Metaobjekt

Metaobjekt hjälper dig att lägga till och lagra ytterligare strukturerad information för din butik. Du kan till exempel lagra information för en produkt, såsom funktioner, specifikationer och storleksdiagram.

Du kan hämta och redigera data som lagras i metaobjekt från Shopify-admin. Appar kan komma åt metaobjekt via metaobjekt-API. Du kan även komma åt metaobjekt i teman som använder Liquid och via Storefront API. Mer information om metaobjekts-API.

Det finns två huvudkomponenter i metaobjekt:

1. Definition: fältgruppen som definierar objektets struktur. Detta hanteras i Inställningar > Anpassad data i din Shopify-admin.
  2. Poster: innehållet eller data för metaobjektet.Poster skapas och hanteras i Innehåll > Metaobjekt i din Shopify-admin.

När du skapar en metaobjekt-definition så anger du följande information:

• Namn: används för att identifiera metafält i din Shopify-admin, såsom Authors.
  • Typ: typen av data som metafältet lagrar, till exempel text, fil eller URL.
  • Fält: definiera vilken typ av innehåll du vill visa i metaobjektet

• Varje fält har ett namn (krav), en beskrivning, en typ och valideringsregler, såsom teckengränser, minimi- och maximivärden, eller förinställda värden.
    • Visningsnamnet tilldelas ett enda fältnamn och används för att identifiera en enskild metaobjektpost. Du kan när som helst uppdatera det fält som visningsnamnet tilldelas. Visningsnamnet tilldelas automatiskt det första textfältet i en metaobjektpost, eller genereras automatiskt om det inte finns några textfält i metaobjektdefinitionen.
    • Du kan till exempel lägga till ett textfält och visa det som ett visningsnamn, ett fält för en bild och ett färgfält.
  • Alternativ: där metaobjekt är tillgängliga och kan användas.

• Åtkomst: Som standard är åtkomst till Skyltfönster aktiverad för ditt metaobjekt. Det innebär att metaobjekten kan anslutas i ditt tema med hjälp av dynamiska källor. Du kan inaktivera åtkomst till Skyltfönster. Läs mer om åtkomstalternativ.
    • Funktioner: Du kan använda metaobjekt för att skapa webbsidor. Läs mer om att bygga webbsidor med metaobjekt.

Fälten i din metaobjektdefinition avgör fälten i dina metaobjektposter. Om du till exempel skapar ett metaobjekt för profiler för ambassadörsprogram med ett namn, en biografi och en bild för fälten, kommer dina metaobjektposter ha ett fält för att ange namn, biografier och ladda upp en bild. Varje post i detta exempel skulle vara en enda profil för ett ambassadörsprogram.

Shopifys produkttaxonomi och standardkategorier använder även metaobjekt. När du lägger till en produktkategori för en produkt kan du lägga till kategorimetafält som är specifika för den produkten. Varje kategorimetafält har standardposter, som är byggda med metaobjektdefinitioner. Om du till exempel lägger till produktkategorin Apparel & Accessories > Clothing > Shirts & Tops kan du lägga till kategorimetafält för clothing size, neckline, sleeve length type, length type, age group, material och color.