Ställa in dina förpackningar

Du kan lägga till förpackningar i dina inställningar för Frakt och leverans i din Shopify-admin för att förenkla valet när du köper Shopify Shipping-fraktsedlar. Du kan också välja ett standardpaket för butiken som kommer att användas för att beräkna fraktkostnader i kassan när du använder viktbaserade eller transportörsberäknade priser.

När du köper en fraktsedel så kommer din butiks standardförpackning att förväljas om en föreslagen förpackning inte är tillgänglig.

Lägg till en anpassad förpackning

Du kan lägga till en anpassad förpackning med anpassade mått och vikt.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Sparade paket.

3. Namnge din förpackning i fältet Förpackningsnamn.

4. Välj en förpackningstyp i avsnittet Förpackningstyp.

5. Lägg till mått och vikt för förpackningen.

6. Valfritt: Om du vill ändra butikens standardpaket till detta paket väljer du Använd denna förpackning för att beräkna priser i kassan.

7. Klicka på Lägg till paket.

Lägg till en förpackning från budet

Du kan lägga till en transportörsförpackning från USPS, UPS eller Sendle. Transportörsförpackningar har förutbestämda mått. Läs mer om transportörsförpackningar.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Sparade paket.

3. Klicka på Transportörsförpackning.

4. Välj USPS-förpackning, UPS-förpackning eller Sendle-förpackning.

5. Välj en förpackningstyp.

6. Valfritt: Om du vill ändra butikens standardpaket till detta paket väljer du Använd denna förpackning för att beräkna priser i kassan.

7. Klicka på Lägg till paket.

Hantera butikens standardpaket

I dina frakt- och leveransinställningar anges det paket som används för att beräkna fraktkostnader i kassan med följande text: Detta paket används för att beräkna fraktkostnader i kassan. Detta paket används för att bestämma fraktkostnaden som ska debiteras dina kunder i kassan när du använder viktbaserade eller transportörsbaserade fraktkostnader.

Om du har viktbaserade kostnader så adderas det här paketets vikt till vikten för de produkter som levereras, för att avgöra vilken viktbaserad kostnad som ska debiteras.

De mått på fraktlådan som budet anger kan hänvisa till insidan av förpackningen. Du måste mäta och använda fraktlådornas yttermått när du skapar förpackningar eftersom yttermåtten används för att beräkna fraktkostnaden.

Antag till exempel att du har ett standardpaket på 1,825 kg och att du har följande viktbaserade fraktkostnader:

• 0–4,99 kg = 3 USD i fraktkostnad
  • 5–9,99 kg = 5 USD i fraktkostnad
  • 10–19,99 kg = 10 USD i fraktkostnad

Anta att en kund köper produkter som väger totalt 4,9 kg. När kunden når din kassa adderas standardförpackningens vikt på 0,1825 kg till vikten av produkterna. Eftersom produkterna och standardförpackningen har en sammanlagd vikt på 5,0825 kg kommer kunden att debiteras fraktkostnaden 5 USD i stället för fraktkostnaden 3 USD.

Ändra standardpaketet för din butik

Endast en förpackning kan väljas för att beräkna fraktkostnader i kassan. Om du bara har en förpackning tillagd i din butik kommer den att användas för att beräkna fraktpriser. När du lägger till en ny förpackning kan du välja att använda den förpackningen för att beräkna priser istället.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Sparade förpackningar klickar du på Redigera bredvid den förpackning som du vill använda för att beräkna fraktkostnader i kassan.

3. Välj Använd denna förpackning för att beräkna kostnader i kassan.

4. Valfritt: Gör eventuella justeringar av förpackningens typ, storlek eller vikt.

5. Klicka på Spara.

Föreslagna förpackningar

När du köper Shopify-fraktsedlar kan en Föreslagen förpackning automatiskt väljas. Denna Föreslagna förpackning baseras på de förpackningar du har valt för liknande ordrar tidigare. En Föreslagen förpackning finns tillgänglig för fler ordrar efter att du har köpt fler Shopify-fraktsedlar.

Redigera ett paket

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Redigera intill den förpackning som du vill redigera i avsnittet Sparade förpackningar.

3. Gör eventuella justeringar av förpackningens typ, storlek eller vikt och klicka sedan på Spara.

Radera ett paket

Om du inte längre behöver en förpackning i dina leveransinställningar kan du radera den. Du kan inte radera förpackning som används för att beräkna fraktpriser i kassan. För att radera detta paket måste du göra en annan förpackning till din förpackning för att beräkna priser.

Förpackningen som används för att beräkna priser i kassan anges med följande text: Denna förpackning används för att beräkna fraktkostnader i kassan.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på Redigera intill den förpackning som du vill radera i avsnittet Sparade förpackningar.

3. Klicka på Ta bort paket och sedan på Radera.