Asiakkaan tietosuoja-asetusten ymmärtäminen Shopify adminissa

Kun myyt tuotteita Shopifyn kautta, on ehdottoman tärkeää, että noudatat liiketoimintaasi sovellettavia yksityisyys- ja tietosuojalakeja ja -säädöksiä. Yksityisyys ja tietosuoja ovat sähköisen kaupankäynnin perusasioita, ja ne ovat tärkeitä asiakkaillesi. Nämä vaatimukset koskevat erityisesti tietojen minimointia, läpinäkyvyyttä, hallintaa ja turvallisuutta.

Asiakkaan tietosuoja-asetusten ymmärtäminen Shopify Adminissa

Kun kirjaudut sisään Shopify adminiin, voit hallinnoida tietosuoja-asetuksiasi aluekohtaisesti, määrittää tietosuojakäytännön, lisätä evästebannerin, antaa kävijöille mahdollisuuden kieltää tietojensa myymisen tai jakamisen, ja tarkastella tietojesi maantieteellisen varastointipaikan tietoja.

Alueenvalintakortteja, joissa on valittavissa, kaikki käytettävissä olevat maat ja valtiot, käytetään sen määrittämiseen, missä suostumusbanneri ja suostumussivu näytetään verkkokaupassasi. Nämä kortit näyttävät tällä hetkellä valitut alueet määrittämiesi markkinoiden perusteella.

Kolmannen osapuolen tietosuojasovellukset

Jos haluat mieluummin käyttää kolmannen osapuolen tietosuojasovellusta, siirry Shopify App Storessa Tietosuoja-luokkaan. Näitä tietosuojasovelluksia voidaan käyttää vaihtoehtona Shopifyn Asiakkaan tietosuoja -asetuksille. Voit tarkastella tässä luokassa käytettävissä olevia vaihtoehtoja siirtymällä Shopify App Storessa kohtaan Kaupan hallinnointi > Tietosuoja ja turvallisuus > Tietosuoja.

Lisäksi asetuksista, jotka löytyvät kohdasta Asiakkaan tietosuoja > Asennetut tietosuojasovellukset, voit tarkastella ja käyttää kauppaasi asentamiasi kolmannen osapuolen tietosuojasovelluksia, jos sellaisia on.

Googlen suostumustila v2

Googlen suostumustila v2 on ominaisuus, joka käsittelee käyttäjän suostumuksen Google-tunnisteiden kanssa. Googlelle toimitettuja asiakkaiden tapahtumatietoja, kuten Euroopan talousalueella (ETA) sijaitsevien asiakkaiden tapahtumatietoja, ei käytetä personoituun mainontaan, ellei Googlen suostumustila v2 ole aktivoitu ja siihen saatu kelvollinen suostumus.

Sinun on määritettävä asiakkaan tietosuoja-asetukset oikein, jotta voit varmistaa, että suostumus on lähetetty Googlelle oikein ja että tietoja voidaan käyttää personoituun mainontaan.

Voit käyttää evästebanneria suostumuksen pyytämiseen. Jos käytät kolmannen osapuolen evästebanneria, integroi se Shopifyn asiakkaiden tietosuoja-asetuksiin.

Jos käytät mukautettua verkkopikseliä, aktivoi Googlen suostumustila v2 lisäämällä koodinpätkä manuaalisesti. Katso lisätietoja Mukautetun Google Tag Manager ‑pikselin luominen ‑kohdasta.

Lisätietoja Googlen suostumustilasta on Googlen tukisivulla.

Evästepohjaisen asiakastietojen keräämisen ja analytiikan vaikutus

Kun evästebanneri on aktiivinen tietyillä alueilla, tietoja kerätään näiden alueiden vierailijoilta vasta suostumuksen saamisen jälkeen. Tämän seurauksena tietoja voidaan saada hieman vähemmän analytiikka-, markkinointi- ja personointitarkoituksiin. Tämä voi näkyä vähentyneinä istuntojen määrinä ja muissa mittareissa, jotka perustuvat istuntotietoihin, kuten konversioasteeseen.

Voit lukea lisää evästeisiin perustuvasta asiakastietojen keräämisestä ja analytiikasta tutustumalla seuraaviin analytiikan ristiriitoihin ja Shopifyn evästekäytäntöön.

Markkinointiasetusten määrittäminen

Markkinointiasetukset-osiossa on linkkejä seuraaville sivuille tai asetuksiin, jotka ovat tärkeitä tietosuojaan liittyen:

• Sähköposti- ja tekstiviestimarkkinointi kassalla: Tämän ominaisuuden avulla voit vahvistaa asiakkaiden markkinointiasetukset kassalla ja varmistaa, että toimit tietosuojasäännösten mukaisesti.
  • Markkinoinnin kaksinkertainen suostumus: Aktivoimalla tämän asetuksen voit vahvistaa asiakkaiden yhteystiedot markkinointitarkoituksia varten, ja lisätä samalla ylimääräisen vaiheen suostumuksen keräämistä ja yksityisyyden suojaamista varten.

Asiakastietojen isännöintipaikat

Asiakastietojen isännöintipaikka -osiossa voit etsiä ensisijaisen paikan, johon Shopify tallentaa kauppasi tiedot, tilaustiedot ja asiakkaiden henkilötiedot. Jos haluat lisätietoa tietojen isännöintipaikoista, tutustu ohjeisiin kohdassa Tietojen isännöintipaikat.