Verzending met FedEx activeren

Als u met FedEx een korting bent overeengekomen, kunt je je accountnummer invoeren wanneer u je FedEx-service activeert, zodat het kortingstarief aan je klanten wordt weergegeven bij het afrekenen.

Je hebt een account bij FedEx nodig voordat je deze koeriersdienst in je Shopify-winkel kunt activeren.

Ondersteunde verzendkosten FedEx

Nadat u uw FedEx-account hebt gekoppeld, kunt u uw klanten de volgende verzendkosten aanbieden:

• FedEx 2 Day
  • FedEx Express Saver
  • FedEx First Overnight
  • FedEx Ground
  • FedEx Priority Overnight
  • FedEx Standard Overnight

Registreren voor een account bij FedEx

Bezoek de FedEx-website en maak een FedEx-account aan.

Noteer tijdens het configuratieproces van FedEx het accountnummer dat aan u is toegewezen en controleer of uw factuuradres correct is.

U moet deze informatie later opnieuw invoeren en de gegevens moeten exact overeenkomen.

Uw FedEx-inloggegevens ontvangen

Zorg ervoor dat u een account bij FedEx hebt voordat je je inloggegevens ontvangt.

Meld u aan bij uw FedEx-account en volg de FedEx Web Services-handleiding om uw productsleutels te ontvangen.

Noteer uw Authentication Key, Account Number en Production Meter Number aan het einde van uw registratieproces, omdat u het nodig hebt om FedEx in het Shopify-beheercentrum te activeren.

Wacht op een e-mail van FedEx met je Production Password, Account Number en Production Meter Number.

Berekende verzending activeren voor FedEx

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Vervoerders beheren.
  3. Klik naast FexEx op Account koppelen.
  4. Voer in het dialoogvenster FedEx koppelen uw FedEx-inloggegevens in.
  5. Optioneel: als u FedEx SmartPost-tarieven hebt ingeschakeld voor FedEx, voert je je SmartPost Hub-ID in om uw overeengekomen tarieven weer te geven bij het afrekenen.
  6. Selecteer of u FedEx-tarieven wilt toevoegen aan uw bestaande verzendzones.
  7. Klik op Opslaan.

Als u tijdens het instellen van het account geen FedEx-tarieven wilt toevoegen aan uw verzendzones, maakt u berekende tarieven voor vervoerders om FedEx-tarieven aan uw betaalomgeving toe te voegen.

FedEx deactiveren

Als u FedEx niet langer wilt gebruiken (bijvoorbeeld als uw account bij hen is verlopen), moet u ervoor zorgen dat de service niet wordt aangeboden aan uw klanten bij het afrekenen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Vervoerders beheren.
  3. Klik naast FexEx op Account loskoppelen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Account ontkoppelen om de deactivering te bevestigen.