Verzending met Canada Post activeren

Als u Shopify Shipping gebruikt om te verzenden vanuit afhandelingslocaties in de Verenigde Staten en Canada, kunt u berekende tarieven aan uw klanten tonen. U hoeft geen account bij Canada Post te hebben en de tarieven worden standaard opgenomen in uw Shopify-beheerder.

Als u een aangepast account hebt bij Canada Post, kunt u berekende verzendkosten weergeven aan klanten bij het afrekenen.

Uw eigen Canada Post-account gebruiken

Als u kortingstarieven bent overeengekomen met Canada Post, kunt u deze overeengekomen tarieven weergeven bij het afrekenen door uw Solutions for Small Business-account van Canada Post te koppelen aan uw Shopify-account.

Nadat u uw accounts hebt gekoppeld, worden de overeengekomen tarieven bij het afrekenen aan uw klanten aangeboden. Deze tarieven vervangen niet de tarieven van de verzendlabels die u kunt kopen in uw Shopify-beheerder door Shopify Shipping te gebruiken.

Stappen:

1. Meld u aan bij de Developer Program-website van Canada Post door de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Solutions for Small Business-account van Canada Post in te voeren. Als u al een account hebt, selecteert u uw accountnummer in de vervolgkeuzelijst. Als u nog geen account hebt, klikt u op Join now.

2. Kopieer op de pagina Welcome de gebruikersnaam en het wachtwoord die worden weergegeven in het gedeelte Production van de tabel API Keys. Deze worden opgenomen in het Key Number:

Het Key Number bestaat uit twee onderdelen, die van elkaar worden gescheiden met een :. Het eerste onderdeel is uw gebruikersnaam en het tweede onderdeel is uw wachtwoord. Het teken : moet u weglaten wanneer u uw gebruikersnaam en wachtwoord kopieert.

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Koeriers beheren.
  3. Voer in het dialoogvenster Canada Post koppelen uw accountgegevens in (inclusief de gebruikersnaam en het wachtwoord die u hebt gekopieerd uit uw Developer Program-account van Canada Post).
Uw eigen Canada Post-account gebruiken
Veld Beschrijving
Klantnummer Het klantnummer van uw Solutions for Small Business-account van Canada Post.
Wachtwoord productie Het wachtwoord dat is opgenomen in uw Key Number. U kunt deze naam vinden in de tabel API Keys in uw Developer Program-account van Canada Post.
Gebruikersnaam productie De gebruikersnaam die is opgenomen in uw Key Number U kunt deze naam vinden in de tabel API Keys in uw Developer Program-account van Canada Post.
Contractnummer (optioneel) Het nummer voor uw account voor contractzendingen (optioneel).
  1. Als u uw overeengekomen tarieven wilt toevoegen aan uw bestaande verzendzones, selecteert u Tarieven toevoegen aan bestaande verzendzones. Hierdoor worden uw huidige Canada Post-tarieven vervangen en worden de overeengekomen tarieven toegevoegd aan alle verzendzones, ook de zones die u momenteel niet gebruikt voor tarieven van Canada Post.

2. Klik op Opslaan.

Als u niet heeft gekozen om Canada Post-tarieven toe te voegen aan uw verzendzones tijdens het instellen van de account, maak dan door vervoerder berekende tarieven aan om Canada Post-tarieven toe te voegen aan uw checkout.

Als uw winkel grote aantallen bestellingen verwerkt, moet u een verhoging van de API-limiet aanvragen bij Canada Post. De API van Canada Post biedt standaard offertes voor slechts 20 verzendtarieven per minuut. Als Canada Post uw verzoek om verhoging van de API-limiet goedkeurt, kan uw account maximaal 400 verzendtarieven per minuut opvragen.

Canada Post deactiveren

Als u Canada Post niet langer wilt gebruiken (bijvoorbeeld als uw account bij hen is verlopen), moet u ervoor zorgen dat de service niet wordt aangeboden aan uw klanten bij het afrekenen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Koeriers beheren.
  3. Klik naast Canada Post op Account loskoppelen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Account ontkoppelen om de deactivering te bevestigen.