Konfiguration af dine returregler og din returpolitik

Regler for returnering afgør, hvornår kunder kan anmode om returneringer, og hvordan der opkræves returgebyrer for din butik. Hvis du vil give kunder mulighed for at anmode om returneringer, skal du slå selvbetjeningsudleveringer til i din webshop. Du kan også oprette en skriftlig retur- og tilbagebetalingspolitik.

Regler for returnering

Du kan konfigurere regler for returnering, der automatisk anvendes på en ordre, når kunderne afgiver deres ordrer. En ordres regler for returnering gælder derefter, når kunder anmoder om returneringer fra din butik. Dine kunder får vist en forventet tilbagebetaling baseret på dine regler for returnering.

Kunder kan kun indsende anmodninger om returnering for varer, som er kvalificerede i henhold til de regler, du har konfigureret. Dette giver dig mulighed for at få større kontrol over anmodninger om returneringer og forhindrer dine kunder i at anmode om returneringer for varer, som ikke er kvalificerede baseret på din returpolitik.

Selvbetjeningsreturneringer skal slås til, hvis du vil bruge returregler. Dette giver dine kunder mulighed for at anmode om returneringer fra deres konti, hvor der vises kvalificerede varer og returgebyrer for returneringsregler.

Dine standard regler for returnering gælder for de fleste varer og indeholder følgende typer regler for returnering:

• returfrist
  • leveringsomkostninger for returneringer
  • genopfyldningsgebyr

Du kan også definere slutudsalgsvarer, som er undtagelser fra dine standardregler for returnering.

Returfrist

Vælg et forudindstillet returvindue, eller angiv et tilpasset antal dage. Du kan vælge én af følgende valgmuligheder:

• 14 dage
  • 30 dage
  • 90 dage
  • Ubegrænsede
  • Brugerdefinerede dage

Returvinduet starter på varens leveringsdato. Hvis leveringsdatoen ikke er tilgængelig, starter returvinduet på varens opfyldelsesdato plus en pakke til overførselstid.

Leveringsomkostninger for returneringer

Du kan vælge, hvordan du vil håndtere leveringsomkostninger for returneringer, ved at vælge en af følgende valgmuligheder:

• tilbyd gratis returlevering
  • tilføj et fast beløb for returlevering, der opkræves én gang pr. returnering
  • få din kunde til at købe sin egen fragtlabel til returnering

Gebyret for returlevering vises, når du opretter en returnering. Du kan redigere gebyret for returlevering for en bestemt returnering.

Genopfyldningsgebyr

Vælg, om du vil opkræve et genopfyldningsgebyr, som er en procentdel af returneringen. Hvis det er aktiveret, vises der et genopfyldningsgebyr for dine kunder.

Returgebyret vises, når du opretter en returnering. Du kan redigere returgebyret for en bestemt returnering og redigere det efter vare.

Slutudsalgsvarer

Du kan vælge, hvilke produkter eller kollektioner der ikke er kvalificeret til returneringer som slutudsalgsvare. Dine kunder kan ikke sende anmodninger om returnering for slutudsalgsvarer. Eksempler på slutudsalgsvarer kan være produkter, der ikke kan returneres, f.eks. letfordærvelige, tilpassede eller personlige varer eller varer med store rabatter.

Du kan inkludere flere produkter eller kollektioner til undtagelserne for den endelige udsalgsvare, men ikke begge dele.

Opsæt regler for returnering

1. Gå til Indstillinger > Politikker i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Regler for returnering klikker du på Administrer.
  3. I afsnittet Returfrist skal du vælge, hvor lang tid en kunde har til at anmode om en returnering, efter en ordre er blevet leveret.
  4. Vælg, hvordan du vil håndtere leveringsgebyrer for returneringer, i afsnittet Leveringsomkostninger for returnering. Angiv din faste pris, hvis du vælger at opkræve en fast pris for returlevering.
  5. Valgfrit: Hvis du vil opkræve et genopfyldningsgebyr, skal du vælge Opkræv genopfyldningsgebyr og derefter tilføje en procentdel.
  6. Valgfrit: Hvis du vil vælge kollektioner eller produkter, der ikke er kvalificerede til returneringer, som undtagelser for den endelige udsalgsvare, skal du gøre følgende:

1. Vælg Specifikke kollektioner eller Specifikke produkter i afsnittet Undtagelse for endelig udsalgsvare.
    2. Søg efter kollektioner eller produkter, eller klik på Gennemse.
    3. Vælg kollektioner, produkter eller produktvarianter, og klik derefter på Udført.
  7. Klik på Gem.

8. Gå tilbage til Politikker.

9. I afsnittet Regler for returnering klikker du på Slå til.

Opret en skriftlig retur- og tilbagebetalingspolitik

Du kan også tilføje eller generere en skriftlig retur- og tilbagebetalingspolitik for din butik. Du kan bruge HTML i indholdet af din butiks politikker. Den genererede politik inkluderer ikke automatisk de returregler, du har konfigureret.

Der kan kun oprettes en skabelon til din retur- og tilbagebetalingspolitik på engelsk og til betalinger, der er angivet til engelsk. Hvis du driver din butik på et andet sprog, skal du oprette din egen politik. Kontakt en lokal ekspert for at få hjælp.

Selvom Shopify kan oprette en skabelonpolitik, er du ansvarlig for at følge din udgivne politik. Gennemgå din politik omhyggeligt, inden du tilføjer den.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Politikker i din Shopify-administrator.
  2. Angiv din butiks retur- og tilbagebetalingspolitik i afsnittet Skriftlig retur- og tilbagebetalingspolitik, eller klik på Opret ud fra skabelon for at oprette en standardskabelonpolitik.
  3. Gennemgå din retur- og tilbagebetalingspolitik, og foretag eventuelle ændringer.
  4. Klik på Gem for at tilføje din retur- og tilbagebetalingspolitik.

Når du har tilføjet din retur- og tilbagebetalingspolitik, sammenkædes den automatisk i sidefoden på dine betalingssider. Dine kunder skal muligvis se dine politikker, før de kan gå til siden, så det er en god idé at knytte din retur - og tilbagebetalingspolitik til navigationen i din butik.