Nya orderaviseringar

Du kan skapa och redigera e-postmeddelanden för att låta dig eller personal veta när en kund gör en beställning. Du måste ha order-behörighet för ditt konto för att göra ändringar i orderaviseringar. Läs mer om Personalbehörigheter.

Lägg till en mottagare för nya beställningsaviseringar

När du har ställt in en ny beställningsavisering för en e-postadress kan du testa den genom att klicka på Skicka testavisering. En testavisering innehåller falska order- och kunduppgifter.

Inaktivera eller återaktivera nya orderaviseringar

Du kan tillfälligt inaktivera nya orderaviseringar istället för att radera mottagaren. Efteråt kan du återaktivera aviseringarna.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Aviseringar.
  2. Klicka på Personalaviseringar.
  3. Justera aviseringsinställningarna för varje mottagare:
    • Om du vill inaktivera aviseringarna väljer du Stäng av.
    • Välj Aktivera för att återaktivera aviseringar.

Inkludera en länk till ordersidan

Hitta ordernumret eller ID-numret

Du kan hitta order-ID:t:

Order {{ order_name }}

Detta kommer att returnera något som liknar detta:

Order #1001

Inkludera särskilda instruktioner

Steg:

Inaktivera en avisering

De flesta order-, leverans- och kundkontomeddelanden skickas automatiskt till kunder och kan inte inaktiveras. Du kan inaktivera några av meddelandena för åtgärder på en order som du behandlar:

• Order har avbrutits: skickas automatiskt till kunden om deras order avbryts
  • Orderåterbetalning: skickas automatiskt till kunden om deras order återbetalas
  • Leveransbekräftelse: skickas automatiskt till kunden när deras order har distribuerats
  • Leveransuppdatering: skickas automatiskt till kunden om spårningsnumret för den distribuerade ordern uppdateras
  • Ute för leverans: skickas automatiskt när ordrar med spårningsinformation är ute för leverans. Bara tillgängligt för leveranser som har ett spårningsnummer från Fedex, Canada Post, DHL Express, UPS eller USPS.
  • Levererad: skickas automatiskt efter att ordrar med spårningsinformation har levererats. Bara tillgängligt för leveranser som har ett spårningsnummer från Fedex, Canada Post, DHL Express, UPS eller USPS.

Inaktivera aviseringen Order annullerad

När du annullerar en order kan du inaktivera aviseringen så att kunden inte får en e-postavisering om avbeställningen. Mer information om att annullera ordrar.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på den order du vill avbryta.

3. Klicka på Fler åtgärder > Avbryt order.

4. Ange annulleringsinformationen för ordern.

5. Avmarkera Skicka en avisering till kunden.

6. Klicka på Annullera order.

Inaktivera aviseringen Orderåterbetalning

När du återbetalar en order kan du inaktivera aviseringen så att kunden inte får ett e-postmeddelande om återbetalningen. Läs mer om återbetalning av ordrar.

Steg:

1. Klicka på ordernumret till den order du vill återbetala från sidan Order.
  2. Klicka på Återbetalaoch ange sedan uppgifterna för återbetalningen.
  3. Avmarkera Skicka en avisering till kunden.
  4. Klicka på Återbetala.

Inaktivera aviseringen Leveransbekräftelse

När du distribuerar en order kan du inaktivera aviseringen Leveransbekräftelse så att kunden inte får ett e-postmeddelande med leveransinformationen. Mer information om orderdistribuering.

Steg:

1. Klicka på ordernumret till den order du vill distribuera från sidan Order.
  2. Klicka på Fortsätt
  3. Ange informationen för orderdistribueringen.
  4. Avmarkera Skicka leveransinformation till din kund nu.
  5. Slutför orderdistribueringen.

Inaktivera aviseringen Leveransuppdatering

När du lägger till eller uppdaterar spårningsinformation för en order som redan är markerad som utförd kan du inaktivera meddelandet med leveransuppdateringen så att kunden inte får ett e-postmeddelande om uppdateringen. Mer information om att lägga till spårningsinformation.

Steg:

1. Klicka på ordernumret till den order du vill uppdatera från sidan Order.
  2. Klicka på ...-knappen i avsnittet Distributioner och välj Redigera spårning.
  3. Ange de nya spårningsuppgifterna.
  4. Avmarkera Skicka e-postavisering till kund.
  5. Klicka på Spara.

Inaktivera aviseringarna Ordern är ute för leverans eller Ordern är levererad

Du kan inaktivera aviseringar så att kunden inte får en e-postavisering när leveransstatusen ändras till Ute för leverans eller Levererad. Detta gäller endast leveranser med ett spårningsnummer från FedEx, Canada Post, DHL Express, UPS eller USPS.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Aviseringar.
  2. Klicka på Kundaviseringar.
  3. Avmarkera kryssrutan för Ordern är ute för leverans eller Ordern är levereradunder avsnittet Leverans.

Radera en avisering om personalorder