Aktivere beregnet frakt med Canada Post

Du kan koble Canada Post-kontoen din til Shopify-administrator. Når du har koblet til kontoen kan du vise fraktpriser i kassen som beregnes av Canada Post og kjøpe fraktetiketter for Canada Post direkte i Shopify-administrator. Du kan bruke rabatterte fraktpriser som du forhandler direkte med Canada Post.

Krav for aktivering av beregnet frakt med Canada Post

Du må oppfylle følgende krav for å aktivere beregnet frakt med Canada Post

• Du må ha din egen Canada Post-konto.
  • Butikken må ha Advanced Shopify- eller Plus-abonnementet. Hvis du har Shopify-abonnementet, kan du legge til denne funksjonen mot en månedlig avgift, eller bytte fra månedlig til årlig fakturering. For å få mer informasjon kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.
  • Butikken din må ha en innfrielseslokasjon basert i Canada.

Trinn 1: Koble til Canada Post-kontoen din

For å aktivere beregnet frakt med Canada Post, må du koble Canada Post-kontoen din til Shopify-administratoren.

Steg:

1. Logg på Canada Posts nettsted med brukernavnet og passordet til Canada Post-kontoen. Hvis du ikke har en konto ennå, klikker du på Registrer nå i stedet.
  2. Velkommen-siden kan du kopiere brukernavnet og passordet som vises i Produksjon-seksjonen i tabellen API-nøkler. Disse er inkludert i Nøkkelnummer. Nøkkelnummer består av to deler, som er delt med en :. Den første delen er brukernavnet ditt, og den andre delen er passordet. Sørg for at du ikke inkluderer :-tegnet når du kopierer brukernavnet og passordet ditt.
  3. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.
  4. I delen Budfirmakontoer legger du til Canada Post som transportør:

• Hvis du ikke har lagt til noen transportørkontoer, klikker du Koble til transportørkonto og klikker deretter Koble til konto ved siden av Canada Post.
    • Hvis du allerede har lagt til en transportørkonto, klikker du Administrer transportører og klikker deretter Koble til konto ved siden av Canada Post.
  5. Skriv inn kontoinformasjonen din (inkludert brukernavnet og passordet du kopierte fra Canada Post-kontoen) i dialogboksen Koble til Canada Post:

6. Klikk på Lagre.

Hvis butikken din behandler et høyt antall bestillinger, kan du be om en økning av API-hyppighetsbegrensningen fra Canada Post. Som standard gir Canada Post API kun tilbud på opptil 20 fraktpriser per minutt. Hvis Canada Post godkjenner forespørselen din om en økning av API-hyppighetsbegrensningen, kan kontoen din hente opptil 400 fraktpriser per minutt.

Trinn 2: Test de transportørberegnede fraktprisene

Når du har koblet det tredjeparts budfirmaet til Shopify-administratoren, kan du teste kontointegrering og forhåndsvise beregnet fraktpris for bestemte pakketyper, -størrelser og -destinasjoner i Shopify-administratoren.

Fraktprisene som vises under testing er prøvepriser, og kan avvike fra fraktprisene som vises til kundene dine i kassen.

Trinn 3: Konfigurer de transportørberegnede fraktprisene

Sett opp fraktpriser beregnet av Canada Post for å vise dem til kundene i kassen.

Fraktmanifester for Canada Post

Hvis du har en kontraktskonto hos Canada Post, og du kobler til kontoen og kjøper etiketter med din egen kontraktbaserte konto, må du levere et manifest til Canada Post.

Oppretting av et manifest betyr at når du leverer bestillingene, kan Canada Post skanne én enkelt strekkode på manifestet for å godta forsendelsen, i stedet for å skanne hver enkelt forsendelse individuelt.

Hver fraktetikett i manifestet må ha den samme opprinnelsesadressen og den samme Forsendelsesdatoen.

Hvis du ikke kan legge til en fraktetikett med en tidligere leveringsdato, må du annullere fraktetiketten og kjøpe en ny etikett med riktig leveringsdato.

Opprett et manifest

Du kan opprette et manifest direkte fra Bestillinger-siden, eller ved å bruke Shipping Manifests-appen.

Når du oppretter et manifest, legges etiketter som oppfyller følgende betingelser til:

• sporing er inkludert i etiketten
  • Forsendelsesdatoen er samme dag som du oppretter manifestet
  • etiketten er ikke lagt til et annet manifest

For å unngå problemer med flere manifester er det best å opprette manifestet ditt mot slutten av dagen, før du drar til Canada Post.

Steg:

1. Opprett et nytt manifest med et av følgende alternativer:
    • Fra Shipping Manifests-appen:
      1. Fra Shopify-administrator går du til Apper > Shipping Manifests.
      2. Klikk på Opprett manifest.

- Fra Bestillinger-siden: 1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger. 2. Klikk på Flere handlinger > Opprett manifester.

1. Velg innfrielseslokalisasjonen. Alle tilgjengelige fraktetiketter fra innfrielseslokalisasjonen vil bli lagt til manifestet.
  2. Klikk på Opprett manifest.
  3. Klikk på Skriv ut manifest.

Skriv ut et manifest på nytt

Du kan skrive ut et manifest på nytt inntil seks måneder etter at du opprettet manifestet.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper > Shipping Manifests.
  2. Klikk på manifestet du vil skrive ut på nytt.
  3. Klikk på Skriv ut manifest.

Deaktivere beregnet frakt fra Canada Post

Hvis du ikke vil bruke beregnet frakt fra Canada Post, kan du koble budfirmakontoen din fra Shopify-administratoren.

Få støtte

Hvis du har problemer med konfigurasjon av Canada Post-kontoen, kan du besøke Canada Posts støtteside for å kontakte Canada Post.