Opret et metaobjekt

Du kan oprette metaobjekter fra to forskellige lokationer i Shopify-administrator:

• Fra Indhold > Metaobjekter
  • Under Indstillinger > Tilpassede data

Når du opretter en metaobjektdefinition, angiver du følgende oplysninger:

• Navn: bruges til at identificere metafeltet i din Shopify-administrator, såsom Authors.
  • Type: den type data, som metafeltet lagrer, f.eks. tekst, fil eller webadresse.
  • Felter: Definer den type indhold, som du vil vise i metaobjektet

• Hvert felt har et navn (påkrævet), en beskrivelse, en type og valideringsregler, som f.eks. tegngrænser, minimum- og maksimumværdier eller foruddefinerede værdier.
    • Visningsnavn er tildelt et enkelt feltnavn og bruges til at identificere en individuel metaobjektpost. Du kan til enhver tid ændre det felt, som visningsnavnet er knyttet til. Visningsnavnet tildeles automatisk det første tekstfelt i en metaobjektpost eller oprettes automatisk, hvis der ikke er nogen tekstfelter i metaobjektdefinition.
    • Du kan f.eks. tilføje et felt til tekst og angive det som et visningsnavn, et felt til et billede og et felt til farve.
  • Valgmuligheder: Der, hvor metaobjektet kan bruges.

• Adgang: Adgang til butikslayouts er som standard aktiveret for dit metaobjekt. Det betyder, at metaobjektet kan tilknyttes i dit tema ved hjælp af dynamiske kilder. Du kan deaktivere adgang til butikslayouts. Få mere at vide om adgangsmuligheder.
    • Funktioner: Du kan bruge metaobjektet til at oprette websider. Få mere at vide om udvikling af websider med metaobjekter.

Opret et metaobjekt

Trin:

1. Gå til Indhold > Metaobjekter eller Indstillinger > Tilpassede data i Shopify-administrator.
  2. Klik på Tilføj definition.
  3. Angiv et navn til din definition i feltet Navn. Der genereres automatisk en type for dit metaobjekt. Du kan redigere denne, inden du gemmer metaobjektet.
  4. Klik på Tilføj felt, og vælg den indholdstype, du vil medtage i dette metaobjekt. F.eks. enkelte tekstlinjer. Hvert felt har sit eget sæt med muligheder og valideringsregler.
  5. Konfigurer feltet og dets valideringsoplysninger:

1. Indtast navnet på posten i feltet Navn.
    2. Valgfrit: Angiv en beskrivelse af dit metaobjekt i feltet Beskrivelse.
    3. Valgfrit: Vælg Brug dette felt som visningsnavn for at bruge feltet som visningsnavn for søgning i indekset.
    4. Konfigurer valideringsreglerne for feltet, og klik derefter på Udført.
  6. Føj flere felter til dit metaobjekt efter behov.

7. Valgfrit: Hvis du vil deaktivere adgang til butiksfacade, skal du fjerne markeringen af butikslayout i afsnittet Adgang.

8. Valgfrit: Hvis du vil tillade, at poster fra dette metaobjekt udgives som enkeltstående sider, skal du vælge Websider under Funktioner.

9. Klik på Gem.

Når dit metaobjekt er blevet gemt, kan du begynde at oprette poster.

Slet et metaobjekt

Hvis du sletter et metaobjekt, kan handlingen ikke fortrydes. Hvis du sletter et metaobjekt, slettes alle poster for dette metaobjekt også.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Tilpassede data i Shopify-administrator.
  2. Klik på det metaobjekt, du vil slette, i afsnittet Metaobjekter.
  3. Klik på Slet. En bekræftelsesdialogboks vises for at bekræfte, at du vil slette definitionen.
  4. Klik på Slet for at fjerne definitionen.