Brug af en distributionstjeneste med en app

Distributionstjenester med apps synkroniseres med Shopify, så du kan foretage ændringer i og modtage opdateringer om dine klargøringer fra din Shopify-administrator.

Afhængigt af, hvilken distributionstjeneste fra tredjepart du har, skal du bruge et ældre workflow eller et nyt workflow, når du klargør en ordre. Når du åbner en ordre for at begynde klargøringen, fortæller et banner dig, om du har det nye workflow.

Følg trinnene for den type workflow, din distributionstjeneste bruger.

Ældre workflow for klargøring

Med det gamle workflow til klargøring kan du anmode om en klargøring via Shopify-administratoren. Du modtager opdateringer fra din distributionstjeneste, når klargøringen er i gang og gennemført.

Anmod om en klargøring (ældre workflow)

Når du anmoder om en klargøring, sendes der en besked til din distributionstjeneste om at begynde udvælgelse, pakning og levering af din ordre.

Hvis du bruger automatisk klargøring, anmodes der automatisk om klargøring, når ordren er betalt, og du behøver ikke at gennemføre disse trin.

Annuller en klargøring med en distributionstjeneste (ældre workflow)

Når du har anmodet om en klargøring, kan du ikke annullere den fra din Shopify-administrator. Hvis du vil annullere en igangværende klargøring, skal du kontakte din distributionstjeneste direkte.

Hvis du ikke har anmodet om klargøring, kan du annullere ordren.

Nyt workflow for klargøring

Med det nye klargøringsworkflow opdateres en ordres klargøringsstatus, efterhånden som klargøringen skrider frem. Du kan modtage beskeder fra din distributionstjeneste på ordretidslinjen, skrive bemærkninger til din distributionstjeneste og annullere en klargøring fra Shopify-administratoren.

Når du har anmodet om en klargøring, ændres klargøringsstatus for ordren til I gang. Du kan åbne dine ordrer for at få vist en detaljeret klargøringsstatus.

I dette afsnit:

Find detaljerede oplysninger om klargøring

Når du har åbnet en ordre, kan du finde klargøringsoplysninger to steder:

• Afsnittet Klargøring er i gang indeholder en status for klargøringen samt detaljerede oplysninger om, hvor langt klargøringen er. Hvis din ordres klargøringsstatus f.eks. er I gang, fortæller den detaljerede status, om klargøringen er Anmodet eller Accepteret.

• Afsnittet Tidslinje for en ordre opdateres, når der sker ændringer i klargøringen. Brug ordrens tidslinje til at læse eventuelle beskeder, som din distributionstjeneste sender.

Nyt workflow og delvise klargøringer

Hvis varer i en ordre klargøres af forskellige tjenester, eller hvis de klargøres i separate pakker, kan nogle varer blive leveret til kunder og klargjort, før andre er blevet afsendt.

Når kun nogle varer i en ordre er klargjort, kaldes det en delvis klargøring.

En ordre har ikke statussen Klargjort, før alle varer i ordren er leveret.

Anmod om en klargøring (nyt workflow)

Når du anmoder om en klargøring, sendes der en besked til din distributionstjeneste om at begynde udvælgelse, pakning og levering af din ordre.

Hvis du bruger automatisk klargøring, anmodes der automatisk om klargøring, når ordren er betalt, og du behøver ikke at gennemføre disse trin.

Når du har anmodet om en klargøring, ændres klargøringsstatus til I gang, og du skal vente på et svar fra din distributionstjeneste. Distributionstjenesten accepterer eller afviser klargøringen.

Hvis klargøringstjenesten accepterer anmodningen, bemærkes det på ordretidslinjen.

Hvis distributionstjenesten afviser anmodningen, vender ordrens status tilbage til Ikke-klargjort. Din distributionstjeneste kan indeholde en bemærkning på ordretidslinjen for at forklare, hvorfor klargøringen blev afvist.

Bemærk: Når du har anmodet om en klargøring, kan du ikke længere redigere ordren eller refundere varer.

Annuller en klargøring med en distributionstjeneste (nyt workflow)

Du skal muligvis annullere en klargøringsanmodning, hvis kunden vil annullere eller ændre ordren, eller hvis du beslutter dig for at klargøre ordren manuelt. Trinnene til annullering af en klargøring afhænger af den detaljerede klargøringsstatus for ordren.

Annuller en klargøring, der er anmodet om

Fra den rækkefølge, som du vil annullere, skal du klikke på Annuller anmodning om klargøring. Annulleringen markeres i ordretidslinjen, og status for ordren vender tilbage til Ikke-klargjort.

Annuller en accepteret klargøring

Hvis du vil annullere en klargøring, efter at den er accepteret af distributionstjenesteen, skal du sende en annulleringsanmodning til distributionstjenesten og vente på et svar. Distributionstjenesten accepterer eller afviser din annulleringsanmodning.

Der vises et banner på ordren, når annulleringsanmodningen accepteres eller afvises af distributionstjenesten.

• Anmodning om annullering accepteret: Hvis din klargøringstjeneste accepterer annulleringen, bemærkes det på tidslinjen, og ordrens status vender tilbage til Ikke-klargjort.

• Anmodning om annullering afvist: Hvis din klargøringstjeneste afviser annulleringen, bemærkes det på ordretidslinjen, og klargøringstjenesten fortsætter klargøringsprocessen. Klargøringstjenesten kan indsætte en besked på ordretidslinjen for at forklare, hvorfor annulleringsanmodningen blev afvist.

Fremgangsmåde:

1. Åbn den ordre, du vil annullere, og klik på knappen .... Klik derefter på Anmod om annullering.

2. Valgfrit: Under Bemærkning kan du skrive en besked til distributionstjenesten. Denne besked sendes ikke til kunden.

3. Klik på Anmod om annullering.

Anmodningen om annullering er bemærkes på ordretidslinjen, og den detaljerede klargøringsstatus ændres til Anmodet om annullering.

Vend tilbage til ikke-klargjort (nyt workflow)

Når du har anmodet om annullering af en klargøring, skal du vente på svar fra distributionstjenesten. Hvis distributionstjenesten annullerer klargøringen, men ikke kan opdatere klargøringsstatus i Shopify, kan du ændre ordrestatus til Ikke-klargjort. Du skal kontakte din distributionstjeneste for at sikre dig, at klargøringen er blevet annulleret, inden du gennemfører dette trin.

Når du har ændret en ordre eller en varelinje tilbage til ikke-klargjort, skal du tjekke dine lagerantal for at sikre, at de er nøjagtige.

Fremgangsmåde:

1. Klik på knappen ... i den ordre, du vil annullere.
  2. Klik på Tilbage til ikke-klargjort.

Ændringen markeres på ordretidslinjen, og klargøringsstatus ændres til Ikke-klargjort.

Klargør varer (nyt workflow)

Der findes følgende typer af klargøringstjenester:

• Klargøringstjenester, der tillader multiadministreret lagerbeholdning
  • Klargøringstjenester, der ikke tillader multiadministreret lagerbeholdning

Få mere at vide under Administration af lagerbeholdning fra flere lokationer eller distributionsapps.

Klargøringstjenesten tillader multiadministreret lagerbeholdning

Alle klargøringstjenester har en tilknyttet lokation. Det er kun en klargøringstjeneste, der kan klargøre varer fra den tilknyttede lokation, hvis den tillader multiadministreret lagerbeholdning.

Hvis du selv vil klargøre en ordre, skal du ændre varernes lokation til en lokation, som du administrerer, og derefter skal du klargøre ordren fra den nye lokation.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.
  2. Åbn den ordre, du vil administrere.
  3. Klik på knappen ... i ordren.
  4. Klik på Skift lokation.
  5. Vælg den nye klargøringslokation.
  6. Valgfrit: Under Årsag til ændring skal du indtaste en besked, der skal vises på ordrens tidslinje.
  7. Klik på Gem.
  8. Klargør varer.

Klargøringstjenesten tillader ikke multiadministreret lagerbeholdning

Du skal muligvis markere en ordre som klargjort, hvis distributionstjenesten har afsendt og leveret en ordre, men de ikke kan opdatere ordrens klargøringsstatus i Shopify.

Når du markerer en ordre som klargjort, markeres klargøringsforløbet på ordretidslinjen, og ordrens status ændres til Klargjort.

Hvis klargøringen er i gang, skal du annullere klargøringen, før du kan markere den som klargjort.

Fremgangsmåde:

1. I ordren klikker du på Klargør varer.
  2. Valgfrit: Angiv et trackingnummer, og vælg et fragtfirma.
  3. Valgfrit: Markér afkrydsningsfeltet INFORMER KUNDEN OM FORSENDELSEN for at sende en meddelelse til kunden, når ordren er klargjort.
  4. Klik på Klargør varer.