Sms-meldingen

Je kunt je klanten de optie geven om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren in plaats van een e-mailadres. Klanten die ervoor kiezen een telefoonnummer in te voeren in plaats van een e-mailadres, ontvangen hun bestellingsbevestiging en verzendingsupdates per sms op hun mobiele telefoon.

De optie om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren, kun je inschakelen via de pagina Afrekenen in Shopify.

Via de pagina Meldingen in Shopify kun je de meldingen aanpassen.

Als een klant bij het afrekenen ervoor kiest niet zijn of haar telefoonnummer te gebruiken, kun je de aanmelding voor bestelupdates inschakelen, zodat je klant een manier heeft om sms-updates te ontvangen nadat een bestelling is geplaatst.

De optie om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren inschakelen

Wanneer een klant een bestelling plaatst door de betaalpagina van je winkel te gebruiken, voert hij standaard een e-mailadres in. Als je klanten toestaat af te rekenen met behulp van hun telefoonnummer, kunnen ze ervoor kiezen een e-mailadres of een telefoonnummer in te voeren. Klanten die ervoor kiezen een telefoonnummer in te voeren, ontvangen hun bestellingsbevestiging en verzendingsupdates per sms op hun mobiele telefoon.

Wanneer een klant een telefoonnummer invoert, wordt dit opgeslagen in zijn klantgegevens. Het wordt ook gebruikt als het standaardtelefoonnummer van zijn bezorgadres. Als je e-mailadressen van klanten nodig hebt, moet je deze optie niet inschakelen.

Stappen:

1. Selecteer in het gedeelte Contactmethode klant de optie Klanten kunnen afrekenen met hun telefoonnummer of e-mailadres.

2. Klik op Opslaan.

Sms-meldingen voor een bestelling bekijken en opnieuw verzenden

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer.

3. In het gedeelte Tijdlijn kun je de sms-meldingen voor de bestelling bekijken. klik naast de melding op Opnieuw versturenals je een melding opnieuw wilt verzenden.

De templates voor sms-meldingen bewerken

Je kunt de templates voor de meldingen die per sms worden verzonden, bewerken om de content voor je winkel aan te passen. Meldingstemplates maken gebruik van Liquid-variabelen. Meer informatie over Liquid-variabelen voor meldingen.

Stappen:

1. Klik op de melding die je wilt bewerken.

2. Klik op Sms om de sms-template voor de melding te bekijken.

3. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Stuur een test-sms

Je kunt een test-sms sturen om te zien hoe een sms-melding eruitziet. Het testbericht gaat naar het telefoonnummer van je winkel dat is opgeslagen op de pagina Instellingen > Algemeen in Shopify.

Stappen:

1. Klik op de melding die je wilt testen.

2. Klik op Test-sms verzenden.

Veelgestelde vragen over sms-meldingen

• Kunnen sms-meldingen voor een bestelling worden uitgeschakeld nadat de bestelling is geplaatst?
  • Kunnen klanten afrekenen zonder een e-mailadres?
  • Kan ik afdwingen dat klanten bij het afrekenen een e-mailadres invoeren?
  • Kan ik de berichten bewerken die als sms-meldingen naar klanten worden verzonden?
  • Kan een klant een account maken door een telefoonnummer te gebruiken in plaats van een e-mailadres?
  • Kan een klant een sms-melding beantwoorden?
  • Moet ik betalen voor sms-meldingen?
  • Kan ik een afgebroken betaling herstellen als de klant is begonnen met het afrekenen met een telefoonnummer?
  • Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een digitale download kopen?
  • Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een cadeaubon kopen?
  • Kunnen klanten betalen met Shop Pay wanneer ze afrekenen met hun telefoonnummer?

Kunnen sms-meldingen voor een bestelling worden uitgeschakeld nadat de bestelling is geplaatst?

Ja. Je kunt sms-meldingen voor een bestelling uitschakelen door de contactgegevens voor bestellingen te bewerken in het gedeelte Klanten van de pagina met bestelgegevens in Shopify. Schakel Klantprofiel bijwerken uit om de wijzigingen alleen voor die bestelling op te slaan als je de contactgegevens voor bestellingen wilt verwijderen of bewerken zonder de klantgegevens te wijzigen.

Kunnen klanten afrekenen zonder een e-mailadres?

Ja. Als je klanten toestaat een telefoonnummer in te voeren bij het afrekenen, wordt er voor een klant die met een telefoonnummer afrekent geen e-mailadres opgeslagen in zijn bestelling. Nadat de bestelling is geplaatst, kunnen klanten op de bestelstatuspagina ervoor kiezen toch een e-mailadres in te voeren om e-mailmeldingen voor een bestelling te ontvangen.

Kan ik afdwingen dat klanten bij het afrekenen een e-mailadres invoeren?

Ja. De optie om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren, kun je uitschakelen in je afrekeningsinstellingen. Als je Alleen met e-mailadres afrekenen selecteert, moeten klanten bij het afrekenen een e-mailadres invoeren. Nadat de bestelling is geplaatst, kunnen klanten op de bestelstatuspagina ervoor kiezen toch een telefoonnummer in te voeren om sms-meldingen voor een bestelling te ontvangen.

Kan ik de berichten bewerken die als sms-meldingen naar klanten worden verzonden?

Ja. Je kunt de templates voor sms-berichten bewerken of bekijken via de pagina Meldingen.

Kan een klant een account maken door een telefoonnummer te gebruiken in plaats van een e-mailadres?

Nee. Klanten moeten een e-mailadres invoeren om een account te kunnen maken.

Kan een klant een sms-melding beantwoorden?

Nee. Klanten kunnen geen bericht naar jou sturen als antwoord op een sms-melding.

Moet ik betalen voor sms-meldingen?

Nee. Er zijn geen kosten voor jou. Voor je klanten kunnen er wel standaardberichttarieven gelden, afhankelijk van hun provider.

Kan ik een afgebroken betaling herstellen als de klant is begonnen met het afrekenen met een telefoonnummer?

Nee. Je kunt geen sms voor winkelwagenherstel naar een klant verzenden.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een digitale download kopen?

Ja. De link naar de download is beschikbaar via de bedankpagina, die is gekoppeld aan de bestellingsbevestiging die per sms is verzonden. Omdat sommige apps voor digitale downloads echter afzonderlijke e-mails verzenden, moet je je download testen.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een cadeaubon kopen?

Ja. De klant ontvangt een sms-melding met een link naar zijn cadeaubon.

Kunnen klanten betalen met Shop Pay wanneer ze afrekenen met hun telefoonnummer?

Nee. Klanten kunnen op dit moment geen telefoonnummer gebruiken om af te rekenen via Shop Pay.