Verzending met FedEx activeren

Als je verzendtarieven met korting heeft onderhandeld via je eigen FedEx-account, dan kun je je verzendtarieven met korting aan je klanten weergeven tijdens checkout. Om je onderhandelde tarieven weer te geven, moet je de functie Berekende verzendkosten in je Shopify-account hebben. Raadpleeg Berekende verzendkosten van derden voor meer informatie.

Ondersteunde verzendkosten FedEx

Nadat je je FedEx-account hebt gekoppeld, kun je je klanten de volgende verzendkosten aanbieden:

• FedEx 2 Day
  • FedEx Express Saver
  • FedEx First Overnight
  • FedEx Ground
  • FedEx Priority Overnight
  • FedEx Standard Overnight

Registreren voor een account bij FedEx

Bezoek de FedEx-website en maak een FedEx-account aan.

Noteer tijdens het configuratieproces van FedEx het accountnummer dat aan je is toegewezen en controleer of je factuuradres correct is.

Je moet deze informatie later opnieuw invoeren en de gegevens moeten exact overeenkomen.

Je FedEx-inloggegevens ontvangen

Zorg ervoor dat je een account bij FedEx heeft voordat je je inloggegevens ontvangt.

Meld je aan bij je FedEx-account en volg de FedEx Web Services-handleiding om je productsleutels te ontvangen.

Noteer je Authentication Key, Account Number en Production Meter Number aan het einde van je registratieproces, omdat je het nodig hebt om FedEx in het Shopify-beheercentrum te activeren.

Wacht op een e-mail van FedEx met je Production Password, Account Number en Production Meter Number.

Berekende verzending activeren voor FedEx

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Koeriers beheren.
  3. Klik naast FexEx op Account koppelen.
  4. Voer in het dialoogvenster FedEx koppelen je FedEx-inloggegevens in.
  5. Optioneel: als je FedEx SmartPost-tarieven heeft ingeschakeld voor FedEx, voer je je SmartPost Hub-ID in om je overeengekomen tarieven weer te geven bij het afrekenen.
  6. Selecteer of je FedEx-tarieven wilt toevoegen aan je bestaande verzendzones.
  7. Klik op Opslaan.

Als je tijdens het instellen van het account geen FedEx-tarieven wilt toevoegen aan je verzendzones, maak je berekende tarieven voor vervoerders om FedEx-tarieven aan je betaalomgeving toe te voegen.

FedEx deactiveren

Als je FedEx niet langer wilt gebruiken (bijvoorbeeld als je account bij hen is verlopen), moet je ervoor zorgen dat de service niet wordt aangeboden aan je klanten bij het afrekenen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Koeriers beheren.
  3. Klik naast FexEx op Account loskoppelen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Account ontkoppelen om de deactivering te bevestigen.