Opprette returer

Du kan opprette og administrere returer fra Shopify-administrator. Når du oppretter en retur, kan du sende informasjon om returfrakt, som sendingsinstruksjoner eller returetiketter, til kunden og spore returen. Når du har mottatt og inspisert de returnerte varene, kan du utstede en refusjon og tilbakeføre aktuelle varer til lager.

For å opprette returer, må du være butikkeier eller ha tillatelsen Bestillinger. Finn ut mer om personaltillatelser.

Opprett en retur

Du kan opprette en retur for en bestilling som har minst én oppfylt varelinje, og som ikke er refundert. Når du oppretter en retur, vises returfraktavgiften og avgiften for påfylling basert på returreglene. Du kan også redigere returreglene for en bestemt retur. Avgiften for påfylling kan redigeres per retur eller per vare, men returfraktavgiften kan bare redigeres per retur.

Hvis du har kjøpt en fraktetikett for bestillingen, men ikke har brukt den, må du annullere etiketten før du oppretter en retur.

Trinn:

Tilbakefør returnerte varer til lager

Når du har mottatt returvarene, kan du inspisere og tilbakeføre dem til lager. Ved tilbakeføring av returvarer til lager på mobil kan du bare tilbakeføre alle varer til én enkelt lokalisasjon.

Trinn:

Utsted en refusjon for returvarer

Når du har mottatt returvarene, kan du inspisere dem, og deretter utstede en refusjon til kunden.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du ønsker å refundere for returvarer.

3. Klikk på Refunder i seksjonen Retur pågår.

4. Angi antall varer du vil refundere.

5. Valgfritt: Hvis du ikke ønsker å sende en e-postmelding til kunden når du utsteder returen, må du oppheve valget av Send et varsel til kunden. Dette alternativet er valgt som standard.

6. klikk Refunder for å refundere kundens bestilling.

Lukke en retur

Når du har fullført alle utestående oppgaver for returen, kan du lukke den. Returen lukkes automatisk når alle varene er refundert og tilbakeført til lager.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil avslutte en retur for.

3. Klikk på på kortet Retur pågår, og klikk deretter på Lukk retur.

Åpne en retur

Hvis du har noen utestående oppgaver som må fullføres for en retur, kan du gjenåpne returen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen for returen du vil åpne.

3. Klikk på på kortet Returnert, og klikk deretter på Åpne retur.

Filtrer bestillinger etter returstatus

Du kan filtrere bestillingene på Bestillinger-siden etter returstatus.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på Åpne-fanen for å vise alle åpne bestillinger.

3. Klikk på Filtre.

4. Klikk på Velg filter, og velg deretter Returstatus.

5. Klikk på Velg verdi, og velg deretter Retur pågår eller Returnert for å vise returnerte bestillinger.

Fjern returvarer fra en retur

Hvis en kunde ikke sender en returpakke, eller en vare mangler i en returnert pakke, kan du fjerne varen fra en retur. Når du fjerner en returvare, justeres bestillingens saldo i henhold til dette.

Du kan ikke fjerne refunderte eller tilbakeførte varer fra en retur.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil fjerne returnerte varer fra.

3. I seksjonen Retur pågår, klikk …

4. Klikk på Fjern returvarer

5. Velg varene du vil fjerne fra en retur.

6. Klikk på Fjern vare, og klikk deretter på Fjern vare for å bekrefte.

Kanseller en retur

Hvis du oppretter en retur ved en feil, eller hvis kunden har ombestemt seg angående returen, kan den kanselleres. Du kan bare kansellere en retur i følgende scenarier:

• Returen blir ikke refundert.
  • Returen tilbakeføres ikke til lager.
  • Returen er åpen og ikke Merket som returnert.
  • Returen har ikke en Shopify Shipping-returetikett.
  • Oppfyllelsen for returen kanselleres ikke.

Når du har kansellert en retur, kan den ikke gjenåpnes, men du kan opprette en ny retur.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen for returen du vil kansellere.

3. Klikk på på kortet Retur pågår, og klikk deretter på Avbryt retur.

4. Klikk på Kanseller retur for å bekrefte.