Tietojen poistaminen

Kun käytät Shopifyn palveluita, voit tehdä henkilötietojesi keräämistä ja käyttöä koskevia valintoja. Jos deaktivoit kaupan, voit myös pyytää, että kaikki henkilötiedot poistetaan kaupasta.

Pyyntö kaupan tietojen poistamisesta Shopifysta ei ole sama asia kuin pyyntö kaikkien sinuun Shopifyssa liitettyjen henkilötietojen poistosta. Kaupan omistajat, mukaan lukien kauppiaat ja yhteistyökumppanit, voivat pyytää kaikkien deaktivoiduissa kaupoissaan olevien henkilötietojen poistamista. Kaikenlaiset Shopify-käyttäjät, kuten Shopin, Shop Payn tai muiden Shopify-palveluiden käyttäjät, voivat kuitenkin pyytää Shopifyn hallussa olevien henkilötietojensa poistamista.

Sinulla on milloin tahansa oikeus saada pääsy Shopifyn hallussa oleviin henkilötietoihisi. Voit pyytää kopion henkilötiedoistasi siirtymällä Shopifyn tietosuojan hallintaan ja aloittamalla prosessin klikkaamalla Pääsy tietoihini.

Henkilötietojen poistaminen deaktivoidusta kaupasta

Jos päätät deaktivoida kaupan, sen tiedot pidetään tallessa kahden vuoden ajan siltä varalta, että päätät avata kaupan uudelleen. Voit kuitenkin pyytää asiakkaiden henkilötietojen poistamista deaktivoidusta kaupasta ennen tämän ajanjakson päättymistä.

Tarkista seuraavat seikat ennen kuin pyydät tietojesi poistamista:

• Tiedot voidaan poistaa vain deaktivoidusta kaupasta.
  • Tietojen poistaminen koskee vain kauppaa, josta pyydät niiden poistamista. Jos sinulla on muita aktiivisia tai ei-aktiivisia Shopify-kauppoja, niiden tietoja ei poisteta.
  • Kun tiedot on poistettu, niitä ei voi palauttaa eikä kauppaa voi avata uudelleen.
  • Vain kaupan omistaja voi pyytää kaupan tietojen poistamista. Kukaan muu työntekijä ei voi lähettää pyyntöä kaupan omistajan puolesta.

Voit lähettää pyynnön kauppasi henkilötietojen poistamisesta ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen. Tiedot poistetaan 14 päivän kuluessa siitä, kun pyyntö on valmis.

Henkilötietojesi poistaminen Shopifysta

Henkilötietoihisi kuuluu muun muassa sellaisia tietoja kuin nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja maksutietosi kaikista kaupoistasi sekä Shopify-tilitietosi, joita ei ole tallennettu yksittäiseen kauppaan. Jos annat Shopifylle ohjeen poistaa henkilötietosi, ne poistetaan kaikista Shopify-kaupoista ja kaikilta Shopify-tileiltä, jotka omistat.

Tarkista seuraavat seikat ennen kuin pyydät henkilötietojesi poistamista:

• Henkilötiedot voidaan poistaa vasta, kun olet deaktivoinut kaikki kaupat ja kaikki tilit, jotka on liitetty sähköpostiosoitteeseesi. Osana henkilötietojen poistoprosessia sinua kehotetaan vahvistamaan, että kaikki tilit on suljettu.
  • Kun henkilötietosi on poistettu, niitä ei voi palauttaa.

Voit pyytää henkilötietojen poistoa siirtymällä Shopifyn tietosuojan hallintaan ja aloittamalla prosessin klikkaamalla Poista tietoni. Shopifylla voi kestää 30 päivää pyynnön käsittelyssä. Kun poistopyyntö on valmis, saat vahvistussähköpostin ja henkilötietosi poistetaan, yleensä 10 arkipäivän kuluessa.

Asiakastietojen poistaminen

Jos olet Shopify-kauppiaan asiakas, sinun on otettava yhteyttä yritykseen, jolta teit oston, ja pyydettävä poistamaan henkilötietosi kaupasta.

Jos olet Shopia tai Shop Payta käyttävä asiakas ja haluat Shopifyn poistavan hallussaan olevat henkilötietosi, siirry Shopifyn tietosuojan hallintaan ja aloita prosessi klikkaamalla Poista tietoni. Kun sinua kehotetaan valitsemaan käyttäjätyyppisi, valitse Shopify-palveluiden (mukaan lukien Shop tai Shop Pay) käyttäjä. Huomaa, että tämä ei poista henkilötietojasi kauppiaiden kaupoista, joista olet tehnyt ostoja. Voit pyytää kauppiasta poistamaan henkilötietosi kaupastaan ottamalla suoraan yhteyttä kauppiaaseen, jolta teit oston.

Jos olet Shopify-kauppias, joka on saanut asiakkaalta henkilötietojen poistopyynnön, käsittele asiakastietopyyntö ohjeiden mukaan.