Aktiverar beräknad frakt med Canada Post

Du kan ansluta ditt Canada Post-konto till din Shopify-admin. När ditt konto är anslutet kan du visa fraktkostnader, beräknade av Canada Post, i din kassa och köpa Canada Post-fraktsedlar direkt i din Shopify-admin. Du kan använda rabatterade fraktkostnader som du förhandlar direkt med Canada Post.

Krav för att aktivera beräknad frakt med Canada Post

För att aktivera beräknad frakt med Canada Post måste du uppfylla följande krav:

• Du måste ha ett eget Canada Post-konto.
  • Din butik måste ha Advanced Shopify- eller Plus-planen. Om du använder Shopify-planen kan du lägga till den här funktionen mot en månadsavgift eller byta från månadsvis till årlig fakturering. Kontakta Shopify-supporten för ytterligare information.
  • Din butik måste ha en distributionsplats i Kanada.

Steg 1: Anslut ditt Canada Post-konto

Om du vill aktivera beräknad frakt med Canada Post måste du ansluta ditt Canada Post-konto till din Shopify-administratör.

Steg:

1. Logga in på Canada Post-webbplatsen med användarnamnet och lösenordet för ditt Canada Post-konto. Om du inte har ett konto än klickar du på Registrera dig nu istället.
  2. På sidan Välkommen kopierar du användarnamnet och lösenordet som visas i avsnittet Produktion i tabellen API-nycklar. Dessa ingår i Nyckelnummer. Nyckelnummer innehåller två delar, som är åtskilda av en :. Den första delen är ditt användarnamn och den andra delen är ditt lösenord. Se till att du inte inkluderar :-tecknet när du kopierar ditt användarnamn och lösenord.
  3. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.
  4. Lägg till Canada Post som ett budföretag i avsnittet Budkonton:

• Klicka på Anslut budkonto och klicka sedan på Anslut konto intill Canada Post om du inte har några tillagda budkonton.
    • Om du redan har lagt till ett budkonto klickar du på Hantera budföretag och sedan på Anslut konto intill Canada Post.
  5. I dialogrutan Anslut Canada Post anger du dina kontouppgifter (inklusive det användarnamn och lösenord som du kopierade från ditt Canada Post-konto):

6. Klicka på Spara.

Om din butik hanterar en stor mängd order måste du begära en ökning av API-taktgränsen från Canada Post. Som standard erbjuder Canada Post API endast prisuppgifter för upp till 20 fraktkostnader per minut. Om Canada Post godkänner din begäran om en ökning av API-taktgränsen kan ditt konto hämta upp till 400 fraktkostnader per minut.

Steg 2: Testa dina budberäknade fraktkostnader

När du har anslutit din tredjepartstransportör till din Shopify-admin kan du testa din kontointegration och förhandsgranska beräknade fraktkostnader för specifika pakettyper, storlekar och destinationer i Shopify-admin.

Fraktkostnaderna som visas under testning är exempelkostnader och kan skilja sig från fraktkostnaderna som visas för dina kunder i kassan.

Steg 3: Ställ in budberäknade fraktkostnader

Ställ in dina fraktkostnader som Canada Post har beräknat, för att visa dem för dina kunder i kassan.

Canada Post leveransmanifest

Om du har ett kontraktskonto med Canada Post och när du ansluter ditt konto och köper etiketter med ditt eget kontraktsbaserade konto måste du tillhandahålla ett manifest till Canada Post.

Om du skapar ett manifest innebär det att när du lämnar dina försändelser kan Canada Post skanna en enda streckkod på ditt manifest för att acceptera dina försändelser, istället för att skanna varje försändelse individuellt.

Varje fraktsedel i manifestet måste ha samma leveransursprungsadress och samma leveransdatum.

Om du inte kan lägga till en fraktsedel med ett tidigare leveransdatum måste du annullera den fraktsedeln och köpa en ny etikett med rätt leveransdatum.

Skapa ett manifest

Du kan skapa ett manifest direkt från ordersidan eller använda appen Leveransmanifest.

Etiketter som uppfyller följande villkor läggs till, när du skapar ett manifest:

• Spårning ingår i etiketten
  • Leveransdatum är samma dag som du skapar ett manifest
  • sedeln har inte lagts till i ett annat manifest

För att undvika problem med flera manifest är det bäst att du skapar ditt manifest i slutet av dagen innan du går till Canada Post.

Steg:

1. Skapa ett nytt manifest med hjälp av ett av följande alternativ:
    • Från appen Leveransmanifest:
      1. Från din Shopify-administratör går du till Appar > Leveransmanifest.
      2. Klicka på Skapa manifest.

- Från sidan Ordrar: 1. Från din Shopify-administratör går du till Ordrar. 2. Klicka på Fler åtgärder > Skapa manifest.

1. Välj distributionsplats. Alla tillgängliga fraktsedlar från den här distributionsplatsen kommer att läggas till i manifestet.
  2. Klicka på Skapa manifest.
  3. Klicka på Skriv ut manifest.

Skriv ut ett manifest igen

Du kan skriva ut ett manifest på nytt i upp till sex månader efter att du skapade manifestet.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar > Leveransmanifest.
  2. Klicka på manifestet som du vill skriva ut igen.
  3. Klicka på Skriv ut manifest.

Inaktivera beräknad frakt från Canada Post

Om du inte längre vill använda frakt beräknad av Canada Post kan du koppla bort ditt budkonto från din Shopify-admin.

Få support

Om du har problem med konfigurationen av ditt Canada Post-konto kan du besöka Canada Post-supportsidan för att kontakta Canada Post.