Referanse for varselsvariabler

Varsler som sendes ut fra butikken din gjengis med Liquid. Liquid er Shopifys enkle og brukervennlige programmeringsspråk. Det er det samme programmeringsspråket som temaene fra tema-butikken er bygget på.

Hvis du vil redigere varslene som sendes fra butikken, kan du gjøre grunnleggende tilpasninger i varslingsmalene.

For å få hjelp med mer avanserte endringer, eller for å gjøre endringer i tilpassede varslingsmaler, kan du kontakte fellesskapet i forumene våre – her finner du ofte vennlige og hjelpsomme råd. Du kan også leie inn en Shopify-ekspert som kan gjøre tilpasningene for deg.

Her er en liste over Liquid-varslingsmaler som du kan tilpasse fra butikk-administratoren:

• Forlatt kasse
  • Kontakt kunden
  • Kundekontoinvitasjon
  • Kundekontovelkomst
  • Tilbakestilling av passord for kundekonto
  • Faktura for utkastbestilling
  • Oppfyllelsesforespørsel
  • Gavekort opprettet
  • Ny bestilling
  • Ny bestilling (mobil)
  • Bestilling avbrutt
  • Bestillingsbekreftelse
  • Utsalgssted og mobilkvittering
  • Bestillingsrefusjon
  • Fraktbekreftelse
  • Fraktoppdatering

Alle maler i administratoren har tilgang til egenskapene til den tilhørende bestillingen:

Bestillingsegenskaper

Mange egenskaper for en bestilling er tilgjengelige direkte med Liquid, i maler og i ytterligere skript.

Egenskapene til en bestilling er tilgjengelige i følgende maler:

• Bestillingsbekreftelse
  • Ny bestilling
  • Ny bestilling (mobil)
  • Fraktbekreftelse
  • Fraktoppdatering
  • Ytterligere skript
  • Oppfyllelsesforespørsel
Beskrivelse av bestillingsegenskaper
Egenskap Beskrivelse
id

En system bred unik bestillings-ID for intern bruk. Du kan bruke dette til å blant annet generere en kobling til bestillingen i administrator-seksjonen av butikken din. I den nye bestillingsmalen din, for eksempel, plasserer du:

<a href="{{ shop.url }}/admin/orders/{{ id }}">Vis bestilling</a>
email
E-posten som er knyttet til bestillingen.
name
Dette er vanligvis et nummertegn etterfulgt av order_number, f.eks. bestilling #1004.
order_name
Samme som navn.
order_number
Butikkens unike nummer, for eksempel 1004, uten nummer #-prefikset, eller et prefiks eller suffiks som er lagt til bestillings-ID-en av butikkeieren i butikkens innstillinger.
created_at
Datoen og klokkeslettet som kunden opprettet bestillingen, for eksempel 2009-05-30T17:43:51+02:0. Du kan formatere dette med datofilteret.
tags Returnerer en matrise med alle bestillingstaggene. Taggene returneres i alfabetisk rekkefølge. Se referansedokumentasjonen for Liquid for flere detaljer.
transactions Returnerer en matrise med transaksjoner fra bestillingen.
tax_price
Samlede avgifter for alle varene i bestillingen.
tax_lines

Avgifter delt opp etter «nivå» av beskatning:

{% for tax_line in tax_lines %} {{ tax_line.title }} ({{ tax_line.rate_percentage }}%) : {{ tax_line.price | money_with_currency }} {% endfor %}

tax_line.title
Navnet på avgiften, f.eks. MVA.
tax_line.price
Beløpet.
tax_line.rate
Prisen. Hvis den er på 17,5 %, returneres 0,175.
tax_line.rate_percentage
Skattesatsen i lesbar form. Hvis prisen er 0,175, returneres 17,5.
customer
Kundeobjekt som inneholder egenskapene til kundens utdata.
billing_address
Fakturaadressen.
billing_address.first_name
Fornavnet til kunden.
billing_address.last_name
Etternavnet til kunden.
billing_address.company
Bedriftsnavn for fakturering.
billing_address.phone
Telefonnummer fra fakturaadressen.
shop.name
Navnet på butikken din.
shop.phone
Butikkens telefonnummer.
subtotal_price
Summen av bestillingens linjevarepriser etter en linjevarerabatten eller handlekurvrabatten er trukket fra. Avgifter er ikke inkludert i delsummen (med mindre avgifter er inkludert i prisene) eller fraktkostnadene.
discounts
En liste over rabatter.
discounts_amount
Beløp for rabatten som brukes av alle rabatter (for eksempel +5 dollar).
discounts_savings
Beløp for besparelser forårsaket av alle rabatter (for eksempel -5 dollar).
total_price

Totalsum for bestillingen (delsum + fraktkostnad - fraktrabatt + avgift).

financial_status
Gjeldende betalingsstatus. En av: «null», «ventende», «autorisert», «betalt», «kansellert», «refundert».
requires_shipping
(boolsk) Er sann hvis det er minst én vare i bestillingen som krever levering.
shipping_method.title
Fraktprisnavnet, for eksempel «standardfrakt».
shipping_method.price

Fraktprisen inkludert eventuell fraktrabatt.

Eksempel{{ shipping_method.price | money }}

shipping_price

Fraktprisen.

Eksempel{{ shipping_price | money }}

shipping_address
Leveringsadressen.
shipping_address.first_name
Fornavnet i leveringsadressen.
shipping_address.company
Bedriftsnavnet i leveringsadressen.
shipping_address.phone
Telefonnummeret i leveringsadressen.
line_items
Liste over alle linjevarer i bestillingen.
item_count
Summen over alle vareantallene.
fulfillment_status
Gjeldende innfrielsesstatus for bestillingen. En av: «ikke utført», «delvis», «sluttført».
note
Merknaden som er knyttet til bestillingen. Merknaden kan hentes fra kunden og/eller redigeres i bestillingsopplysning-skjermen i administrator-grensesnittet.
attributes

Eventuelle egenskaper som er knyttet til bestillingen.

Eksempel{{ attributes.gift-note }}

referring_site

Inneholder URL-adressen til referenten som brakte kunden til butikken din.

Eksempel: https://www.google.com/?s=great+products

landing_site

Inneholder banen til landingsstedet som kunden har brukt. Dette var den første siden kunden så når vedkommende kom til butikken.

Eksempel: /products/great-product?ref=my-tracking-token

landing_site_ref

Ser på landingsstedet og trekker ut en referanseparameter fra den. Referanseparametre kan være: ref, leverandør , r.

Hvis landing_site var /products/great-product?ref=my-tracking-token, vil landing_site_ref bli my-tracking-token. Du kan utføre en bestemt handling hvis ref er lik en bestemt verdi:

{% if landing_site_ref == 'my-tracking-token' %} Min handling ... {% endif %}
cancelled
(boolsk) Er sann hvis bestillingen har blitt kansellert.
cancelled_at
Tidspunktet da bestillingen ble kansellert.
cancel_reason
Grunnen som oppgis ved kanselleringen av bestillingen. En av: «lagerbeholdning», «kunde», «svindel», «annet».
has_high_risks?

Er sann hvis det er en høyrisikobestilling

oversett=«nei»
unike_gateways

Returnerer en liste over unike betalingsleverandører på en bestilling. Hvis noen for eksempel betalte med Visa, Mastercard og kontanter, vil den returnerte listen være shopify_payments, cash.

location (POS only)

Viser den fysiske plasseringen til bestillingen. Det er flere lokalisasjonsegenskaper tilgjengelig, oppført her. Du kan konfigurere lokalisasjoner i Lokalisasjoner-området i administrator.

order_status_url

Returnerer koblingen til siden for bestillingsstatus for denne bestillingen.

fulfilled_line_items
(ugyldig)
Liste over linjevarer som har blitt sluttført.
unfulfilled_line_items
(ugyldig)
Liste over linjevarer som ikke har blitt fullstendig sluttført.

Egenskaper for bestillingsutkast

Egenskaper for bestillingsutkast er tilgjengelig på e-postmalen for bestillingsutkast-fakturaen, som varsler kundene om utestående fakturaer.

Beskrivelse av egenskaper for bestillingsutkast
Egenskap Beskrivelse
id
En unik ID for bestillingsutkastet til intern bruk.
invoice_url
En kobling som kunden kan følge for å betale for fakturaen med Shopifys sikre utsjekking.
reserve_inventory_until

Datoen og klokkeslettet som linjevarene i utkastet er reservert frem til, for eksempel 2015-05-30T17:43:51+02:00.

Du kan formatere datoer med Liquid-datofilteret.

user
Den siste medarbeideren som endret bestillingsutkastet.
user.name
Navnet på det siste medarbeideren som endret bestillingsutkastet.
user.email
E-postadressen til det siste medarbeideren som endret bestillingsutkastet.
email
E-postadressen som er knyttet til bestillingsutkastet.
name
Den unike number til bestillingsutkastet, som har et nummertegn foran #.
number
Det unike nummeret til bestillingsutkastet uten bestillingsprefikset eller -suffikset.
created_at

Datoen og klokkeslettet kunden opprettet bestillingsutkastet, for eksempel 2009-05-30T17:43:51+02:00.

Du kan formatere datoer med Liquid-datofilteret.

tags Returnerer en matrise med alle bestillingstaggene. Taggene returneres i alfabetisk rekkefølge. Se referansedokumentasjonen for Liquid for flere detaljer.
tax_price
De kombinerte avgiftene på alle varene i bestillingsutkastet.
tax_lines

Avgifter delt opp etter «nivå» av beskatning:

{% for tax_line in tax_lines %} {{ tax_line.title }} ({{ tax_line.rate_percentage }}%) : {{ tax_line.price | money_with_currency }} {% endfor %}
tax_line.title
Navnet på avgiften, for eksempel omsetningsavgift eller MVA.
tax_line.price
Avgiftsbeløpet.
tax_line.rate
Skattesatsen i desimalform. For eksempel vil en skattesats på 17,5 % returnere 0,175.
tax_line.rate_percentage
Skattesatsen i prosent. For eksempel vil en prissats på 0,175 returnere 17,5.
customer
Kundeobjekt som inneholder egenskapene til kundens utdata.
billing_address
Fakturaadressen for bestillingsutkastet.
billing_address.first_name
Kundens fornavn
billing_address.last_name
Kundens etternavn
billing_address.company
Firmanavnet i fakturaadressen.
billing_address.phone
Telefonnummeret i fakturaadressen.
shop.name
Navnet på butikken din.
shop.phone
Butikkens telefonnummer.
subtotal_price
Summen av bestillingsutkastets linjevare etter en hvilken som helst linjevarerabatt eller handlekurvrabatt er trukket fra. Avgifter er ikke inkludert i delsummen (med mindre avgifter er inkludert i prisene) eller fraktkostnadene.
discounts
En liste over rabatter.
discounts_amount
Beløp for rabatten som brukes av alle rabatter (for eksempel +5 dollar).
discounts_savings
Beløp for besparelser forårsaket av alle rabatter (for eksempel -5 dollar).
total_price
Totalprisen for bestillingen (delsum + fraktkostnad – fraktrabatt + avgift).
requires_shipping
Returnerer true hvis det er minst én vare i bestillings utkastet som krever frakt. Returnerer false hvis ingen varer i bestillingsutkastet krever frakt.
shipping_method.title
Fraktprisnavnet, for eksempel standard levering.
shipping_method.price
Prisen på leveringsmetoden. Returnerer samme informasjon som shipping_price.
shipping_price

Fraktprisen.

Du kan formatere dette beløpet med Liquid-pengefiltre.

shipping_address

Leveringsadressen.

Merk: I motsetning til i vanlige bestillinger, kan fraktadressen til et bestillingsutkast være ufullstendig.

shipping_address.first_name
Fornavnet i leveringsadressen.
shipping_address.company
Firmanavnet i leveringsadressen.
shipping_address.phone
Telefonnummeret i leveringsadressen.
line_items
En liste over alle linjevarene i bestillingsutkastet.
item_count
Summen av alle vareantallene i bestillingsutkastet.
note
Merknaden som er knyttet til bestillingen. Merknaden kan hentes fra kunden og redigeres i opplysningsskjermen til bestillingsutkastet i administrator-grensesnittet.
location

Den fysiske lokalisasjonen til bestillingen. Det er flere tilgjengelige lokalisasjonsegenskaper.

Du kan konfigurere steder på plasseringer-siden i Shopify-administrator.

Linjevare-egenskaper

Hver line i listen over line_items har følgende egenskaper:

Beskrivelse av egenskaper for linjeelement
Egenskap Beskrivelse
line.applied_discounts
(Kun utsalgssted og bestillingsutkast)
Liste over rabatter som er brukt på dette produktet (hver rabatt har egenskaper knyttet til tittel, kode, mengde, sparepenger og type).
line.custom
(Kun bestillingsutkast)
(boolsk) Er sann hvis varen er en egendefinert linjevare for et bestillingsutkast.
line.grams
Vekten til en enkelt vare.
line.image
Returnerer URL-adressen til bildet som er tilknyttet denne varelinjen. Du kan også bruke img_url-filteret for å hente bestemte bildestørrelser, for eksempel {{ line.image | img_url: 'small' }}
line.line_price
Prisen ganget med vareantallet.
line.price
Prisen for en enkelt vare.
line.properties
Returnerer en matrise med egendefinert informasjon for en vare. Varelinjeegenskaper bestemmes av kunden på produktsiden, før et produkt legges i handlekurven.
line.quantity
Antallet av den varen.
line.requires_shipping
(boolsk) Returnerer sann hvis varianten for varen har en avmerket boks på produktsiden der det står Dette er et fysisk produkt.
line.variant.sku
Varenummer som er tilknyttet produktet.
line.taxable
(boolsk) Er sann hvis varianten for varen har en avmerket boks på produktsiden der det står Belast skatt på dette produktet.
line.title
Navnet på produktet etterfulgt av en bindestrek etterfulgt av navnet på varianten. Variantnavnet er ikke inkludert når det er «standardtittel».
line.variant.barcode
Strekkoden som er knyttet til produktet.
line.variant.image
Bildet for produktvarianten. Returnerer bare et bilde hvis det er et bestemt bilde tilordnet varianten i linjevaren.
line.product.vendor
Selger for varen.

Refusjonsegenskaper

Disse ekstra egenskapene er tilgjengelige på e-postmalen for refusjoner. Denne e-postmalen brukes til å varsle kundene om at en refusjon (fullstendig eller delvis) har blitt brukt i bestillingen. Du kan bruke en hvilken som helst variabel som er tilgjengelig for e-postvarsel-malen for bestillinger i tillegg til følgende variabler:

Beskrivelse av refusjonsegenskaper
Egenskap Beskrivelse
amount
Pengebeløpet som er refundert.
refund_line_items
En liste over Refunder_linje_varer som skal refunderes.

Refunder_linje_varer-egenskaper

Hver refunder_linje i listen over refunder_linje_varer har følgende egenskaper:

Beskrivelse av egenskaper for refusjonslinjeelement
Egenskap Beskrivelse
refund_line.line_item
Linje_varen som blir refundert. Den har tilgang til alle av linje_varens-egenskaper.
refund_line.quantity
Antall linjevarer som skal refunderes.

Innfrielsesegenskaper

Disse ekstra egenskapene er tilgjengelige i fraktbekreftelsen, fraktoppdateringen og e-postmaler for innfrielsesforespørsler.

Fraktbekreftelsen og fraktoppdateringen brukes til å varsle kundene om at noen eller alle varene i bestillingen har blitt sluttført eller oppdatert med ny fraktinformasjon.

E-postmalen til innfrielsesforespørsel brukes for alle tilpassede innfrielsestjenester som er definert i butikk-administratoren. For å legge til en tilpasset innfrielsestjeneste går du til Innstillinger > leveringssider og blar ned til delen «innfrielse/direktefrakting».

Beskrivelse av innfrielsesegenskaper
Egenskap Beskrivelse
service_name
Navnet på den egendefinerte tjenesten som er definert i innstillinger > fraktside. (Kun innfrielsesforespørsel)
fulfillment.estimated_delivery_at
En estimert leveringsdato basert på sporingsnummeret (hvis tilgjengelig) som tilbys av en av følgende budfirmaer: USPS, FedEx, UPS, Canada Post (kun Canada). Denne egenskapen er bare tilgjengelig når beregnede priser for budfirma er i bruk.
fulfillment.fulfillment_line_items
En liste over innfrielse_linje_varer som skal sluttføres.
fulfillment.item_count
Summen av antallet av en vare. Totalt antall varer som sluttføres.
fulfillment.requires_shipping
(boolsk) Er sann hvis denne innfrielsesforespørselen krever frakt.
fulfillment.tracking_company
Selskapet som utfører sporingen.
fulfillment.tracking_numbers
En liste med sporingsnumre.
fulfillment.tracking_urls
En liste over nettadresser for sporing
items_to_fulfill
(ugyldig)
Liste over linjevarer som skal oppfylles av denne bestemte innfrielsestjenesten. (Kun innfrielses-forespørsel)
items_to_fulfill_count
(ugyldig)
Totalt antall varer som skal innfris av denne forespørselen. (Kun innfrielsesforespørsel)

Innfrielse_linje_vare-egenskaper

Hver innfrielse_linje i listen over innfrielse_linje_varer har følgende egenskaper.

Beskrivelse av egenskaper for innfrielseslinjeelement
Egenskap Beskrivelse
fulfillment_line.line_item
Linje_varen som blir sluttført. Den har tilgang til alle linje_varens-egenskaper.
fulfillment_line.quantity
Antallet av linjevaren som sluttføres.

Rabattegenskaper

Beskrivelse av rabattegenskaper
Egenskap Beskrivelse
discounts.first.code
Koden som kunden overtrer for å bruke rabatten. Må angis i en løkke hvis du vil tillate flere rabattkoder.
discounts.first.amount
Rabatten som er trukket fra bestillingssummen.
discounts.first.savings
Pengebeløpet som er lagret av kunden på grunn av rabattkoden.
discounts.first.type
Rabatt-typen (FastsattBeløpRabatt, ProsentRabatt eller FraktRabatt).

Egenskaper for e-postvarsel

Beskrivelse av egenskaper for e-postvarsler
Egenskap Beskrivelse
shop.email_logo_url
Nettadressen for logoen som er angitt i Tilpass e-postmaler-seksjonen i administratoren.
shop.email_logo_width
Logobredden (piksler) som er angitt i Tilpass e-postmaler-seksjonen i administratoren.
shop.email_accent_color
HEX-koden for aksentfargen som er angitt i Tilpass e-postmaler--seksjonen i administratoren.