Aktivera leverans med Fedex

Obs! Den här funktionen kräver att din butik har Advanced Shopify-planen, Shopify Plus-planen eller har den beräknade leveransplansuppgraderingen.

Om du har ett avtal om rabatterade priser med FedEx kan du ange ditt kontonummer när du aktiverar din FedEx-tjänst så att det rabatterade priset visas för dina kunder vid utcheckning.

Du behöver ett konto hos FedEx innan du kan aktivera den här budtjänsten i din Shopify butik.

FedEx-fraktkostnader som stöds

När du har anslutit ditt FedEx-konto kan du erbjuda följande fraktkostnader till dina kunder:

• FedEx 2 Day
  • FedEx Express Saver
  • FedEx First Overnight
  • FedEx Ground
  • FedEx Priority Overnight
  • FedEx Standard Overnight

Registrera dig för ett FedEx-konto

Besök FedEx hemsida och skapa ett FedEx-konto.

Under konfigureringsprocessen med FedEx ska du anteckna kontonumret som du tilldelats och kontrollera att din faktureringsadress är korrekt.

Du måste ange denna information senare och detaljerna måste matcha exakt.

Få dina inloggningsuppgifter för FedEx

Se till att du har ett konto hos FedEx innan du får dina inloggningsuppgifter.

Logga in på ditt FedEx-konto och följ FedEx Web Services-guide för att få dina produktionsnycklar.

Skriv ner din autentiseringsnyckel, ditt kontonummer och Production Meter Number i slutet av din registreringsprocess eftersom du behöver dessa uppgifter för att aktivera FedEx i Shopify-admin.

Varning! Ditt Meter Number skickas via e-post till dig från FedEx men inte autentiseringsnyckeln. Se till att du registrerar din autentiseringsnyckel innan du fortsätter.

Kontrollera om det finns ett e-postmeddelande från FedEx som innehåller ditt Produktionslösenord, kontonummeroch Production Meter Number.

Aktivera beräknad frakt för FedEx

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Bredvid FedEx klickar du på Anslut konto.
  4. Ange dina FedEx-uppgifter i dialogrutan Anslut FedEx.
  5. Valfritt: Om du har aktiverat FedEx SmartPost-priser med FedEx anger du ditt SmartPost Hub ID för att visa dina avtalade priser vid utcheckning.
  6. Markera om du vill lägga till FedEx-priser till dina befintliga fraktzoner.
  7. Klicka på Spara.

Obs! Om ditt Shopify-konto är fryst vid något tillfälle kan dina operatörer bli inaktiverade. Kontrollera dina leveransinställningar så snart ditt konto är återställt.

Om du inte valde att lägga till FedEx-priser i dina fraktzoner under det konto som du har konfigurerat kan du skapa leveranskostnader som beräknas av budföretag för att lägga till FedEx-priser i din kassa.

Inaktivera FedEx

Om du inte längre vill använda FedEx (till exempel om ditt konto med dem har löpt ut) måste du se till att tjänsten inte erbjuds till kunderna i kassan.

Steg:

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Klicka på Koppla bort konto bredvid FedEx.
  4. Klicka på Inaktivera konto i dialogrutan för att bekräfta inaktiveringen.