Varaston määrittäminen toimipaikkoihin

Jos kaupallasi on useita sijainteja, jokaisen sijainnin varasto näkyy Varasto-sivulla, varaston joukkoeditorissa, varaston CSV-tiedostossa ja kunkin tuotteen tietosivulla.

Kun luot tuotteen, tuote varastoidaan automaattisesti kaikkiin sijainteihin. Voit muuttaa niiden sijaintien luetteloa, joissa tuotetta on varastossa, ja muuttaa tuotteen varastotasoja kussakin sijainnissa seuraavin rajoituksin:

• Kaikki tuotteet on varastoitava vähintään yhteen sijaintiin.
  • Et voi poistaa tuotteita varastosta sellaisista sijainneista, joissa on jakelemattomia tilauksia tai siirtoja, joihin kyseistä tuotetta tarvitaan.

Käytä CSV-tiedostoa, jos joudut päivittämään suuren tuotemäärän varastomäärät eri toimipaikoissa.

Tuotetta varastoivien sijaintien luettelon muuttaminen

Jos tuotteita pidetään varastossa useammassa kuin yhdessä kaupassa, voit valita tuotteen tai tuoteversion tietosivulta sijainnit, joissa sitä varastoidaan. Kun poistat sijainnin tuotetta varastoivien sijaintien luettelosta, varastomäärä poistetaan kyseisestä sijainnista.

Jos otat tuotteen määrän seurannan käyttöön, voit seurata kaikkien niiden sijaintien tuotemäärää, joissa tuotetta on varastossa.

Toimintavaiheet:

Tuotteiden varastointi sijainteihin joukkoeditorin avulla

Voit muuttaa sijainteja, jotka varastoivat tuotteita käyttämällä joukkoeditoria Varasto-sivulla.

Toimintavaiheet:

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Varasto.

2. Valitse sijainti, jonka varastossa on muutettavia tuotteita. Tuotteet, joita ei ole toimipaikan varastossa, eivät näy sijainnin varastoluettelossa.

3. Tarkista muutettavat tuoteversiot.

4. Klikkaa Muokkaa versioita.

5. Klikkaa joukkoeditorissa Lisää kenttiä ja lisää kenttiä sijainteihin, joihin haluat varastoida tuotteet.

6. Päivitä kunkin tuoteversion varastomäärät niiden sijainneissa.

7. Klikkaa Tallenna.

Lue lisää tuotteiden ja versioiden muokkaamisesta eränä. Tuotteita koskevat ohjeet pätevät myös varaston muokkaamiseen joukkotoimintona.

Varaston hallinnointi useasta sijainnista tai jakelusovelluksesta

Voit hallita tuotteiden varastoa useista eri sijainneista, joita voivat olla yksi tai useampi kaupan sijainti ja yksi tai useampi jakelusovellus, jossa hajautettu varasto on otettu käyttöön.

Hajautetun varaston avulla voit hallinnoida osaa tuotteen varastosta kaupan eri sijainneissa samalla, kun jakelusovellus hallinnoi muita varastoja. Jakelusovelluksia voivat olla esimerkiksi suoratoimitussovellukset, logistiikkapalvelut ja mukautetut jakelupalvelut. Sovellus voi esimerkiksi olla varasto, joka jakelee tilaukset puolestasi.

Kun hallinnoit kaupan varastoa useasta sijainnista, sinun on asetettava tuotteen varastointipaikaksi Useat sijainnit, ennen kuin voit päivittää varastomääriä, kun seuraava on tosi:

• tuotetta on varastossa useassa kaupan sijainnissa
  • tuotetta on varastossa yhdessä tai useassa kaupan sijainnissa, ja joitakin varastoja hallinnoi yksi tai useampi jakelusovellus, joka mahdollistaa hajautetun varaston.

Voit hallinnoida useiden sijaintien varastomääriä tuotteen tai tuoteversion tietosivulta.

Toimintavaiheet

1. Valitse tuote Tuotteet-sivulta.
  2. Jos tuotteesta on eri versioita, valitse tuoteversio.
  3. Varmista Varasto-osiossa, että Useat sijainnit on valittuna Varastoa säilytetään paikassa -luettelossa.
  4. Jos haluat lisätä tai poistaa sijainteja, klikkaa Muokkaa sijainteja ja valitse tai poista niiden valinta luettelosta ja valitse sitten Tallenna.
  5. Jos haluat päivittää sijainnin varastomäärän, voit säätää määrää tai määrittää sen klikkaamalla Käytettävissä-kohdassa olevaa määrää ja klikkaamalla sen jälkeen Tallenna.
  6. Jos haluat ottaa tuotteen tai tuoteversion seurannan käyttöön, valitse Seuraa määrää.
  7. Jos olet tehnyt muutoksia, klikkaa Tallenna.