Webhooks

Webhooks är ett verktyg för att hämta och lagra data från en viss händelse. De gör det möjligt för dig att registrera en https://-webbadress där händelsedata kan lagras i JSON- eller XML-format. Webhooks används ofta för:

• Att göra en beställning
  • Ändra en produkts pris
  • Meddela din IM-klient eller din personsökare när du är offline
  • Samla in uppgifter för datalagring
  • Integrera din bokföringsprogramvara
  • Filtrera orderartiklarna och informera olika leverantörer om ordern
  • Ta bort kunduppgifter från din databas när de avinstallerar din app

OBS! Du får ett e-postmeddelande till butiksägarens e-postadress när en webhook misslyckas. E-postmeddelandet skickas endast när en webhook skapas av en app från Shopifys appbutik eller av en anpassad app. Om webhook-destinationen upprepade gånger returnerar en statuskod som inte är 200 raderas webhook-prenumerationen automatiskt från din Shopify-administratör.

Skapa webhooks

Steg:

1. Bläddra ner till avsnittet Webhooks.

2. Klicka på knappen Skapa webhook. Ett nytt fönster ska visas.

3. Från den första rullgardinsmenyn väljer du "Händelse" från listan nedan:

4. Från den andra rullgardinsmenyn väljer du det format i vilket du vill att Shopify ska skicka denna information till dig. De två valen är JSON eller XML.

5. Under URL anger du den URL där du vill att data ska lagras. Det är viktigt att notera att Webhooks inte kan returneras till följande webbadresser:

6. Klicka på Lägg till webhook. Din webhook ska nu visas under avsnittet "Webhooks".

7. Du har också möjlighet att prova din webhook för att se till att den önskade informationen skickas till rätt webbadress. För att göra detta klickar du på länken Skicka testavisering. Verifiera att det fungerar på den URL som du angav.

Radera webhooks

Steg:

1. Bläddra ner till avsnittet Webhooks.

2. Bredvid den webhook du skapade bör det finnas en liten ikon av en soptunna.

3. Klicka på ikonen av soptunnan för att radera din webhook.

OBS! Om webhook-destinationen upprepade gånger returnerar en statuskod som inte är 200 raderas webhook-prenumerationen automatiskt från din Shopify-admin.