Berekende verzendtarieven bij Canada Post activeren

Je kunt je Canada Post-account koppelen aan je Shopify-beheercentrum en vervolgens bij de checkout de door Canada Post berekende verzendtarieven weergeven. Je kunt korting op de verzendtarieven gebruiken die je rechtstreeks met Canada Post onderhandelt.

Vereisten voor het activeren van door Canada Post berekende verzendtarieven

Als je berekende verzendtarieven bij Canada Post wilt activeren, zorg er dan voor dat je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je hebt zelf een Canada Post Solutions for Small Business-account.
  • Je winkel heeft het Advanced Shopify- of Shopify Plus-abonnement. Als je een Shopify-abonnement of een lager abonnement hebt, kun je deze functie voor een maandelijks bedrag toevoegen of overstappen van een maandabonnement naar een jaarabonnement. Neem contact op met de Shopify-ondersteuning voor meer informatie.
  • Je winkel heeft een fulfilmentlocatie in Canada.

Stap 1: Je Canada Post-account koppelen

Koppel je Canada Post-account aan het Shopify-beheercentrum om door Canada Post berekende verzendtarieven te activeren.

Stappen:

1. Log in bij de Developer Program-website van Canada Post door de gebruikersnaam en het wachtwoord voor je Solutions for Small Business-account van Canada Post in te voeren. Als je al een account hebt, selecteer je je accountnummer in de vervolgkeuzelijst. Als je nog geen account hebt, klik je op Meld je nu aan.
  2. Kopieer op de pagina Welcome de gebruikersnaam en het wachtwoord die worden weergegeven in het gedeelte Production van de tabel API Keys. Deze worden opgenomen in het Key Number. Het Key Number bestaat uit twee onderdelen, die van elkaar worden gescheiden met een :. Het eerste onderdeel is je gebruikersnaam en het tweede onderdeel is je wachtwoord. Het teken : moet je weglaten wanneer je je gebruikersnaam en wachtwoord kopieert.
  3. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.
  4. Voeg in de sectie Koeriersaccounts Canada Post als vervoerder toe:

• Als je geen vervoerdersaccounts hebt toegevoegd, klik je op Koeriersaccount koppelen en vervolgens op Account koppelen naast Canada Post.
    • Als er al een vervoerdersaccount is toegevoegd, klik je op Vervoerders beheren en vervolgens op Account koppelen naast Canada Post.
  5. Voer in het dialoogvenster Canada Post koppelen je accountgegevens in (inclusief de gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt gekopieerd vanuit je Developer Program-account van Canada Post):

6. Klik op Opslaan.

Als je winkel grote aantallen bestellingen verwerkt, vraag je een verhoging van de API-limiet bij Canada Post aan. De API van Canada Post biedt standaard offertes voor maximaal 20 verzendtarieven per minuut. Als Canada Post je aanvraag om verhoging van de API-limiet goedkeurt, kan je account maximaal 400 verzendtarieven per minuut ophalen.

Stap 2: De door de vervoerder berekende verzendtarieven testen

Nadat je je externe vervoerder hebt gekoppeld aan het Shopify-beheercentrum, kun je je accountintegratie testen en in het Shopify-beheercentrum een voorbeeld van de berekende verzendkosten bekijken voor specifieke pakkettypen, -groottes en bestemmingen.

De verzendtarieven die tijdens het testen worden weergegeven, zijn voorbeeldtarieven en kunnen verschillen van de verzendtarieven die je klanten zien bij de checkout.

Stap 3: Door de vervoerder berekende verzendtarieven instellen

Stel de door Canada Post berekende verzendtarieven in, zodat ze bij de checkout voor klanten te zien zijn.

Door Canada Post berekende verzendtarieven deactiveren

Als je geen door Canada Post berekende verzendtarieven meer wilt gebruiken, kun je je koeriersaccount loskoppelen van het Shopify-beheercentrum.