Webhooks

Webhooks zijn een tool voor het ophalen en opslaan van gegevens uit een bepaalde gebeurtenis. Ze stellen je in staat een https://-URL te registreren waar de gebeurtenisgegevens kunnen worden opgeslagen in JSON- of XML-indeling. Webhooks worden vaak gebruikt om:

• een bestelling te plaatsen;
  • de prijs van een product te wijzigen;
  • je IM-client of pager te laten weten wanneer je offline bent;
  • gegevens te verzamelen voor datawarehousing;
  • je boekhoudsoftware te integreren;
  • de bestelde artikelen te filteren en verschillende vervoerders te informeren over de bestelling;
  • klantgegevens uit je database te verwijderen wanneer klanten je app verwijderen.

Webhooks maken

Stappen:

1. Scrol omlaag naar het gedeelte Webhooks.

2. Klik op de knop Webhook maken. Er moet nu een nieuw venster verschijnen.

3. Kies in het eerste vervolgkeuzelijst de 'Gebeurtenis' uit de volgende lijst:

4. Kies in het tweede vervolgkeuzemenu de indeling waarin Shopify deze gegevens naar je moet sturen. De twee keuzes zijn JSON en XML.

5. Voer onder 'URL' de URL in waar je de gegevens wilt opslaan. Het is belangrijk op te merken dat webhooks niet kunnen worden verzonden naar de volgende URL's:

6. Klik op Webhook toevoegen. Je webhook moet nu in het gedeelte 'Webhooks' worden weergegeven.

7. Je kunt je webhook ook testen om te verzekeren dat de gewenste gegevens naar de juiste URL worden verzonden. Klik hiervoor op de link Testmelding verzenden. Verifieer op de URL die je hebt opgegeven dat dit werkt.

Webhooks verwijderen

Stappen:

1. Scrol omlaag naar het gedeelte Webhooks.

2. Naast de webhook die je hebt gemaakt, moet een klein prullenbakpictogram staan.

3. Klik op het prullenbakpictogram om de webhook te verwijderen.