Aktivere beregnet frakt med Canada Post

Du kan koble Canada Post-kontoen din til Shopify-administratoren, og deretter vise fraktpriser i kassen som er beregnet av Canada Post. Du kan bruke rabatterte fraktpriser som du forhandler direkte med Canada Post.

Krav for aktivering av beregnet frakt med Canada Post

Du må oppfylle følgende krav for å aktivere beregnet frakt med Canada Post

• Du må ha din egen Solutions for Small Business-konto hos Canada Post.
  • Butikken må ha Advanced Shopify- eller Plus-abonnementet. Hvis du har et vanlig Shopify-abonnement eller lavere, kan du legge til denne funksjonen mot et månedlig gebyr eller bytte fra månedlig til årlig fakturering. For mer informasjon kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.
  • Butikken din må ha en innfrielseslokasjon basert i Canada.

Trinn 1: Koble til Canada Post-kontoen din

For å aktivere beregnet frakt med Canada Post, må du koble Canada Post-kontoen din til Shopify-administratoren.

Steg:

1. Logg på nettstedet Canada Post Developer Program ved å bruke brukernavnet og passordet for Canada Post Solutions for Small Business-kontoen din. Hvis du allerede har en konto, velger du kontonummeret ditt fra rullegardinlisten. Hvis du ikke har en konto enda, klikk på Bli med i stedet.
  2. Velkommen-siden kan du kopiere brukernavnet og passordet som vises i Produksjon-seksjonen i tabellen API-nøkler. Disse er inkludert i Nøkkelnummer. Nøkkelnummer består av to deler, som er delt med en :. Den første delen er brukernavnet ditt, og den andre delen er passordet. Sørg for at du ikke inkluderer «:»-tegnet når du kopierer brukernavnet og passordet ditt.
  3. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Frakt og leveranse.
  4. I delen Budfirmakontoer legger du til Canada Post som transportør:

• Hvis du ikke har lagt til noen transportørkontoer, klikker du Koble til transportørkonto og klikker deretter Koble til konto ved siden av Canada Post.
    • Hvis du allerede har lagt til en transportørkonto, klikker du Administrer transportører og klikker deretter Koble til konto ved siden av Canada Post.
  5. I Koble til Canada Post-dialogboksen, kan du angi kontoinformasjonen din (inkludert brukernavnet og passordet du kopierte fra Canada Post Developer Program-kontoen din):

6. Klikk på Lagre.

Hvis butikken din behandler et høyt antall bestillinger, kan du be om en økning av API-prisgrensen fra Canada Post. Som standard gir Canada Post API kun tilbud på opptil 20 fraktpriser per minutt. Hvis Canada Post godkjenner forespørselen din om en økning av API-prisgrensen, kan kontoen din hente opptil 400 fraktpriser per minutt.

Trinn 2: Test de transportørberegnede fraktprisene

Når du har koblet det tredjeparts budfirmaet til Shopify-administratoren, kan du teste kontointegrering og forhåndsvise beregnet fraktpris for bestemte pakketyper, -størrelser og -destinasjoner i Shopify-administratoren.

Fraktprisene som vises under testing er prøvepriser, og kan avvike fra fraktprisene som vises til kundene dine i kassen.

Trinn 3: Konfigurer de transportørberegnede fraktprisene

Sett opp fraktpriser beregnet av Canada Post for å vise dem til kundene i kassen.

Deaktivere beregnet frakt fra Canada Post

Hvis du ikke vil bruke beregnet frakt fra Canada Post, kan du koble budfirmakontoen din fra Shopify-administratoren.