Tekstiviesti-ilmoitukset

Voit antaa asiakkaillesi mahdollisuuden syöttää puhelinnumeron kassalla sähköpostiosoitteen sijaan. Asiakkaat, jotka valitsevat puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijasta, saavat tilausvahvistuksen ja toimituspäivitykset tekstiviestillä matkapuhelimeensa.

Huom: Jos annat asiakkaillesi mahdollisuuden asentaa Shop-mobiilisovellus tilauksen tila -sivulta, he saattavat myös nähdä toimituksen tekstiviestivahvistuksessa linkin Shopin asentamiseen. Tämä koskee pohjoisamerikkalaisia asiakkaita, jos et ole tehnyt muutoksia tekstiviestitse lähetettävään toimitusvahvistusmalliin. Lue lisää Shopista.

Voit ottaa käyttöön puhelinnumeron syöttämisen kassalla Shopifyn Maksu kassalle -sivulla.

Voit mukauttaa ilmoituksia Shopifyn Ilmoitukset-sivulta.

Jos asiakas ei käytä puhelinnumeroa kassalla maksun aikana, voit ottaa käyttöön valitse tilauspäivitykset -asetuksen , jolloin asiakkaalle annetaan tapa vastaanottaa tekstiviestipäivityksiä tilauksen jälkeen.

Ota käyttöön mahdollisuus kirjoittaa puhelinnumero kassalla

Kun asiakas tekee tilauksen kauppasi kassalla, hän kirjoittaa oletusarvoisesti sähköpostiosoitteen. Jos annat asiakkaiden maksaa kassalla puhelinnumeron kanssa, he voivat valita joko sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Asiakkaat, jotka päättävät antaa puhelinnumeron, saavat tilausvahvistuksen ja toimituspäivitykset tekstiviestitse matkapuhelimeen.

Kun asiakas syöttää puhelinnumeronsa, se tallentuu hänen asiakastietoonsa. Sitä käytetään myös oletusarvoisena toimituspuhelinnumerona. Jos sinulla on oltava asiakkaiden sähköpostiosoitteet, älä ota tätä vaihtoehtoa käyttöön.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Asiakaskontakti-osiossa Asiakkaat voivat maksaa kassalla joko käyttäen puhelinnumeroansa tai sähköpostiosoitettansa.

2. Klikkaa Tallenna.

Tarkastele ja lähetä tilauksen tekstiviesti-ilmoituksia uudelleen

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausnumeroa.

3. Aikajana-osiossa voit tarkastella tilauksen tekstiviesti-ilmoituksia. Jos haluat lähettää ilmoituksen uudelleen, Klikkaa sen vieressä olevaa Lähetä uudelleen.

Tekstiviesti-ilmoitusten mallien muokkaus

Voit muokata tekstiviestillä lähetettyjen ilmoitusten mallia kaupan sisällön mukauttamista varten. Ilmoitusmalleissa käytetään Liquid-muuttujia. Lisätietoja Liquid-muuttujista ilmoituksissa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa ilmoitusta, jota haluat muokata.

2. Klikkaa Tekstiviesti nähdäksesi tekstiviestimallin ilmoitukselle:

Tilausvahvistusilmoituksen tekstiviestimalli

1. Tee tarvittavat muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.

Lähetä tekstiviesti testinä

Voit lähettää tekstiviestin testinä nähdäksesi, miltä tekstiviesti-ilmoitus näyttää. Testiviesti lähetetään kaupan puhelinnumeroon sellaisena kuin se on tallennettu Asetukset > Yleistä-sivulla Shopifyssa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa ilmoitusta, jota haluat kokeilla.

2. Klikkaa Lähetä tekstiviesti testinä.

Usein kysytyt kysymykset TEKSTIVIESTIILMOITUKSISTA

• Voidaanko tekstiviesti-ilmoitukset poistaa tilauksesta tilauksen tekemisen jälkeen?
  • Voivatko asiakkaat maksaa ilman sähköpostiosoitetta?
  • Voinko pakottaa asiakkaat syöttämään sähköpostiosoitteen kassalla?
  • Voinko muokata asiakkaille tekstiviesti-ilmoituksina lähetettyjä viestejä?
  • Voiko asiakas luoda tilin käyttämällä puhelinnumeroa sähköpostiosoitteen sijasta?
  • Voiko asiakas vastata tekstiviesti-ilmoitukseen?
  • Veloitetaanko minua tekstiviesti-ilmoituksista?
  • Voinko palauttaa hylättyä ostoskoria, jos asiakas aloitti maksun puhelinnumerolla?
  • Voiko asiakas, joka syöttää puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijasta, ostaa digitaalisen latauksen?
  • Voiko asiakas, joka syöttää puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijaan, ostaa lahjakortin?
  • Voivatko asiakkaat maksaa Shopify Pay -palvelulla, kun he suorittavat maksun puhelinnumeroa käyttämällä?

Voidaanko tekstiviesti-ilmoitukset poistaa tilauksesta tilauksen tekemisen jälkeen?

Kyllä. Voit kytkeä tilauksen tekstiviesti-ilmoitukset pois päältä muokkaamalla tilauksen yhteystietoja Shopify-tilauksen tiedot-sivun Asiakkaat-osiossa. Jos haluat poistaa tai muokata tilauksen yhteystietoja muuttamatta asiakkaan tietoja, poista valinta kohdasta Päivitä asiakasprofiili tallentaaksesi vain kyseisen tilauksen muutokset.

Voivatko asiakkaat maksaa ilman sähköpostiosoitetta?

Kyllä. Jos annat asiakkaiden syöttää puhelinnumeron kassalla, puhelinnumerolla ostavalla asiakkaalla ei ole sähköpostiosoitetta tallennettuna tilaukseen. Asiakkaat voivat silti halutessaan kirjoittaa sähköpostiosoitteen tilauksen tila -sivulle saadakseen tilausta koskevia sähköposti-ilmoituksia tilauksen tekemisen jälkeen.

Voinko pakottaa asiakkaat syöttämään sähköpostiosoitteen kassalla?

Kyllä. Voit poistaa puhelinnumeron kirjoittamisen käytöstä kassalla kassa-asetuksissa. Jos valitset Maksu kassalle vain sähköpostilla , asiakkaiden on annettava sähköpostiosoite kassalla. Asiakkaat voivat silti halutessaan kirjoittaa puhelinnumeron tilauksen tila -sivulle vastaanottaakseen tilausta koskevia tekstiviesti-ilmoituksia tilauksen tekemisen jälkeen.

Voinko muokata asiakkaille tekstiviesti-ilmoituksina lähetettyjä viestejä?

Kyllä. Voit tarkastella tai muokata tekstiviestimalleja Ilmoitukset-sivulla.

Voiko asiakas luoda tilin käyttämällä puhelinnumeroa sähköpostiosoitteen sijasta?

Ei. Asiakkaiden on annettava sähköpostiosoite tilin luomiseksi.

Voiko asiakas vastata tekstiviesti-ilmoitukseen?

Ei. Asiakkaat eivät voi lähettää sinulle viestiä vastauksena tekstiviesti-ilmoitukseen.

Veloitetaanko minua tekstiviesti-ilmoituksista?

Ei. Sinulle ei aiheudu kustannuksia. Vakioviestihinnat voivat edelleen koskea asiakkaitasi puhelinoperaattorista riippuen.

Voinko palauttaa hylättyä ostoskoria, jos asiakas aloitti maksun puhelinnumerolla?

Ei. Et voi lähettää ostoskorin palautusviestiä asiakkaalle.

Voiko asiakas, joka syöttää puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijasta, ostaa digitaalisen latauksen?

Kyllä. Linkki lataukseen on saatavana kiitossivulta, joka on linkitetty tekstiviestinä lähetettyyn tilauksen vahvistukseen. Koska jotkut digitaalisen latauksen sovellukset lähettävät kuitenkin erillisiä sähköposteja, sinun tulee testata omasi.

Voiko asiakas, joka syöttää puhelinnumeron sähköpostiosoitteen sijaan, ostaa lahjakortin?

Kyllä. Asiakas saa linkin lahjakorttiinsa tekstiviesti-ilmoituksen mukana.

Voivatko asiakkaat maksaa Shopify Pay -palvelulla, kun he suorittavat maksun puhelinnumeroa käyttämällä?

Ei. Asiakkaat eivät voi käyttää puhelinnumeroa kassalla Shop Pay-palvelun kautta tällä hetkellä.