Apper som ikke støttes

Noen av appene du bruker i butikken din kan bli ikke-støttet og slutte å fungere på grunn av endringer i Shopifys API-er. Når en app i butikken din bruker et ikke-støttet API, vil det vises et varsel i Shopify-administrator. Du kan administrere ikke-støttede apper ved å kontakte appens utviklere, eller ved å finne en ny app i Shopify App Store for å erstatte den.

Hvis en app du allerede har installert blir inkompatibel med butikken, får du en app-varsling i Shopify-administratoren som forklarer hvilke butikkinnstillinger som er inkompatible med appen.

Hvordan apper blir ustøttet

En app blir ikke-støttet hvis appens utviklere ikke holder den oppdatert med endringer i Shopifys API-er. Et API (Application programming interface) er et system som gjør det mulig for apper å kommunisere med Shopify. Appene du installerer i butikken din bruker Shopifys API-er for å hente og oppdatere data i butikken din og hjelpe deg med å drive bedriften din.

Nye versjoner av Shopify API-er blir utgitt hver tredje måned. Disse versjonene kan introdusere nye funksjoner eller endre og fjerne eksisterende funksjoner. Hver versjon av en Shopify-API fortsetter å fungere i et år før app-utviklere må oppdatere appene sine for å bruke en nyere versjon.

Hvis en bestemt versjon av en Shopify API introduserer en endring som kan få en app til å slutte å fungere, vil vi varsle utvikleren av appen, og de har 9 måneder til å oppdatere den. Etter 9 måneder, hvis utvikleren ikke gjør de nødvendige endringene, blir appen ustøttet, og kan slutte å fungere som forventet.

Administrere ikke-støttede apper

Utvikleren av en app som ikke støttes er ansvarlig for å oppdatere appen sin. Det er ulike måter å nå ut til app-utvikleren som avhenger av typen app du bruker.

Shopify varsler utviklere av offentlige apper og tilpassede apper om ødeleggende endringer tidlig, slik at de har tid til å oppdatere appene sine før de blir ikke-støttet.

Hvis en app du bruker blir ikke-støttet, kan du kontakte utvikleren og be om at de oppdaterer appen. Du kan også se etter andre apper i Shopify App Store i tilfelle du ikke når utvikleren, eller om du må bytte ut appen du bruker.

Ettersom disse appene vedlikeholdes av tredjepartsutviklere, kan ikke Shopify gjøre noen endringer eller oppdatere disse appene for deg.

Ikke-støttede private apper

En privat app er bygget eksklusivt for Shopify-butikken din av en utvikler eller et utviklingsselskap. Shopify sender informasjon om kommende API-endringer som kan ødelegge appen din til apputviklerens kontakt-e-post. For å sikre at utvikleren får disse advarslene, kan du se og oppdatere utviklerens kontakt-e-postPrivate apper-siden i Shopify-administrator.

Når en privat app du bruker blir ikke-støttet, bør du kontakte utvikleren av appen for å be dem om å oppdatere den. Du bør også videresende eventuelle advarsler du får til app-utvikleren så snart du får dem.
Hvis du ikke har en kontakt-e-post for utvikleren, eller du ikke vet hvem som har utviklet en privat app installert i butikken din, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte

Hvis du ikke kan kontakte den opprinnelige utvikleren av appen, kan du leie en Shopify-ekspert for å hjelpe deg med å gjøre de nødvendige endringene.

Hvis en privat app ikke støttes, og du ikke bruker den eller ikke planlegger å oppdatere den, kan du slette appen for å fjerne advarselen i Shopify-administrator.

Ikke-støttede salgskanaler

Shopify varsler utviklerne av alle tredjeparts salgskanaler om ødeleggende endringer tidlig, slik at de har tid til å oppdatere dem før de blir ikke-støttet.

Hvis en salgskanal du bruker blir ikke-støttet, må du kontakte utvikleren og be dem om å oppdatere den. Hvis du ikke får kontakt med utvikleren, bør du avinstallere salgskanalen.

Ettersom disse salgskanalene vedlikeholdes av tredjepartsutviklere, kan ikke Shopify gjøre noen endringer eller oppdatere disse appene for deg.

Installere ikke-støttede apper

Hvis du prøver å installere en app som ikke støttes, kan du se en advarsel om at appen kanskje ikke fungerer optimalt, eller at du ikke kan installere den. Du kan kontakte utvikleren for å be dem oppdatere appen, eller du kan se etter andre apper i Shopify App Store.