Konfigurer ordrebehandling og arkivering

Du kan konfigurere automatisk eller manuel behandling af ordrer og ordrearkivering fra siden med indstillinger for betalingsprocessen i Shopify.

Når du behandler en ordre i Shopify, begynder du processen med at sende ordren afsted til kunden. Kunden modtager en e-mail med information om, at varen er afsendt, og ordrens Behandlingsstatus vises som Behandlet på siden Ordrer.

Bemærk: Hvis du allerede har konfigureret ordrebehandling i din Shopify-administrator og valgt Behandl automatisk alle ordrens varelinjer, er dette trin unødvendigt, og du kan gå direkte til arkivering af ordrer.

Standard for forskellige leverings- og faktureringsadresser

Når en kunde indtaster en leveringsadresse, bruges den samme adresse som standard som faktureringsadresse. Kunderne kan vælge at angive en anden faktureringsadresse. Du kan ændre standarden i afsnittet Ordrebehandling:

Brug leveringsadressen som faktureringsadressen som standard-afkrydsningsfelt

Hvis du vil ændre standarden, skal du fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet ud for Brug leveringsadressen som faktureringsadresse som standard, så leveringsadressen ikke automatisk kopieres til faktureringsadressen.

Angiv automatisk udfyldelse af adressefelter

Når dine kunder indtaster deres leverings- eller faktureringsadresse, får de muligvis præsenteret adresseforslag fra Google Autocomplete. Med denne funktion har dine kunder mulighed for at indtaste deres adresseoplysninger hurtigere og mere nøjagtigt. Disse adresseforslag stammer fra Google, ikke fra din kundes browser. Hvis denne funktion er deaktiveret, eller hvis dine kunder bor i et land, hvor funktionen endnu ikke understøttes, kan dine kunder udføre betaling som normalt ved at indtaste adressen manuelt.

En kunde begynder at indtaste sin adresse, og Google Autocomplete kommer med forslag til kundens adresseoplysninger.

Denne funktion er tilgængelig for alle Shopify-shopejere og er aktiveret som standard. Du kan deaktivere funktionen på siden med Indstillinger for betalingsproces ved at fjerne markeringen af Udfyld adressefelter automatisk.

Funktionen kan udfylde adresser automatisk i mange lande, men ikke alle. Nye lande understøttes, efterhånden som adresserne bliver tilgængelige. Denne funktion er f.eks. tilgængelig for dine kunder i Australien, Østrig, Belgien, Brasilien, Canada, Danmark, Frankrig, Tyskland, Hongkong (SAR, Kina), Indien, Italien, Japan, Luxumbourg, Holland, New Zealand, Spanien, Schweiz og USA.

Konfigurer dine indstillinger for ordrebehandling

Der er tre forskellige indstillinger for behandling af ordrer:

Automatisk behandling af ordrer

Automatisk behandling er den mest praktiske måde at behandle dine ordrer på, men den er kun velegnet til visse typer af produkter. Ved automatisk behandling kan du bruge automatisk registrering af betalinger, når du ikke har nogen produkter, der kan forudbestilles, du sælger digitale downloads eller bruger en behandlingstjeneste.

Hvis du allerede har konfigureret afsnittet ordrebehandling, er dette trin færdigt. Hvis ikke, skal du følge trinnene herunder for at konfigurere automatisk ordrebehandling for hver ordre.

Bemærk: Hvis du har valgt at registrere betaling for dine ordrer manuelt, skal du registrere beløbet, før din ordre kan behandles automatisk.

Fremgangsmåde:

1. Find afsnittet Ordrebehandling.

2. Under overskriften Når en ordre er betalt skal du vælge Behandl automatisk ordrens varelinjer. Du kan også vælge Underret kunder om deres forsendelse via e-mail, hvis du ønsker, at der sendes en e-mail, når ordren er behandlet automatisk:

Automatisk behandling

1. Klik på Gem.

Hver ny ordre, du modtager i din butik, behandles nu automatisk.

Bemærk: Hvis du bruger en behandlingstjeneste til at afsende dine produkter, skal du sørge for, at du har aktiveret den valgte behandlingstjeneste. Læs denne artikel for at få alt at vide om behandlingstjenester, der understøttes af Shopify.

Konfigurer automatisk arkivering af ordrer

Du kan vælge, at dine ordrer skal lukkes automatisk, når de er betalt og afsendt.

Hvis du ønsker præcis kontrol over dine ordrer, eller hvis du vil spore dine ordrer nøje, skal du undlade at markere dette felt og arkivere ordrer manuelt.

Fremgangsmåde:

1. Rul ned til området Ordrebehandling.

2. Der er én indstilling under Når en ordre er behandlet og betalt:

- Arkivér ordren automatisk. Denne indstilling arkiverer en ordre automatisk, når den er betalt og behandlet. Vælg denne funktion, hvis du ikke ønsker at arkivere alle ordrer manuelt, når de er behandlet og betalt.

1. Klik på Gem.