Aktiver frakt med UPS

Du kan vise fraktpriser i kassen som er beregnet av UPS. Du kan enten bruke veiledende fraktpriser satt av UPS, eller rabatterte fraktpriser du forhandler direkte med UPS.

Du må konfigurere UPS-kontoen, og deretter koble den til Shopify-administrator.

Krav

For å vise UPS-beregnede priser i kassen må du oppfylle følgende krav:

• Butikken må ha Advanced Shopify-abonnementet, Shopify Plus-abonnementet, eller et abonnement med funksjonen for tredjeparts transportørberegnede fraktpriser aktivert.
  • Du må ha en UPS-konto med et kontonummer, av og til kalt Sendernummer.
  • Adressene til oppfyllingslokalisasjonene må være gateadresser, UPS støtter ikke postboksadresser.

Trinn 1: Registrer en konto hos UPS

Hvis du ikke allerede har en UPS-konto, kan du registrere deg for en.

Trinn:

1. Besøk UPS-nettstedet.
  2. Registrer deg for en konto ved å bruke et av de tilknyttede nettstedene, eller ved å fylle ut skjemaet som kreves.
  3. Godta UPS-teknologiavtale, og klikk deretter på Registrer deg.
  4. Bekreft e-postadressen din for å fullføre registreringsprosessen.

Trinn 2: Få UPS-kontonummeret ditt

Avhengig av når og hvordan du opprettet UPS-kontoen, har den kanskje ikke et kontonummer, også kalt et Sendernummer, tilknyttet enda. Du kan sjekke om kontoen allerede har et kontonummer, eller registrere deg for et.

Finn kontonummeret ditt

Hvis du allerede har et kontonummer, finner du det på en kopi av en UPS-faktura eller ved å logge på UPS-kontoen. Hvis du ikke har et kontonummer enda, kan du registrere et på nettet.

Trinn:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.

Under Mine betalingsmetoder, vises kontonummeret ditt i kolonnen Nummer (kontonummeret ditt er i et format som ligner på 123AB4). Hvis det ikke vises et kontonummer her, må du registrere deg for et nummer på nettet.

Registrer et kontonummer hos UPS

Hvis UPS-kontoen din ikke har et kontonummer tilknyttet enda, må du registrere et her.

Trinn:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.
  3. Fra menyen Legg til en betalingsmetode, velg Legg til ny konto og klikk deretter på Legg til.
  4. Velg adressen du vil registrere, og klikk deretter på Neste.
  5. Angi svarene dine for spørsmålene om fraktprofilen din.

Du kan nå angi kontonummeret ditt for å koble til UPS-kontoen din.

Trinn 3: Endre UPS-prisene som vises i kassen

Du kan endre prisene som kundene dine ser i kassen. Dette gjør du ved å velge forskjellige kontotyper fra seksjonen Kontotype på UPS-kontoen. For eksempel kan du velge kontotyper som legger til hentekostnader eller rabatter på fraktprisene utregnet av budfirmaet.

Hvis du ikke vil endre UPS-prisene som vises i kassen, eller hvis du vil at dine egne forhandlede priser skal vises i stedet, kan du la Kontotype-seksjonen være tom.

For å velge hvilke UPS-priser som vises i kassen, velger du ett av følgende alternativer i Kontotype-delen.

Beskrivelse av de ulike UPS-kontotypene
Kontotype Metode Beskrivelse
Daglig henting Henting En UPS-sjåfør stopper der du befinner deg én gang per virkedag, som planlagt. Du kan planlegge daglig henting på UPS.com. For å finne ut mer om denne tjenesten, kan du se Daglig henting
Engangshenting Henting Du ringer til UPS for å få pakkene hentet ved å planlegge en henting på nettet eller via telefon etter behov. For å finne ut mer om denne tjenesten, kan du se UPS On-Call Pickup.
Kundeteller Levering Du leverer pakkene dine på et UPS-kundesenter (steder for UPS-butikk, autoriserte fraktsteder og UPS-tilgangspunkter).
Brevsenter Levering Du leverer pakkene dine i en UPS-leveringspostkasse.
Luftservicesenter Levering Du leverer pakkene dine hos et luftfraktsenter.

Trinn 4: Bekreft adressen din

Du må bekrefte kontoen din med adressen som er knyttet til kontonummeret ditt.

Trinn:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.
  3. I Mine betalingsmetoder-seksjonen, finner du den rette kontoen og klikker deretter på Rediger.
  4. Åpne Stedsadresse-seksjonen.
  5. Bruk oppføringene for land og postnummer i denne delen for å godkjenne kontoen din.

Trinn 5: Bekreft fakturaen

Hvis du har mottatt en faktura de siste 90 dagene (eller de siste 45 dagene for kontoer som ikke er basert i USA eller Canada), må du godkjenne kontoen din med en av de tre siste fakturaene dine. Hvis du ikke har mottatt en faktura i den perioden, trenger du ikke å fullføre dette steget.

Hvis du har registrert deg i UPS Faktureringssenter, kan du se fakturaene dine på nettet:

Trinn:

1. Logg på UPS Faktureringssenter.
  2. I Hurtigkoblinger-seksjonen, klikker du på Vis faktura.
  3. Velg en aktuell faktura ved å klikke på fakturanummeret.
  4. Klikk på Vis / last ned fakturadata.

På UPS-fakturaen finner du følgende informasjon:

• Fakturadato, fakturanummer og kontroll-ID vises under faktura for leveringstjeneste øverst til høyre på fakturaen.
  • Fakturabeløpet vises ved siden av Beløp som forfaller denne perioden nederst på fakturaen. Hvis dette beløpet er 0, bruk beløpet Kostnader denne perioden som vises under Kostnadssammendrag.

Trinn 6: Koble til UPS-kontoen

Du må registrere deg for en UPS-konto og ha en UPS-faktura før du kan koble UPS-kontoen til Shopify.

Når du kobler til kontoen kan du velge å bruke veiledende fraktpriser satt av UPS, eller fraktpriser bedriften din har forhandlet med UPS. Det kan ta inntil tre virkedager før forhandlede fraktpriser vises i kassen. Hvis de ikke vises etter tre virkedager, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp.

Trinn:

1. I seksjonen Transportørkontoer legger du til UPS som transportør:

• Hvis du ikke har lagt til noen transportørkontoer, klikker du Koble til transportørkonto og klikker deretter Koble til konto ved siden av UPS.
    • Hvis du allerede har lagt til en transportørkonto, klikker du Administrer transportører og klikker deretter Koble til konto ved siden av UPS.
  2. Klikk på Start i dialogboksen Koble til din UPS®-konto.

3. Angi UPS-kontonummeret ditt i feltet Konto-/sendernummer.

4. Angi adresse og kontaktinformasjon i seksjonen PERSONLIGE OPPLYSNINGER.

5. Velg UPS-kontoen din i seksjonen KONTO SOM KJØPER ETIKETTER.

6. Velg fraktpristypen i seksjonen PRISER KUNDENE SER I KASSEN:

• Velg Veiledende UPS-priser for å bruke veiledende priser satt av UPS.
    • Velg Dine forhandlede priser med UPS for å bruke fraktpriser som bedriften din har forhandlet med UPS.
  7. Valgfritt: Velg din UPS-kontotype under Kontotype (valgfritt).

8. Sjekk vilkårene for bruk, og klikk på Send og fortsett.

9. Legg til UPS-kontoen din og fakturadetaljer i dialogboksen Bekreft din UPS®-konto, og klikk på Send inn.

Når du har koblet UPS-kontoen til Shopify, vises en ny oppføring i seksjonen Tilleggsbrukere på kontosiden i UPS-kontoen. Dette er Shopify-kontoen som er koblet til UPS-kontoen. Den inkluderer en konto-ID du kanskje ikke kjenner igjen, og e-postadressen som er knyttet til Shopify-kontoen din.

Denne kontoen er påkrevd. Hvis du fjerner den, mister du tilkoblingen mellom UPS- og Shopify-kontoene, og du må kontakte Shopify-brukerstøtte for å løse problemet.

Neste trinn

Koble fra UPS-kontoen din

Hvis du ikke lenger ønsker å tilby UPS-beregnede fraktpriser til kundene i kassen, må du koble fra UPS-kontoen i Shopify-administrator.

Trinn:

1. I Budfirmakontoer-delen, klikker du på Administrer budfirmaer.
  2. Ved siden av UPS klikker du Koble fra konto.
  3. I dialogboksen, klikker du på Koble fra konto for å bekrefte deaktiveringen.

Få støtte

Hvis du har problemer med konfigurasjonen av UPS-kontoen, kan du besøke UPS' hjelpe- og støttesenter, eller kontakte UPS-kundestøtte:

Få støtte for konfigurasjon av UPS-konto
Land Kontaktnummer
USA 1-800-742-5877
Canada 1-800-742-5877
Storbritannia 03457 877 877

Hvis du har problemer med å koble UPS-kontoen din til Shopify, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.