Tekstiviesti-ilmoitukset

Voit antaa asiakkaillesi mahdollisuuden syöttää puhelinnumeron kassalla sähköpostiosoitteen sijaan. Asiakkaat, jotka valitsevat puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijasta, saavat tilausvahvistuksen ja toimituspäivitykset tekstiviestillä matkapuhelimeensa.

Voit ottaa käyttöön puhelinnumeron syöttämisen kassalla Shopifyn Kassa-sivulla.

Jos asiakas ei käytä puhelinnumeroa kassalla, voit ottaa käyttöön tilauspäivitysten valinta -asetuksen, jolloin asiakkaalle tarjotaan tapa vastaanottaa tekstiviestipäivityksiä tilauksen jälkeen.

Voit tarkastella asiakkaiden vastaanottamia oletusarvoisia tekstiviesti-ilmoituksia Shopifyn Ilmoitukset-sivulta. Tekstiviesti-ilmoitusmalleja ei voi muokata.

Asiakkaan tekstiviesti-ilmoitusten vaihtoehtojen määrittäminen

Kun asiakas tekee tilauksen kauppasi kassalla, hän kirjoittaa oletusarvoisesti sähköpostiosoitteen. Jos annat asiakkaan maksaa kassalla puhelinnumerolla, he voivat valita antavatko sähköpostiosoitteen vai puhelinnumeron. Asiakkaat, jotka päättävät antaa puhelinnumeron, saavat tilausvahvistuksen ja toimituspäivitykset tekstiviestitse matkapuhelimeensa.

Kun asiakas syöttää puhelinnumeron, se tallennetaan asiakkaan tietoihin. Sitä käytetään myös oletusarvoisena toimitusnumerona. Jos tarvitset asiakkaittesi sähköpostiosoitteita, ota käyttöön Vain sähköposti ‑vaihtoehto.

Tee näin:

1. Valitse Asiakkaan yhteystiedoissa jokin seuraavista tekstiviestiasetuksista:

2. Klikkaa Tallenna.

Tarkastele ja lähetä tilauksen tekstiviesti-ilmoituksia uudelleen

Tee näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausnumeroa.

3. Aikajana-osiossa voit tarkastella tilauksen tekstiviesti-ilmoituksia. Jos haluat lähettää ilmoituksen uudelleen, Klikkaa sen vieressä olevaa Lähetä uudelleen.

Lähetä tekstiviesti testinä

Voit lähettää tekstiviestin testinä nähdäksesi, miltä tekstiviesti-ilmoitus näyttää. Testiviesti lähetetään kaupan puhelinnumeroon sellaisena kuin se on tallennettu Asetukset > Kaupan tiedot -sivulla Shopifyssa.

Tee näin:

1. Klikkaa ilmoitusta, jota haluat kokeilla.

2. Klikkaa Lähetä tekstiviesti testinä.

Usein kysyttyä tekstiviesti-ilmoituksista

Voidaanko tekstiviesti-ilmoitukset poistaa tilauksesta tilauksen tekemisen jälkeen?

Kyllä. Voit kytkeä tilauksen tekstiviesti-ilmoitukset pois päältä muokkaamalla tilauksen yhteystietoja Shopify-tilauksen tiedot-sivun Asiakkaat-osiossa. Jos haluat poistaa tai muokata tilauksen yhteystietoja muuttamatta asiakkaan tietoja, poista valinta kohdasta Päivitä asiakasprofiili tallentaaksesi vain kyseisen tilauksen muutokset.

Voivatko asiakkaat maksaa ilman sähköpostiosoitetta?

Kyllä. Jos annat asiakkaiden syöttää puhelinnumeron kassalla, puhelinnumerolla ostavalla asiakkaalla ei ole sähköpostiosoitetta tallennettuna tilaukseen. Asiakkaat voivat silti halutessaan kirjoittaa sähköpostiosoitteen tilauksen tila -sivulle saadakseen tilausta koskevia sähköposti-ilmoituksia tilauksen tekemisen jälkeen.

Voinko pakottaa asiakkaat syöttämään sähköpostiosoitteen kassalla?

Kyllä. Voit poistaa puhelinnumeron lisäämisen käytöstä kassalla kassa-asetuksissa. Jos valitset Kassalla maksu vain sähköpostilla , asiakkaiden on annettava sähköpostiosoite kassalla. Asiakkaat voivat silti halutessaan kirjoittaa puhelinnumeron tilauksen tila -sivulle vastaanottaakseen tilausta koskevia tekstiviesti-ilmoituksia tilauksen tekemisen jälkeen.

Voiko asiakas luoda tilin käyttämällä puhelinnumeroa sähköpostiosoitteen sijasta?

Ei. Asiakkaiden on annettava sähköpostiosoite tilin luomiseksi.

Voiko asiakas vastata tekstiviesti-ilmoitukseen?

Ei. Asiakkaat eivät voi lähettää sinulle viestiä vastauksena tekstiviesti-ilmoitukseen.

Veloitetaanko minua tekstiviesti-ilmoituksista?

Ei. Sinulle ei aiheudu kustannuksia. Vakioviestihinnat voivat edelleen koskea asiakkaitasi puhelinoperaattorista riippuen.

Voinko palauttaa hylättyä ostoskoria, jos asiakas aloitti maksun puhelinnumerolla?

Ei. Et voi lähettää ostoskorin palautusviestiä asiakkaalle.

Voiko asiakas, joka syöttää puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijasta, ostaa digitaalisen latauksen?

Kyllä. Linkki lataukseen on saatavana kiitossivulta, joka on linkitetty tekstiviestinä lähetettyyn tilauksen vahvistukseen. Koska jotkut digitaalisen latauksen sovellukset lähettävät kuitenkin erillisiä sähköposteja, sinun tulee testata omasi.

Voiko asiakas, joka syöttää puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijaan, ostaa lahjakortin?

Kyllä. Asiakas saa linkin lahjakorttiinsa tekstiviesti-ilmoituksen mukana.

Voivatko asiakkaat maksaa Shopify Pay -palvelulla, kun he suorittavat maksun puhelinnumeroa käyttämällä?

Ei. Asiakkaat eivät voi käyttää puhelinnumeroa kassalla Shop Pay-palvelun kautta tällä hetkellä.