Sms-meldingen

Je kunt je klanten de optie geven om bij de checkout een telefoonnummer in te voeren in plaats van een e-mailadres. Klanten die ervoor kiezen een telefoonnummer in te voeren in plaats van een e-mailadres, ontvangen hun bestelbevestiging en verzendingsupdates per sms op hun mobiele telefoon.

De optie om bij de checkout een telefoonnummer in te voeren, kun je inschakelen via de pagina Checkout in Shopify.

Als een klant bij de checkout ervoor kiest niet zijn of haar telefoonnummer te gebruiken, kun je de aanmeldingsoptie voor bestelupdates inschakelen, zodat je klant een manier heeft om sms-updates te ontvangen nadat een bestelling is geplaatst.

De standaard-sms-meldingen die klanten ontvangen kun je bekijken op de pagina Meldingen in Shopify. De templates voor sms-meldingen zijn niet bewerkbaar.

De sms-meldingsopties van je klant instellen

Wanneer een klant een bestelling plaatst via de checkout van je winkel, voert hij standaard een e-mailadres in. Als je klanten toestaat af te rekenen met behulp van hun telefoonnummer, kunnen ze ervoor kiezen een e-mailadres of een telefoonnummer in te voeren. Klanten die ervoor kiezen een telefoonnummer in te voeren, ontvangen hun bestelbevestiging en verzendingsupdates per sms op hun mobiele telefoon.

Wanneer een klant een telefoonnummer invoert, wordt dit opgeslagen in zijn klantgegevens. Het wordt ook gebruikt als het standaardtelefoonnummer van zijn bezorgadres. Als je wilt dat je klanten een e-mailadres invoeren, schakel je de optie voor alleen e-mail in.

Stappen:

1. Selecteer in Contact klant een van de volgende sms-instellingen:

2. Klik op Opslaan.

Sms-meldingen voor een bestelling bekijken en opnieuw verzenden

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer.

3. In het gedeelte Tijdlijn kun je de sms-meldingen voor de bestelling bekijken. klik naast de melding op Opnieuw versturenals je een melding opnieuw wilt verzenden.

Stuur een test-sms

Je kunt een test-sms sturen om te kijken hoe een sms-melding eruit ziet. Het testbericht gaat naar het telefoonnummer van je winkel dat is opgeslagen op de pagina Instellingen > Winkelgegevens in Shopify.

Stappen:

1. Klik op de melding die je wilt testen.

2. Klik op Test-sms verzenden.

Veelgestelde vragen over sms-meldingen

Kunnen sms-meldingen voor een bestelling worden uitgeschakeld nadat de bestelling is geplaatst?

Ja. Je kunt sms-meldingen voor een bestelling uitschakelen door de contactgegevens voor bestellingen te bewerken in het gedeelte Klanten van de pagina met bestelgegevens in Shopify. Schakel Klantprofiel bijwerken uit om de wijzigingen alleen voor die bestelling op te slaan als je de contactgegevens voor bestellingen wilt verwijderen of bewerken zonder de klantgegevens te wijzigen.

Kunnen klanten afrekenen zonder een e-mailadres?

Ja. Als je klanten toestaat een telefoonnummer in te voeren bij de checkout, wordt er voor een klant die met een telefoonnummer afrekent geen e-mailadres opgeslagen in zijn bestelling. Nadat de bestelling is geplaatst, kunnen klanten op de bestelstatuspagina ervoor kiezen toch een e-mailadres in te voeren om e-mailmeldingen voor een bestelling te ontvangen.

Kan ik afdwingen dat klanten bij de checkout een e-mailadres invoeren?

Ja. De optie om bij de checkout een telefoonnummer in te voeren, kun je uitschakelen in je afrekeningsinstellingen. Als je Alleen met e-mailadres afrekenen selecteert, moeten klanten bij de checkout een e-mailadres invoeren. Nadat de bestelling is geplaatst, kunnen klanten op de bestelstatuspagina ervoor kiezen toch een telefoonnummer in te voeren om sms-meldingen voor een bestelling te ontvangen.

Kan een klant een account maken door een telefoonnummer te gebruiken in plaats van een e-mailadres?

Nee. Klanten moeten een e-mailadres invoeren om een account te kunnen maken.

Kan een klant een sms-melding beantwoorden?

Nee. Klanten kunnen geen bericht naar jou sturen als antwoord op een sms-melding.

Moet ik betalen voor sms-meldingen?

Nee. Er zijn geen kosten voor jou. Voor je klanten kunnen er wel standaardberichttarieven gelden, afhankelijk van hun provider.

Kan ik een afgebroken checkout herstellen als de klant is begonnen met de checkout met een telefoonnummer?

Nee. Je kunt geen sms voor winkelwagenherstel naar een klant verzenden.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een digitale download kopen?

Ja. De link naar de download is beschikbaar via de bedankpagina, die is gekoppeld aan de bestelbevestiging die per sms is verzonden. Omdat sommige apps voor digitale downloads echter afzonderlijke e-mails verzenden, moet je je download testen.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een cadeaubon kopen?

Ja. De klant ontvangt een sms-melding met een link naar zijn cadeaubon.

Kunnen klanten betalen met Shop Pay wanneer ze afrekenen met hun telefoonnummer?

Nee. Klanten kunnen op dit moment geen telefoonnummer gebruiken om af te rekenen via Shop Pay.