Navigera i admins innehållsavsnitt

Det går att komma åt både Metaobjekt och Filer från avsnittet Innehåll i Shopify-admin. Du kan hitta det här avsnittet från navigeringsfältet i admin.

Hantera metaobjekt

Sidan Metaobjekt listar alla butikens metaobjekt. Det finns fyra standardsparade vyer som visas som kort längst upp och som leder till en filtrerad vy av denna lista. Följande standardsparade vyer finns tillgängliga:

• Tillgängligt i skyltfönstret: Metaobjektsposter som är tillgängliga för ditt skyltfönster
  • Webbsidor: Metaobjektsposter med aktiverad funktion för webbsidor
  • Aktiv: Metaobjektsposter med status inställd till Aktiv
  • Utkast: Metaobjektsposter med status inställd till Utkast

På större skärmar visas sex sparade visningskort. Detta kräver att du har skapat minst två anpassade sparade vyer. Nedan hittar du instruktioner för hur du använder sparade vyer.

De senaste inmatningarna visas också på den här sidan, med alla metaobjektsposter i omvänd inmatningsordning.

Du kan söka, filtrera och sortera definitionslistan för metaobjekt efter behov.

Använda sparade vyer

Listor över metaobjektsposter kan konfigureras med sparade vyer för att enkelt återgå till filtrerade listor över metaobjektsposter.

Steg:

1. I Shopify-admin går du till Innehåll > Metaobjekt.
  2. Välj ikonen + i det övre fältet för att öppna det spärrande fönstret Skapa en ny vy.
  3. Ange ett namn för din sparade vy.
  4. När din nyskapade sparade vy är öppen väljer du sök- och filterikonen i det övre fältet.
  5. Lägg till de filter som du vill att den sparade vyn ska använda. Dessa kan antingen vara en gratis textsökning eller strukturerade filter (uppdaterade, skapade, tillagda av eller fält i metaobjektsdefinitionen).
  6. Klicka på Spara.

Hantera filer

Sidan Filer listar alla butikens filer. Du kan söka efter och filtrera filer baserat på filstorlek, filtyp (bild, video, extern video, 3D-modell eller annat) och var filer används (produkter, annat). Mer information om hur du använder filer.

Hittar du inte de svar du letar efter? Vi finns här för att hjälpa till!