Apps kiezen

De Shopify App Store bevat duizenden apps waarmee je je bedrijf kunt opbouwen. Wanneer je een app gaat kiezen voor je winkel, stel je jezelf eerst een paar vragen:

• Wat heeft mijn winkel naast de kernfuncties van Shopify nog nodig?
  • Wat zou mijn verkoop verhogen (bijvoorbeeld betere SEO, marketing, geplande winkelverkopen)?
  • Wat zou het beheren van mijn winkel gemakkelijker maken (bijvoorbeeld verzendlabels in bulk afdrukken)?
  • Hoeveel wil ik besteden aan apps?

App-recensies

Recensies van andere merchants zijn een van de beste manieren om te beoordelen of een app bij je onderneming past. Sterwaarderingen geven inzicht in wat merchants vinden van de algehele ervaring van de app. Waarderingen zijn gewogen gemiddelden waarmee prioriteit wordt gegeven aan recente recensies, wat er mede voor zorgt dat waarderingen over de meest recente versie van de app gaan. Overzichten van beoordelingen van alle apps die Shopify Magic mogelijk maakt, zijn beschikbaar voor geselecteerde apps in de Shopify App Store. Deze overzichten bevatten content van pagina's met beoordelingen in een eenvoudig te lezen indeling.

Shopify bouwt een korte vertraging in voor de publicatie van elke recensie, zodat onze automatische detectiesystemen recensies die niet aan ons beleid voldoen, kunnen opsporen en blokkeren. Alleen Shopify-merchants die actief zijn op Shopify (niet met een proefabonnement) en de app hebben geïnstalleerd (of die deze onlangs hebben verwijderd) kunnen een recensie plaatsen. Merchants kunnen maar één recensie per app plaatsen. Als ze een bestaande recensie willen wijzigen, kunnen ze deze bewerken.

Als je een recensie tegenkomt die niet aan de voorwaarden voldoet, een recensie waarvoor betaald is of een neprecensie, meld dan een overtreding.

App-kosten

Betaalde apps hebben een maandelijkse vergoeding, een eenmalige vergoeding of een vergoeding die je per gebruik van de app moet betalen. De meeste betaalde apps bieden ook een gratis basisabonnement of een gratis proefperiode, zodat je de app kunt uitproberen voordat je deze koopt. Je kunt de prijsgegevens voor een app bekijken door op de app te klikken en omlaag te bladeren naar het gedeelte Prijzen.

De meeste apps die zijn gemaakt door Shopify zijn gratis.

App-compatibiliteit

Niet elke app is erop gebouwd om te werken in alle winkels. Sommige apps zijn bedoeld om te werken met specifieke winkelinstellingen. Om te voorkomen dat je apps installeert die niet werken in je winkel, kunnen app-ontwikkelaars installatievereisten opgeven voor hun apps.

Als de instellingen van je winkel niet voldoen aan de installatievereisten van een app, wordt de app in de Shopify App Store gemarkeerd als Niet compatibel. Op de vermeldingspagina van een incompatibele app kun je controleren welke installatievereisten niet overeenkomen met de instellingen van je winkel. Je kunt de app niet installeren tenzij deze instellingen worden veranderd.

Als een app die je al hebt geïnstalleerd, incompatibel wordt met je winkel, krijg je een app-melding in het Shopify-beheercentrum die uitlegt welke winkelinstellingen incompatibel zijn met de app.

Installatievereisten zijn gerelateerd aan winkelinstellingen die moeilijk te veranderen zijn, zoals de locatie van je bedrijf of de landen waarnaar je artikelen verzendt. In de meeste gevallen raden we aan alternatieve apps te zoeken die geschikt zijn voor je winkel, tenzij je van plan bent je bedrijfsinstellingen te wijzigen.

Installatievereisten

Een app kan 5 soorten installatievereisten hebben:

• Point of Sale: de app werkt met winkels met het Shopify Point of Sale-kanaal.
  • Verzendlanden: de app werkt met winkels die verzenden naar ten minste één van de opgegeven landen. De regio's en landen waarnaar je verzendt, worden ingesteld door je verzendzones.
  • Valuta: de app werkt met winkels die verkopen in ten minste één van de valuta's die de app ondersteunt.
  • Vestigingsadres: de app werkt met winkels die een primair vestigingsadres hebben in een land dat door de app wordt ondersteund.
  • webshop: de app werkt met winkels die gebruikmaken van het webshop-kanaal.