Skapa webbsidor med metaobjekt

Du kan använda metaobjekt för att bygga landningssidor för din webbshop. Om du till exempel har ett ambassadörsprogram kan du skapa en webbsida för varje ambassadör med en biografi, länkar till sociala medier och bilder.

För att använda den här funktionen måste du:

1. Skapa en metaobjektsdefinition med skyltfönsteråtkomst och, om du vill, aktivera funktionen Webbsidor manuellt.
  2. Skapa poster för metaobjektsdefinitionen.
  3. Skapa en mall för metaobjekt för din webbsida.

Läs mer om funktioner för anpassad data.

Aktivera funktionen för webbsidor och skapa en temamall

När du har skapat en metaobjektdefinition och skapat metaobjektposter kan du skapa en mall för metaobjekten i temaredigeraren.

När du har valt relevant metaobjekt från sidväljaren kan du anpassa den: lägga till avsnitt, lägga till block och redigera inställningar. Du kan använda dynamiska källor för att ansluta dina fält med metaobjektsdefinitioner. Om du till exempel skapar sidor med bilder för dina ambassadörer, kanske du vill lägga till en bild med text och sedan ansluta metaobjektsposterna genom att klicka på ikonen för den dynamiska källan:

Anslut dynamisk källikon

Läs mer om att visa metaobjekt i din webbshop och läs mer om hur du använder dynamiska källor.

Skapa en mall för metaobjekt i temaredigeraren

1. Från din Shopify admin går du till Webbshop > teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera och klicka på Anpassa
  3. Öppna sidväljaren högst upp på sidan.
  4. Klicka på Skapa metaobjektsmall. I dialogrutan klickar du på metaobjektet som du vill använda för ditt tema. Du kan ändra vilket metaobjektsfält som används för Sidrubrik och Metabeskrivning, och du kan redigera URL-användarnamnet i avsnittet Sökmotorlistning. Mallen döps automatiskt med samma namn som din metaobjektsdefinition.
  5. Klicka på Skapa mall.
  6. När du har skapat mallen kan du lägga till avsnitt och block, och redigera inställningarna för att anpassa mallen. Du kan använda dynamiska källor för att ansluta dina fält med metaobjektsdefinitioner. Om du till exempel skapar sidor med bilder för dina ambassadörer, kanske du vill lägga till en bild med text och sedan ansluta metaobjektsposterna genom att klicka på ikonen för den dynamiska källan.
  7. Klicka på Spara.

När du har skapat din temamall kan du länka till sidan från ett avsnitt på din startsida. Du kan även lägga till länken manuellt i din navigeringsmeny i länkfältet. Läs mer om att lägga till en länk i din navigeringsmeny.

Aktivera funktionen för webbsidor manuellt

Välj Webbsidor i avsnittet Funktioner i din metaobjekt-definition för att aktivera funktionen för dina metaobjekt.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Anpassad data i din Shopify-admin.
  2. Klicka på det metaobjekt du vill använda för att skapa webbsidor.
  3. Håll Skyltfönster valda i avsnittet Åtkomstalternativ.
  4. I avsnittet Funktioner i metafältet väljer du Webbsidor. Webbsidaavsnittet visas i metaobjektdefinitionen.
  5. Gör följande i avsnittet Webbsidor:

1. Välj vilka fält som ska skapa sidtitel och metabeskrivning för din sökmotorlista. Aktivera i webbshop är vald som standard. Avmarkera Aktivera i webbshop om du har ett Hydrogen-skyltfönster.
    2. Valfritt: anpassa URL-användarnamnet.
  6. Klicka på Spara.

När du har skapat metaobjektdefinitionen och aktiverat funktionen Webbsidor måste du lägga till metaobjektposter.

Du kan skapa din metaobjektsmall i temaredigeraren. Du kan komma till temaredigeraren från metaobjektdefinitionen, enskilda poster eller webbshopkanalen. I temaredigeraren klickar du på sidväljaren, hittar din metobjektdefinition och klickar sedan på Skapa mall.