Delt frakt i Shopify Checkout

Hvis en handlekurv inneholder varer som ikke kan oppfylles i én enkelt forsendelse, deles oppfyllelsen i flere forsendelser. Hvis en kunde for eksempel legger en forhåndsbestilt vare i handlekurven, vil det forhåndsbestilte produktet vises separat fra tilgjengelige varer i kassen. Kunden kan velge et tilgjengelig fraktalternativ for hver forsendelse.

En bestilling deles i flere forsendelser når den inneholder en av følgende typer varer:

Seksjonen Fraktmetode i en kasse med flere forsendelser viser hvor mange forsendelser bestillingen deles i, og de tilgjengelige fraktmetodene for hver forsendelse. Kunden kan velge blant tilgjengelige fraktalternativer for hver forsendelse.

Inkompatibilitetshensyn ved delte forsendelser i kassen

Enkelte apper og funksjoner er ikke kompatible med delt frakt i kassen. Gå gjennom følgende hensyn:

Velg frakt for hver forsendelse

Som standard grupperes tilgjengelige fraktmetoder for hver forsendelse automatisk i følgende alternativer, for å gjøre det enklere for kunden å velge:

• Laveste pris: Den rimeligste fraktmetoden for hver forsendelse velges. Dette alternativet er valgt som standard.
  • Raskest: Det raskeste fraktalternativet velges for alle forsendelser.

Hvert alternativ viser totale fraktomkostninger for alle forsendelser, samt følgende informasjon for hver enkelt forsendelse:

• navnet på fraktmetoden
  • estimert leveringstid
  • fraktpris
  • hvor mange varer som er inkludert i den aktuelle forsendelsen

Kunden kan klikke på Flere fraktalternativer for å vise alle tilgjengelige fraktmetoder for hver forsendelse, og deretter velge en annen fraktmetode for én eller flere av forsendelsene. Hvis kunden for eksempel ønsker at én forsendelse skal ankomme raskere, kan de velge en raskere fraktmetode for denne forsendelsen, og beholde de rimeligste fraktmetodene for de andre forsendelsene.

Trinn:

1. Klikk på Flere fraktalternativer i seksjonen Fraktmetode i kassen.
  2. Velg en tilgjengelig fraktmetode for hver forsendelse.
  3. Klikk på Lagre for å endre fraktmetoder.

Eksempel på en delt forsendelse fra ulike lokalisasjoner

Butikken din selger for eksempel skjorter. Du har to ulike butikklokalisasjoner: Lokalisasjon A og Lokalisasjon B.

En kunde ønsker å kjøpe en grønn og en rød skjorte som gaver. Kunden legger en rød og en grønn skjorte i handlekurven. Lokalisasjon A har den grønne skjorten på lager, men den røde er utilgjengelig. Lokalisasjon B har den røde skjorten på lager, men ikke den grønne. I kassen deles hver av skjortene i ulike forsendelser, med følgende fraktmetoder tilgjengelig for hver forsendelse:

• Metoden Standard med levering på 5–8 dager for 10 USD
  • en Ekspress-metode med levering samme dag for 20 USD

Fraktmetoden Standard med lavest pris velges som standard for begge forsendelser. Den røde skjorten er en gave til en fødselsdag om to dager, så kunden velger i stedet fraktmetoden Ekspress med levering på én dag for denne forsendelsen. Den andre skjorten er en gave til en slektning som kommer på besøk om to uker, så kunden beholder fraktmetoden Standard for denne forsendelsen. Den røde skjorten leveres til kunden samme dag, mens den grønne leveres i løpet av 5–8 dager.