Aktiverar beräknad frakt med Canada Post

Du kan ansluta ditt Canada Post-konto till din Shopify-administratör och sedan visa fraktkostnader i din kassa som beräknats av Canada Post. Du kan använda rabatterade fraktkostnader som du förhandlar direkt med Canada Post.

Krav för att aktivera beräknad frakt med Canada Post

För att aktivera beräknad frakt med Canada Post måste du uppfylla följande krav:

• Du måste ha ett eget Canada Post Småföretagskonto.
  • Din butik måste ha Advanced Shopify- eller Plus-planen. Om du använder Shopify-planen, eller en lägre plan, kan du lägga till den här funktionen mot en månadsavgift eller byta från månadsvis till årlig fakturering. Kontakta Shopify-support för ytterligare information.
  • Din butik måste ha en distributionsplats i Kanada.

Steg 1: Anslut ditt Canada Post-konto

Om du vill aktivera beräknad frakt med Canada Post måste du ansluta ditt Canada Post-konto till din Shopify-administratör.

Steg:

1. Logga in på Canada Post Developer Program webbplats genom att använda användarnamnet och lösenordet för ditt Canada Post-konto "Lösningar för småföretag". Om du redan har ett konto väljer du ditt kontonummer från rullgardinsmenyn. Om du inte har ett konto ännu klickar du på Registrera dig nu i stället.
  2. På sidan Välkommen kopierar du användarnamnet och lösenordet som visas i avsnittet Produktion i tabellen API-nycklar. Dessa ingår i Nyckelnummer. Nyckelnummer innehåller två delar, som är åtskilda av en :. Den första delen är ditt användarnamn och den andra delen är ditt lösenord. Se till att du inte inkluderar :-tecknet när du kopierar ditt användarnamn och lösenord.
  3. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
  4. Lägg till Canada Post som ett budföretag i avsnittet Budkonton:

• Klicka på Anslut budkonto och klicka sedan på Anslut konto intill Canada Post om du inte har några tillagda budkonton.
    • Om du redan har lagt till ett budkonto klickar du på Hantera budföretag och sedan på Anslut konto intill Canada Post.
  5. I dialogrutan Anslut Canada Post skriver du in din kontoinformation (inklusive användarnamnet och lösenordet som du kopierade från ditt Canada Post Developer Program-konto):

6. Klicka på Spara.

Om din butik hanterar en stor mängd order måste du begära en ökning av API-taktgränsen från Canada Post. Som standard erbjuder Canada Post API endast prisuppgifter för upp till 20 fraktkostnader per minut. Om Canada Post godkänner din begäran om en ökning av API-taktgränsen kan ditt konto hämta upp till 400 fraktkostnader per minut.

Steg 2: Testa dina budberäknade fraktkostnader

När du har anslutit din tredjepartstransportör till din Shopify-admin kan du testa din kontointegration och förhandsgranska beräknade fraktkostnader för specifika pakettyper, storlekar och destinationer i Shopify-admin.

Fraktkostnaderna som visas under testning är exempelkostnader och kan skilja sig från fraktkostnaderna som visas för dina kunder i kassan.

Steg 3: Ställ in budberäknade fraktkostnader

Ställ in dina fraktkostnader som Canada Post har beräknat, för att visa dem för dina kunder i kassan.

Inaktivera beräknad frakt från Canada Post

Om du inte längre vill använda frakt beräknad av Canada Post kan du koppla bort ditt budkonto från din Shopify-admin.