Webhookit

Webhookit ovat työkalu tietyn tapahtuman tietojen noutamiseen ja tallentamiseen. Niiden avulla voit rekisteröidä https:// -URL-osoitteen, johon tapahtumatiedot voidaan tallentaa JSON- tai XML-muodossa. Webhookeja käytetään yleisesti:

• Tilauksen tekeminen
  • Tuotteen hinnan muuttaminen
  • Ilmoittaminen pikaviestiohjelmasi tai hakulaitteesi ollessa offline-tilassa
  • Tietojen kerääminen tietojen varastointia varten
  • Kirjanpito-ohjelmiston integrointi
  • Tilauskohteiden suodattaminen ja eri lähettäjille tiedottaminen tilauksesta
  • Asiakastietojen poistaminen tietokannasta, kun he poistavat sovelluksesi

Huomaa: Saat sähköpostin kaupan omistajan sähköpostiosoitteesta, kun webhook epäonnistuu. Sähköposti lähetetään vain, kun webhook on luotu Shopify App Storesta hankitulla sovelluksella tai yksityisellä sovelluksella . Jos webhook-kohde palaa toistuvasti tilavastaukseen, joka ei ole 200, webhook-tilaus poistetaan automaattisesti Shopify administa.

Luo webhookeja

Toimintovaiheet:

1. Selaa alaspäin WebHooks-osioon.

2. klikkaa Luo webhook -painiketta. Näkyviin tulee uusi ikkuna.

3. Valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta "Tapahtuma" seuraavasta luettelosta:

- Ostoskorin luominen: webhook lähetetään joka kerta, kun ostoskori luodaan. - Ostoskorin päivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun ostoskoria päivitetään. - Kassalle maksun luominen: webhook lähetetään joka kerta, kun maksu kassalle luodaan. - Kassalle maksun poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun kassalle maksu poistetaan. - Kassalle maksun päivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun kassalle maksu päivitetään. - Kokoelman luominen: webhook lähetetään joka kerta, kun kokoelma luodaan. - Kokoelman poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun kokoelma poistetaan. - Kokoelman päivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun kokoelma päivitetään. - Asiakasryhmän luominen: webhook lähetetään joka kerta, kun asiakasryhmä luodaan. - Asiakasryhmän poistaminen: webhook lähetetään aina, kun asiakasryhmä poistetaan. - Asiakasryhmän päivitys: webhook lähetetään aina, kun asiakasryhmä päivitetään. - Asiakkaan luominen: webhook lähetetään joka kerta, kun uusi asiakas luodaan. - Asiakkaan poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun asiakastietue poistetaan. - Asiakkaan käytöstä poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun asiakastili poistetaan käytöstä. - Asiakkaan aktivointi: webhook lähetetään aina, kun asiakastili otetaan käyttöön. - Asiakaspäivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun asiakastietue päivitetään. - Tilausluonnoksen luominen: webhook lähetetään joka kerta, kun tilausluonnos luodaan. - Tilausluonnoksen poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun tilausluonnos poistetaan. - Tilausluonnoksen päivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun tilausluonnos on päivitetty. - Jakelun luominen: webhook lähetetään aina, kun tilaukselle luodaan jakelu. - Jakelupäivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun tilauksen jakelu päivitetään. - Tilauksen peruuttaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun tilaus peruutetaan. - Tilauksen luonti: webhook lähetetään joka kerta, kun tilaus luodaan. - Tilauksen poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun tilaus poistetaan. - Tilauksen huoliminen: webhook lähetetään joka kerta, kun tilaus on jaeltu. - Tilausmaksu: webhook lähetetään joka kerta, kun tilaus on maksettu. - Tilauspäivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun tilaus on päivitetty. - Tuotteen luominen: webhook lähetetään joka kerta, kun tuote on luotu. - Tuotteen poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun tuote on poistettu. - Tuotepäivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun tuote on päivitetty. - Maksun palautuksen luominen: webhook lähetetään aina, kun palautus myönnetään. - Kaupan päivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun kaupan ominaisuus päivitetään. - Teeman luominen: webhook lähetetään aina, kun teema luodaan. - Teeman poistaminen: webhook lähetetään joka kerta, kun teema poistetaan. - Teeman päivitys: webhook lähetetään joka kerta, kun teemaa koskeva ominaisuus päivitetään.

1. Valitse toisesta alasvetovalikosta muoto, jossa haluat Shopifyn lähettävän nämä tiedot. Kaksi vaihtoehtoa ovat JSON tai XML.

2. Kirjoita URL-kohtaan URL-osoite, johon haluat tallentaa tietoja. On tärkeää huomata, että webhookeja ei voida palauttaa seuraavista URL-osoitteista:

- Localhost - Mikä tahansa URL-osoite, joka päättyy sanalla "internal" (ts. thisshop.com/internal) - "Väärennetyt" verkkotunnukset, kuten www.example.com - Shopify-verkkotunnukset (eli shopify.com ja myshopify.com)

1. Klikkaa Lisää webhook. Webhook on nyt näkyvissä Webhookit-osassa.

2. Voit myös kokeilla webhookia varmistamalla, että haluamasi tiedot lähetetään oikeaan URL-osoitteeseen. Voit tehdä tämän napauttamalla Lähetä testi-ilmoitus -linkkiä. Varmista URL-osoitteessa, jonka olet määrittänyt, että tämä toimii.

Poista webhookit

Toimintovaiheet:

1. Selaa alaspäin WebHooks-osioon.

2. Luomasi webhookin vieressä pitäisi olla pieni roskakorikuvake.

3. Poista webhook napsauttamalla roskakorikuvaketta.

Huomaa: Jos webhook-kohde palaa toistuvasti tilavastaukseen, joka ei ole 200, webhook-tilaus poistetaan automaattisesti Shopify administa.