Sådan udvikler du websider med metaobjekter

Du kan bruge metaobjekter til at udvikle landingssider for din webshop. Hvis du f.eks. har et ambassadørprogram, kan du oprette en webside til hver ambassadør med en biografi, links til sociale medier og billeder.

Hvis du vil bruge denne funktion, skal du:

1. Opret en metaobjektdefinition med Adgang til butiksfacade og vælg, om du vil aktivere funktionen Websider manuelt (sidstnævnte er valgfrit).
  2. Opret poster for metaobjektdefinitionen.
  3. Opret en metaobjektskabelon til din webside.

Få mere at vide om funktioner for tilpassede data.

Aktivér funktionen Websider, og opret en temaskabelon

Når du har oprettet en metaobjektdefinition og opretter metaobjektposter, kan du oprette en skabelon for metaobjektet i temaeditoren.

Når du har valgt det relevante metaobjekt fra sidevælgeren, kan du tilpasse det: Tilføj afsnit, tilføj blokke og rediger indstillinger. Du kan bruge dynamiske kilder til at tilknytte dine felter med metaobjektdefinitioner. Hvis du f.eks. opretter sider til din ambassadør med billeder, kan du vælge at tilføje et billede med tekst og derefter tilknytte metaobjektposterne ved at klikke på ikonet for dynamisk kilde:

Tilknyt dynamisk kilde (ikon)

Få mere at vide om at vise metaobjekter i din webshop, og få mere at vide om at bruge dynamiske kilder.

Opret en metaobjektskabelon i temaeditoren

1. Gå til Webshop > Temaer i Shopify-administrator.
  2. Find det tema, du vil redigere, og klik derefter på Tilpas.
  3. Åbn sidevælgeren øverst på siden.
  4. Klik på Opret skabelon til metaobjekt. Klik på det metaobjekt, du vil bruge til din skabelon, i dialogboksen. Du kan redigere, hvilket metaobjektfelt der bruges til Sidetitel og Metabeskrivelse. Du kan også redigere webadressehandlet i afsnittet Søgemaskinefortegnelse. Skabelonen får automatisk samme navn som din metaobjektdefinition.
  5. Klik på Opret skabelon.
  6. Når du har oprettet skabelonen, kan du tilføje afsnit, tilføje blokke og redigere indstillinger for at tilpasse din skabelon. Du kan bruge dynamiske kilder til at tilknytte dine felter med metaobjektdefinitioner. Hvis du f.eks. opretter sider til din ambassadør med billeder, kan du vælge at tilføje et billede med tekst og derefter tilknytte metaobjektposterne ved at klikke på ikonet for dynamisk kilde.
  7. Klik på Gem.

Når du har oprettet din temaskabelon, kan du linke til siden fra et afsnit på startsiden. Du kan også tilføje linket manuelt i din navigationsmenu i feltet Link. Få mere at vide om, hvordan du føjer et link til din navigationsmenu.

Aktivér funktionen Websider manuelt

Hvis du vil aktivere funktionen for dine metaobjekter, skal du vælge Websider i afsnittet Funktioner for din metaobjektdefinition.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Tilpassede data i Shopify-administrator.
  2. Klik på det metaobjekt, du vil bruge til at oprette websider.
  3. Behold valget af Butiksfacader i afsnittet Adgangsmuligheder.
  4. Vælg Websider i afsnittet Funktioner for metafeltet. Afsnittet Metafelter vises i metaobjektdefinitionen.
  5. Gør følgende i afsnittet Websider:

1. Vælg, hvilke filter der skal oprette sidetitlen og metabeskrivelsen for din søgemaskinefortegnelse. Aktivér i webshop er valgt som standard. Hvis du har en Hydrogen-butiksfacade, skal du fravælge Aktivér i webshop.
    2. Valgfrit: Tilpas webadressehandle.
  6. Klik på Gem.

Når du har oprettet metaobjektdefinitionen og aktiveret funktionen Websider, skal du tilføje metaobjektposter.

Du kan oprette din metaobjektskabelon i temaeditoren. Du kan gå til temaeditoren fra metaobjektdefinitionen, individuelle poster eller webshopkanalen. Klik på sidevælgeren i temaeditoren, find din metaobjektdefinition, og klik derefter på Opret skabelon.