Verzending met Canada Post activeren

Als je verzendtarieven met korting hebt onderhandeld via je eigen Canada Post-account, dan kun je je verzendtarieven met korting aan je klanten weergeven tijdens checkout. Om je onderhandelde tarieven weer te geven, moet je de functie Berekende verzendkosten in je Shopify-account hebben. Raadpleeg Berekende verzendkosten van derden voor meer informatie.

Je eigen Canada Post-account gebruiken

Als je kortingstarieven bent overeengekomen met Canada Post, kun je deze overeengekomen tarieven weergeven bij het afrekenen door je Solutions for Small Business-account van Canada Post te koppelen aan je Shopify-account.

Nadat je je accounts hebt gekoppeld, worden de overeengekomen tarieven bij het afrekenen aan je klanten aangeboden. Deze tarieven vervangen niet de tarieven van de verzendlabels die je kunt kopen in je Shopify-beheercentrum door Shopify Shipping te gebruiken.

Stappen:

1. Meld je aan bij de Developer Program-website van Canada Post door de gebruikersnaam en het wachtwoord voor je Solutions for Small Business-account van Canada Post in te voeren. Als je al een account hebt, selecteer je accountnummer in de vervolgkeuzelijst. Als je nog geen account hebt, klik op Join now.

2. Kopieer op de pagina Welcome de gebruikersnaam en het wachtwoord die worden weergegeven in het gedeelte Production van de tabel API Keys. Deze worden opgenomen in het Key Number:

Het Key Number bestaat uit twee onderdelen, die van elkaar worden gescheiden met een :. Het eerste onderdeel is je gebruikersnaam en het tweede onderdeel is je wachtwoord. Het teken : moet je weglaten wanneer je je gebruikersnaam en wachtwoord kopieert.

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Voeg Canada Post toe als vervoerder: - Als je geen vervoerdersaccounts hebt toegevoegd, klik je op Koeriersaccount koppelen en vervolgens op Account koppelen naast Canada Post.

• Als er al een vervoerdersaccount is toegevoegd, klik je op Vervoerders beheren en vervolgens op Account koppelen naast Canada Post.
  3. Voer in het dialoogvenster Canada Post koppelen je accountgegevens in (inclusief de gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt gekopieerd vanuit je Developer Program-account van Canada Post).

Je eigen Canada Post-account gebruiken
Veld Beschrijving
Klantnummer Het klantnummer van je Solutions for Small Business-account van Canada Post.
Wachtwoord productie Het wachtwoord dat is opgenomen in je Key Number. Je kunt deze naam vinden in de tabel API Keys in je Developer Program-account van Canada Post.
Gebruikersnaam productie De gebruikersnaam die is opgenomen in je Key Number Je kunt deze naam vinden in de tabel API Keys in je Developer Program-account van Canada Post.
Contractnummer (optioneel) Het nummer voor je account voor contractzendingen (optioneel).
  1. Als je je overeengekomen tarieven wilt toevoegen aan je bestaande verzendzones, selecteer Tarieven toevoegen aan bestaande verzendzones. Hierdoor worden je huidige Canada Post-tarieven vervangen en worden de overeengekomen tarieven toegevoegd aan alle verzendzones, ook de zones die je momenteel niet gebruikt voor tarieven van Canada Post.

2. Klik op Opslaan.

Als je er niet voor hebt gekozen om Canada Post-tarieven toe te voegen aan je verzendzones tijdens het instellen van de account, maak dan door vervoerder berekende tarieven aan om Canada Post-tarieven toe te voegen aan je checkout.

Als je winkel grote aantallen bestellingen verwerkt, moet je een verhoging van de API-limiet aanvragen bij Canada Post. De API van Canada Post biedt standaard offertes voor slechts 20 verzendtarieven per minuut. Als Canada Post je verzoek om verhoging van de API-limiet goedkeurt, kan je account maximaal 400 verzendtarieven per minuut opvragen.

Canada Post deactiveren

Als je Canada Post niet langer wilt gebruiken (bijvoorbeeld als je account bij hen is verlopen), moet je ervoor zorgen dat de service niet wordt aangeboden aan je klanten bij het afrekenen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Koeriers beheren.
  3. Klik naast Canada Post op Account loskoppelen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Account ontkoppelen om de deactivering te bevestigen.