Brug af en distributionstjeneste med en app

Bemærk: Hvis du bruger Amazon til at behandle dine ordrer, kan du få mere at vide under Fulfillment by Amazon.

Distributionstjenester med apps synkroniseres med Shopify, så du kan foretage ændringer i og modtage opdateringer om dine behandlinger fra din Shopify-administrator.

Afhængigt af, hvilken distributionstjeneste fra tredjepart du har, skal du bruge et ældre workflow eller et nyt workflow, når du behandler en ordre. Når du åbner en ordre for at begynde behandlingen, fortæller et banner dig, om du har det nye workflow.

Følg trinnene for den type workflow, din distributionstjeneste bruger.

Ældre workflow for behandling

Med det gamle workflow til behandling kan du anmode om en behandling via Shopify-administratoren. Du modtager opdateringer fra din distributionstjeneste, når behandlingen er i gang og gennemført.

Anmod om en behandling (ældre workflow)

Når du anmoder om en behandling, sendes der en besked til din distributionstjeneste om at begynde udvælgelse, pakning og levering af din ordre.

Hvis du bruger automatisk behandling, anmodes der automatisk om behandling, når ordren er betalt, og du behøver ikke at gennemføre disse trin.

Bemærk: Når du har anmodet om en behandling, kan du ikke længere redigere ordren eller tilbagebetale varer.

Annuller en behandling med en distributionstjeneste (ældre workflow)

Når du har anmodet om en behandling, kan du ikke annullere den fra din Shopify-administrator. Hvis du vil annullere en igangværende behandling, skal du kontakte din distributionstjeneste direkte.

Hvis du ikke har anmodet om behandling, kan du annullere ordren.

Nyt workflow for behandling

Med det nye behandlingsworkflow opdateres en ordres behandlingsstatus, efterhånden som behandlingen skrider frem. Du kan modtage beskeder fra din distributionstjeneste på ordretidslinjen, skrive bemærkninger til din distributionstjeneste og annullere en behandling fra Shopify-administratoren.

Når du har anmodet om en behandling, ændres behandlingsstatus for ordren til I gang. Du kan åbne dine ordrer for at få vist en detaljeret behandlingsstatus.

I dette afsnit:

  • Find detaljerede oplysninger om behandling
  • Nyt workflow og delvise behandlinger
  • Anmod om en behandling (nyt workflow)
  • Annuller en behandling med en distributionstjeneste (nyt workflow)

Find detaljerede oplysninger om behandling

Når du har åbnet en ordre, kan du finde behandlingsoplysninger to steder:

  • Den detaljerede behandlingsstatus giver dig flere oplysninger om status for behandlingen. Hvis en ordres behandlingsstatus f.eks. er I gang, giver den detaljerede status dig besked om, hvorvidt behandlingen er Anmodet om eller Accepteret.

    Øverst på en ordre vises Behandling i gang. Under dette vises etiketten Accepteret

  • Ordretidslinjen opdateres, når der sker ændringer i behandlingen. Brug ordretidslinjen til at læse beskeder, som din distributionstjeneste sender.

Nyt workflow og delvise behandlinger

Hvis varer i en ordre behandles af forskellige tjenester, eller hvis de behandles i separate pakker, kan nogle varer blive leveret til kunder behandlet, før andre er blevet afsendt.

Når kun nogle varer i en ordre er behandlet, kaldes det en delvis behandling.

En ordre har ikke statussen Behandlet, før alle varer i ordren er leveret.

Anmod om en behandling (nyt workflow)

Når du anmoder om en behandling, sendes der en besked til din distributionstjeneste om at begynde udvælgelse, pakning og levering af din ordre.

Hvis du bruger automatisk behandling, anmodes der automatisk om behandling, når ordren er betalt, og du behøver ikke at gennemføre disse trin.

Når du har anmodet om en behandling, ændres behandlingsstatus til I gang, og du skal vente på et svar fra din distributionstjeneste. Distributionstjenesten accepterer eller afviser behandlingen.

Hvis distributionstjenesten accepterer anmodningen, bemærkes det på ordretidslinjen.

Hvis distributionstjenesten afviser anmodningen, vender ordrens status tilbage til Ikke-behandlet. Din distributionstjeneste kan indeholde en bemærkning på ordretidslinjen for at forklare, hvorfor behandlingen blev afvist.

Bemærk: Når du har anmodet om en behandling, kan du ikke længere redigere ordren eller tilbagebetale varer.

Annuller en behandling med en distributionstjeneste (nyt workflow)

Du skal muligvis annullere en behandlingsanmodning, hvis kunden vil annullere eller ændre ordren, eller hvis du beslutter dig for at behandle ordren manuelt. Trinnene til annullering af en behandling afhænger af den detaljerede behandlingsstatus for ordren.

Annuller en behandling, der er anmodet om

Fra den rækkefølge, som du vil annullere, skal du klikke på Annuller anmodning om behandling. Annulleringen markeres i ordretidslinjen, og status for ordren vender tilbage til Ikke-behandlet.

Annuller en accepteret behandling

Hvis du vil annullere en behandling, efter at den er accepteret af distributionstjenesteen, skal du sende en annulleringsanmodning til distributionstjenesten og vente på et svar. Distributionstjenesten accepterer eller afviser din annulleringsanmodning.

Der vises et banner på ordren, når annulleringsanmodningen accepteres eller afvises af distributionstjenesten.

  • Anmodning om annullering accepteret: Hvis din distributionstjeneste accepterer annulleringen, bemærkes det på tidslinjen, og ordrens status vender tilbage til Ikke-behandlet.

  • Anmodning om annullering afvist: Hvis din distributionstjeneste afviser annulleringen, bemærkes det på ordretidslinjen, og distributionstjenesten fortsætter behandlingsprocessen. Distributionstjenesten kan indsætte en besked på ordretidslinjen for at forklare, hvorfor annulleringsanmodningen blev afvist.

Fremgangsmåde:

  1. Fra den ordre, som du vil annullere, skal du klikke på Mere > Anmod om annullering.

  2. Valgfrit: Under Bemærkning kan du skrive en besked til distributionstjenesten. Denne besked sendes ikke til kunden.

  3. Klik på Anmod om annullering.

Anmodningen om annullering er bemærkes på ordretidslinjen, og den detaljerede behandlingsstatus ændres til Anmodet om annullering.

Vend tilbage til ikke-behandlet (nyt workflow)

Når du har anmodet om annullering af en behandling, skal du vente på svar fra distributionstjenesten. Hvis distributionstjenesten annullerer behandlingen, men ikke kan opdatere behandlingsstatus i Shopify, kan du ændre ordrestatus til Ikke-behandlet. Du skal kontakte din distributionstjeneste for at sikre dig, at behandlingen er blevet annulleret, inden du gennemfører dette trin.

Når du har ændret en ordre eller en varelinje tilbage til ikke-behandlet, skal du tjekke dine lagerantal for at sikre, at de er nøjagtige.

Fremgangsmåde:

  1. Klik på Mere fra den ordre, du vil annullere.
  2. Klik på Tilbage til ikke-behandlet.

Ændringen markeres på ordretidslinjen, og behandlingsstatus ændres til Ikke-behandlet.

Markér som behandlet (nyt workflow)

Du skal muligvis markere en ordre som behandlet, hvis distributionstjenesten har afsendt og leveret en ordre, men de ikke kan opdatere ordrens behandlingsstatus i Shopify.

Når du markerer en ordre som behandlet, markeres behandlingsforløbet på ordretidslinjen, og ordrens status ændres til Behandlet.

Hvis behandlingen er i gang, skal du annullere behandlingen, før du kan markere den som behandlet.

Fremgangsmåde:

  1. Klik på Markér som behandlet fra ordren.
  2. Valgfrit: Angiv et trackingnummer, og vælg et transportfirma.
  3. Valgfrit: Markér afkrydsningsfeltet INFORMER KUNDEN OM FORSENDELSEN for at sende en meddelelse til kunden, når ordren er behandlet.
  4. Klik på Behandl varer.

Er du klar til at begynde at sælge med Shopify?

Prøv det gratis