Aktiverar beräknad frakt med FedEx

Du kan visa fraktkostnader i din kassa som beräknas av FedEx. Du måste konfigurera ditt FedEx-konto och sedan ansluta det till din Shopify-administratör. När du har anslutit ditt konto så kan du visa fraktkostnader i din kassa som beräknas av FedEx.

Om du har en leveransplats som är baserad i USA så kan du köpa FedEx by Shippo-fraktsedlar direkt i din Shopify-administratör för ordrar som levereras inom USA. Innan du kan köpa FedEx by Shippo-fraktsedlar med ditt eget konto så måste du installera FedEx by Shippo-appen.

Krav för att aktivera beräknad frakt med FedEx

För att aktivera beräknad frakt med FedEx måste du uppfylla följande krav:

• Du måste ha ett eget FedEx-konto.
  • Din butik måste ha Advanced Shopify- eller Plus-planen. Om du använder Shopify-planen kan du lägga till den här funktionen mot en månadsavgift eller byta från månadsvis till årlig fakturering. Kontakta Shopify-supporten för ytterligare information.

Steg 1: Skapa ditt FedEx-konto

1. Besök FedEx webbplats och skapa ett FedEx-konto. Notera det kontonummer du tilldelas och se till att faktureringsadressen är korrekt.
  2. Logga in på ditt FedEx-konto och följ FedEx Web Services-guide för att få dina produktionsnycklar.
  3. Spara följande information i slutet av din registreringsprocess, då du behöver den här informationen för att kunna aktivera FedEx i Shopify-administratören:
    • Autentiseringsnyckel
    • Kontonummer
    • Mätartal för produktion

Steg 2: Anslut ditt FedEx-konto

Om du vill aktivera beräknad frakt med FedEx måste du ansluta ditt FedEx-konto till din Shopify-administratör. Om din butik ligger utanför USA kan du ansluta ditt konto för att tillhandahålla beräknade fraktkostnader. Om du har leveransplatser i USA kan du ansluta ditt FedEx-konto för att tillhandahålla beräknade fraktkostnader och köpa fraktsedlar i Shopify-admin via FedEx by Shippo.

Steg:

Steg 3: Testa dina budberäknade fraktkostnader

När du har anslutit din tredjepartstransportör till din Shopify-admin kan du testa din kontointegration och förhandsgranska beräknade fraktkostnader för specifika pakettyper, storlekar och destinationer i Shopify-admin.

Fraktkostnaderna som visas under testning är exempelkostnader och kan skilja sig från fraktkostnaderna som visas för dina kunder i kassan.

Steg 4: Ställ in budberäknade fraktkostnader

Ställ in dina fraktkostnader beräknade av FedEx för att visa dem för dina kunder i kassan.

Inaktivera beräknad frakt från FedEx

Om du inte längre vill använda beräknad frakt av FedEx kan du koppla bort ditt transportörskonto från din Shopify-administratör.

Få support

Besök FedEx kundsupportcenter om du har problem med konfigureringen av ditt FedEx-konto eller om du behöver göra en reklamation.

Kontakta Shopify-supporten om du har problem med att ansluta ditt FedEx-konto till Shopify eller med att köpa FedEx by Shippo-fraktsedlar.