Aktivera leverans med Canada Post

Om du använder Shopify Shipping för att skicka från distributionsplatser i USA och Kanada kan du visa beräknade priser för dina kunder. Du behöver inte ha ett konto hos Canada Post och priserna ingår som standard i din Shopify-administratör.

Om du har ett anpassat konto med Canada Post kan du visa beräknade fraktkostnader för dina kunder i utcheckningskassan.

Använd ditt eget Canada Post-konto

Obs! Den här funktionen kräver att din butik har Advanced Shopify-planen, Shopify Plus-planen eller har den beräknade leveransplansuppgraderingen.

Om du har förhandlat fram rabatterade fraktkostnader med Canada Post kan du visa dina förhandlade priser i utcheckningskassan genom att ansluta ditt Canada Posts Lösningar för småföretag-konto till ditt Shopify-konto.

När du har anslutit dina konton kommer dina förhandlade priser att erbjudas till dina kunder i kassan. Dessa priser ersätter inte priserna på fraktetiketterna som du kan köpa i Shopify-admin genom att använda Shopify Shipping.

Varning! Om din butik hanterar en stor mängd order, måste du begära en ökning av API-takten från Canada Post. Som standard erbjuder Canada Post API endast prisuppgifter för upp till 20 fraktpriser per minut. Om Canada Post godkänner din begäran om en ökning av API-begränsningen, kan ditt konto hämta upp till 400 fraktpriser per minut.

Steg:

1. Logga in på Canada Post Developer Program webbplats genom att använda användarnamnet och lösenordet för ditt Canada Post konto "Lösningar för småföretag". Om du redan har ett konto väljer du ditt kontonummer från rullgardinsmenyn. Om du inte har ett konto ännu klickar du på Registrera dig nu i stället.

2. På sidan Välkommen kopierar du användarnamnet och lösenordet som visas i avsnittet Produktion i tabellen API Keys. Dessa ingår i Nyckelnumret:

Nyckelnumret innehåller två delar, som är åtskilda av en :. Den första delen är ditt användarnamn, och den andra delen är ditt lösenord. Se till att du inte inkluderar : tecken när du kopierar ditt användarnamn och lösenord.

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. I dialogrutan Connect Canada Post skriver du in din kontoinformation (inklusive användarnamnet och lösenordet som du kopierade från ditt Canada Post Developer Program-konto).
Använd ditt eget Canada Post-konto
Fält Beskrivning
Kundnummer Kundnumret till ditt Canada Post konto Lösningar för småföretag.
Produktionslösenord Lösenordet som ingår i ditt nyckelnummer. Du hittar detta i tabellen API-nycklar i ditt Canada Post Developer Program-konto.
Produktionsanvändarnamn Användarnamnet som ingår i ditt nyckelnummer. Du hittar detta i tabellen API-nycklar i ditt Canada Post Developer Program-konto.
Avtalsnummer (valfritt) Numret för ditt kontrakts fraktkonto (tillval).
  1. Om du vill lägga till dina förhandlade priser till dina befintliga fraktzoner, markerar du Lägg till priser i befintliga fraktzoner. Detta kommer att ersätta dina aktuella Canada Post-priser och lägger till dem i alla fraktzoner, även till dem som du för närvarande inte använder för Canada Post-priser.

2. Klicka på Spara.

Om du inte valde att lägga till Canada Post-priser till dina fraktzoner under det konto som upprättats kan du skapa leveranskostnader som beräknas av budföretag för att lägga till Canada Post-priser i din kassa.

Om din butik hanterar en stor mängd order måste du begära en ökning av API-takten från Canada Post. Som standard erbjuder Canada Post API endast prisuppgifter för upp till 20 fraktpriser per minut. Om Canada Post godkänner din begäran om en ökning av API-begränsningen, kan ditt konto hämta upp till 400 fraktpriser per minut.

Inaktivera Canada Post

Om du inte längre vill använda Canada Post (till exempel om ditt konto med dem har löpt ut) måste du se till att tjänsten inte erbjuds till kunderna i kassan.

Steg:

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Bredvid Canada post klickar du på Koppla bort konto.
  4. Klicka på Inaktivera konto i dialogrutan för att bekräfta inaktiveringen.

Obs! Om ditt konto hos budet transportören fungerar korrekt kan du när som helst återaktivera budet.