Alennuskoodien vieminen

Voit viedä alennuskoodisi CSV-tiedostoon Shopify Adminin Alennukset-sivulta, jolloin näet laajan yleiskatsauksen alennuskoodihistoriastasi.

CSV-tiedostot

CSV tarkoittaa pilkuin eroteltuja arvoja, joka on laskentataulukoiden tiedostomuoto (.csv). Shopify hyväksyy CSV-tiedostojen tuonnin ja viennin kauppasi tuotteiden, asiakkaiden, tilausten (vain vienti) ja alennusten (vain vienti) osalta.

CSV-tiedostot saattavat tuntua aluksi hämmentäviltä, mutta kun ymmärrät, mitä laskentataulukon teksti ja merkit edustavat, voit käyttää taulukkoa suurten tehtävien suorittamiseen (kuten tuotteiden ja alennusten joukkomuokkaukseen).

CSV-tiedostossa jokainen merkintä vastaa laskentataulukon solua, jokainen rivi vastaa uutta riviä ja jokainen pilkku osoittaa, missä merkintä päättyy ja toinen alkaa.

Esimerkiksi tämän CSV-asiakastiedoston merkinnät:

näyttävät laskentataulukossa tältä:

Shopify suosittelee, että näytät CSV-tiedostosi muotoiluja sisältävän version Google Sheets -ohjelmalla. Jos haluat käyttää Google Sheets -ohjelmaa, tuo CSV-tiedosto ohjelmaan. CSV-tiedostot ovat hyödyllisiä seuraaville kaupoille:

• jotka siirretään Shopifyhin toiselta verkkokauppa-alustalta
  • joilla on luettelo asiakastileistä
  • jotka haluavat ladata tuotteet laskentataulukon avulla
  • joiden internet-yhteys on tilapäisesti rajoittunut.

Vie alennuskoodisi

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Alennukset.

2. Valitse Alennukset-sivulta Vie.

3. Klikkaa jotakin seuraavista vientiasetuksista:

• Nykyinen sivu, jos haluat viedä adminissa näkyvät alennukset
    • Kaikki alennukset, jos haluat viedä kaikki kauppasi alennukset
    • Valitut alennukset, jos haluat viedä valitsemasi alennukset
    • Nykyinen haku, jos haluat viedä suodatetun luettelon alennuksista.
  4. Valitse haluamasi tiedostomuoto:

5. Lataa alennus-CSV klikkaamalla Vie alennukset.

Kun olet vienyt alennuskoodisi CSV-tiedostoon, voit tuoda tiedoston Google Sheetsiin, jossa voit tarkastella alennus-CSV:tä muotoillussa muodossa.

Tuo alennus-CSV Google Sheetsiin

Tee näin:

1. Kirjaudu Google-tilillesi ja aloita uusi laskentataulukko.

2. Valitse Nimetön laskentataulukko -sivulla Tiedosto > Tuo...:

3. Etsi ja valitse CSV-tiedosto, jota haluat muokata.

4. Valitse Tuo tiedosto -valintaikkunassa haluamasi asetukset kohdissa Tuo sijainti, Erotintyyppi ja Muunna tekstiä luvuiksi, päivämääriksi ja kaavoiksi.

5. Klikkaa Tuo.

Voit nyt muokata CSV-tiedostoasi. Kun olet valmis, voit viedä sen Google Sheetsistä CSV-tiedostona.

## discounts CSV-tiedoston muokkaaminen tekstieditorilla {#edit-csv-with-text-editor}

Jos sinulla ei ole taulukkolaskenta­ohjelmaa CSV-tiedoston muokkaamiseen, voit käyttää tekstieditoria.

Useimmissa tietokoneissa on tekstinkäsittelyohjelma, joka avaa myös CSV-tiedostoja. Voit myös muokata ja korjata CSV-tiedoston virheitä esimerkiksi Visual Studio Code- tai Sublime Text ‑ohjelmalla.

Ota huomioon nämä, kun muotoilet CSV-tiedoston tekstieditorissa:

• Sarakkeiden otsikot on erotettava pilkuilla (esimerkiksi First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Tunnisteluettelo on asetettava lainausmerkkeihin (esimerkiksi "tag1,tag2,tag3").
  • Kirjainkoolla ei ole tunnisteissa väliä.
  • Tietueet on erotettava rivinvaihdoilla.