Allokera lagervaror till platser

Om din butik har flera platser visas lagret på varje plats på detaljsidan för varje produkt.

När du skapar en produkt lagras produkten på en plats: butikens leveransursprung. Du kan ändra listan över platser som lagrar produkten och justera lagerkvantiteten för produkten på varje plats, med följande begränsningar:

• Alla produkter måste lagerföras på minst en plats.
  • Du kan inte ta bort lagervaror från platser som har odistribuerade ordrar eller överföringar som kräver att produkten finns i lager.

Om du behöver uppdatera lagerkvantiteterna för ett stort antal produkter på olika platser kan du använda en CSV-fil.

Ändra listan över platser som lagrar en produkt

Om du tar bort en plats från listan över platser som lagrar en produkt kommer lagerkvantiteten på den platsen att raderas.

Steg:

Lagra varor på platser med hjälp av massredigeraren

Du kan ändra de platser som ska lagra en produkt med hjälp av massredigeraren på sidan Lager.

Steg:

1. Gå till Produkter > Lager.

2. Välj en plats.

3. Använd kryssrutorna för att välja en eller flera produkter.

4. Klicka på Redigera varianter.

5. Valfritt: Klicka på Lägg till fält och lägg till fält för de platser där du vill lagra produkterna i massredigeraren.

6. I massredigerarens celler markerar eller avmarkerar du Lagra på denna plats. Du kan även uppdatera kvantiteterna, såsom i det här exemplet:

Exempel på lagring på en plats

7. Klicka på Spara.

Allmän vägledning om hur du använder massredigeraren finns i Massredigering av produkter och varianter. Bruksanvisningarna gäller även massredigering av lager.