Allokera lagervaror till platser

Om din butik har flera platser visas lagret på varje plats på sidan Lager, massredigeraren för lager, lager-CSV och detaljsidan för varje produkt.

När du skapar en produkt så lagras produkten som standard på alla platser. Du kan ändra listan över platser som håller produkten i lager och justera lagernivåerna för produkten på varje plats, med följande begränsningar:

• Alla produkter måste lagerföras på minst en plats.
  • Du kan inte ta bort lagervaror från platser som har odistribuerade ordrar eller överföringar som kräver att produkten finns i lager.

Använd en CSV-fil, om du behöver uppdatera lagerkvantiteterna för ett stort antal produkter på olika platser.

Ändra listan över platser som lagrar en produkt

Om du tar bort en plats från listan över platser som lagrar en produkt kommer lagerkvantiteten på den platsen att raderas.

Steg:

Lagra varor på platser med hjälp av massredigeraren

Du kan ändra de platser som ska lagra en produkt med hjälp av massredigeraren på sidan Lager.

Steg:

1. Gå till Produkter > Lager.

2. Välj den plats som lagerför de produkter som du vill ändra. Produkter som inte finns i lager på en plats visas inte i lagerlistan på den platsen.

3. Kontrollera produkterna som du vill ändra.

4. Klicka på Redigera varianter.

5. Klicka på Lägg till fält och lägg till fält för de platser där du vill lagra produkterna i massredigeraren.

6. I massredigerarens celler markerar eller avmarkerar du Lagerför på denna plats. Du kan även uppdatera kvantiteterna genom att klicka på lagermängden på varje plats.

7. Klicka på Spara.

Läs mer om massredigering av produkter och varianter. Anvisningarna för produkter gäller även massredigering av lager.