Funktioner för anpassad data

Funktioner för anpassade data utökar vad dina metafält och metaobjekt kan göra i din butik.

Typer av funktioner

Beroende på vilken typ av anpassad data som används är följande funktioner tillgängliga:

Lista över funktioner som är tillgängliga för metaobjekt

Lista över funktioner som är tillgängliga för metaobjekt
Funktion Tillgänglighet Beskrivning
Åtkomst till skyltfönster Metaobjekt Låter dig använda metaobjekt i din webbshop, antingen via Liquid eller Storefront API.
Publicera poster som webbsidor Metaobjekt Låter dig använda metaobject för att skapa en temamall för en webbsida. Du behöver ha butiksåtkomst vald för den här funktionen.
Statusen aktiv/utkast Metaobjekt Posters publiceringsstatus kan växla mellan aktiv och utkast.
Översättningar Metaobjekt Poster kan översättas till olika språk.
Använd som filter i metaobjektindex Metaobjektsfält av följande typer:
  • Text på en enda rad / Text på en enda rad (lista)
  • Produktreferens / Produktreferens (lista)
  • Sant eller falskt
  • Produktseriereferens / Produktseriereferens (lista)
  • Sidreferens / Sidreferens (lista)
  • Metaobjektreferens / Metaobjektreferens (lista)
Gör det möjligt för dig att använda ett fält i ditt metaobjekt för att filtrera i metaobjektsindexet. Du kan aktivera den här funktionen för maximalt 50 fältdefinitioner för metaobjekt.

Lista över tillgängliga funktioner för metafält

Lista över tillgängliga funktioner för metafält
Funktion Tillgänglighet Beskrivning
Åtkomst till skyltfönster Alla typer av metafält Gör det möjligt för dig att använda metafältet i din webbshop, antingen via Liquid eller Storefront API.
Använd som ett filter i produktindex Metafält för produkt:
  • Text på en enda rad / Text på en enda rad (lista)
  • Produktreferens / Produktreferens (lista)
  • Sant eller falskt
  • Produktseriereferens / Produktseriereferens (lista)
  • Sidreferens / Sidreferens (lista)
  • Metaobjektreferens / Metaobjektreferens (lista)
Låter dig använda metafältet för att filtrera i produktindexet. Du kan aktivera den här funktionen för maximalt 50 definitioner för metafält.
Använd i automatiserade produktserier Metafält för produkt:
  • En enda textrad
  • En enda textrad (lista)
  • Sant eller falskt
  • Heltal
  • Decimal
  • Betyg
Låter dig använda metafältet för att skapa automatiserade produktserier. Du kan aktivera den här funktionen för maximalt 128 metafältsdefinitioner.

Aktivera eller inaktivera funktioner

1. Gå till Inställningar > Anpassad data i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den del av din butik som har den anpassade datan som du vill ändra funktionerna för.
  3. Klicka på den anpassade datatypen.
  4. I metafältets eller metaobjektets avsnitt Funktioner väljer eller avmarkerar du de tillgängliga funktionsalternativen.