • Refusioner, der behandles efter en valutaændring, påvirkes også af valutaændringen på grund af de forskellige værdier.
  • Hvis du bruger en anden betalingsudbyder end Shopify Payments, opdateres valutaen for alle dine markeder, så de matcher den nye valuta. Få mere at vide om ændringer af dit primære marked, når du ændrer din butiksvaluta.
  • Hvis du bruger PayPal Express, understøttes din nye valuta muligvis ikke.

Fuldfør følgende handlinger, inden du ændrer din butiksvaluta:

1. Hvis din butik har aktiveret PayPal Express, skal du sikre dig, at den nye butiksvaluta understøttes af PayPal. Hvis den nye valuta ikke understøttes af PayPal, skal du deaktivere gatewayen, inden du skifter. Du kan også overveje at bruge en understøttet valuta i stedet.
  2. Løs eventuelle afventende betalinger, inden du ændrer din butiksvaluta.
  3. Gennemgå dine apps for at sikre dig, at de er kompatible med den nye valuta. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en app fortsat vil virke efter ændringen af butiksvalutaen, skal du kontakte appudvikleren for at høre nærmere. Apps, der er udviklet af Shopify, vil fortsat virke med din nye valuta.

Sådan skifter du din butiks valuta

Din butiksvaluta er den valuta, som bruges i din Shopify-administrator. Det er den valuta, som du prissætter dine produkter i og som bruges i dine rapporter. Det er kun butiksejeren, der kan ændre butiksvalutaen.

Du kan se og ændre din butiksvaluta i afsnittet Butiksvaluta på siden med indstillinger for dine Butiksoplysninger. Inden du ændrer din butiksvaluta, skal du gennemgå konsekvenserne af (og de juridiske overvejelser), som denne handling har på din butik.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Butiksoplysninger i Shopify-administratoren.
  2. Klik på ... i afsnittet Butiksvaluta , og vælg Skift butikkens valuta.
  3. Vælg din nye butiksvaluta på listen. Hvis du ikke kan vælge en ny valuta, skal du kontakte Shopify Support for at få ændret din butiksvaluta.
  4. Klik på Gem.

Når du har opdateret din butiksvaluta, skal du gennemgå og opdatere følgende butiksindstillinger:

• Gennemgå og opdater dine produktpriser. Da værdien af forskellige valutaer sjældent er ens, vil et produkts værdi sandsynligvis ikke være den samme i en ny valuta. Dette kan påvirke din overskudsmargin.
  • Gennemgå og juster rabatter for at justere i forhold til den nye butiksvaluta.
  • Slet dine eksisterende leveringspriser, og tilføj derefter priserne igen manuelt for at vise priser i den nye valuta.
  • Udsted nye gavekort til kunder, der har gavekort med restsaldi.
  • Hvis du ikke bruger Shopify Payments i øjeblikket, skal du opdatere dine markeder, når du ændrer din butiksvaluta.