Functies voor aangepaste gegevens

Met functies voor aangepaste gegevens kun je met metavelden en metaobjecten meer doen in je winkel.

Soorten functies

Afhankelijk van het type aangepaste gegevens, zijn de volgende functies beschikbaar:

Lijst met beschikbare functies voor metaobjecten

Lijst met beschikbare functies voor metaobjecten
Functie Beschikbaarheid Beschrijving
Toegang tot webshops Metaobjecten Hiermee kun je het metaobject in je webshop gebruiken, via Liquid of de Storefront API.
Items als webpagina's publiceren Metaobjecten Hiermee kun je het metaobject gebruiken om een thema-template voor een webpagina te maken. Selecteer Toegang tot webshop voor deze functie.
Status actief-concept Metaobjecten Vermeldingen kunnen overgaan van de publicatiestatus actief naar concept, en andersom
Vertalingen Metaobjecten Vermeldingen kunnen naar verschillende talen worden vertaald.
Als filter gebruiken in metaobjectindex Metaobjectvelden van de volgende typen:
  • Enkele regel tekst / Enkele regel tekst (lijst)
  • Productreferentie / Productreferentie (lijst)
  • Waar of niet waar
  • Collectiereferentie / Collectiereferentie (lijst)
  • Paginareferentie / Paginareferentie (lijst)
  • Metaobjectreferentie / Metaobjectreferentie (lijst)
Hiermee kun je een veld van je metaobject gebruiken om te filteren in de metaobjectindex. Je kunt deze functie activeren voor maximaal 50 metaobjectvelddefinities.

Lijst met beschikbare functies voor metavelden

Lijst met beschikbare functies voor metavelden
Functie Beschikbaarheid Beschrijving
Toegang tot webshops Alle metaveldtypen Hiermee kun je het metaveld in je webshop gebruiken via Liquid of de Storefront API.
Als filter gebruiken in productindex Productmetavelden:
  • Enkele regel tekst / Enkele regel tekst (lijst)
  • Productreferentie / Productreferentie (lijst)
  • Waar of niet waar
  • Collectiereferentie / Collectiereferentie (lijst)
  • Paginareferentie / Paginareferentie (lijst)
  • Metaobjectreferentie / Metaobjectreferentie (lijst)
Hiermee kun je met het metaveld in de productindex filteren. Je kunt deze functie activeren voor maximaal 50 metavelddefinities.
Gebruiken in geautomatiseerde collecties Productmetavelden:
  • Eén regel tekst
  • Enkele regel tekst (lijst)
  • Waar of niet waar
  • Geheel getal
  • Decimaal
  • Beoordeling
Hiermee kun je met het metaveld geautomatiseerde collecties aanmaken. Je kunt deze functie activeren voor maximaal 128 metavelddefinities.

Functies activeren of deactiveren

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Aangepaste gegevens.
  2. Klik op het gedeelte van je winkel met de aangepaste gegevens waarvoor je de functies wilt wijzigen.
  3. Klik op het aangepaste gegevenstype.
  4. Selecteer of deselecteer de beschikbare functieopties in de sectie Opties van het metaveld of metaobject.