Aktiver frakt med UPS

Hvis du bruker Shopify Shipping for å sende fra sluttføringsteder basert i USA og Canada, må du ikke registrere deg for å få en separat UPS-konto, og kan komme i gang ved å kjøpe fraktetikett til den neste bestillingen din. UPS støtter ikke postboks boksadresser. Du må oppdatere adressen din til en gateadresse for å bruke beregnede priser og fraktetiketter uten en UPS-konto.

Du kan koble UPS-kontoen din med Shopify for å tilby dine egne forhandlede fraktpriser til kundene dine i kassen. For å koble til med Shopify må UPS-kontoen din ha et kontonummer (også omtalt som et fraktnummer) knyttet til den. Hvis du ikke har et kontonummer enda, kan du registrere deg for et på nettet.

Hvis du har problemer med å konfigurere UPS-kontoen din, kan du kontakte UPS direkte.

Registrere deg for en konto hos UPS

Hvis du ikke allerede har en UPS-konto, kan du registrere deg for en på nettet.

Trinn:

1. Besøk UPS-nettstedet.
  2. Registrer deg for en konto ved å bruke et av de tilknyttede nettstedene, eller ved å fylle ut skjemaet som kreves.
  3. Godta UPS-teknologiavtale, og klikk deretter på Registrer deg.
  4. Bekreft e-postadressen din for å fullføre registreringsprosessen.

Finn kontonummeret ditt

Avhengig av når og hvordan du opprettet UPS-kontoen din, har den kanskje ikke et kontonummer (noen ganger omtalt som et fraktnummer) knyttet til den enda. Hvis du allerede har et kontonummer, kan du finne det på en kopi av en UPS-faktura eller ved å sjekke på nettet. Hvis du ikke har et kontonummer enda, kan du registrere deg for et på nettet.

For å finne kontonummeret ditt:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.

Under Mine betalingsmetoder, vises kontonummeret ditt i kolonnen Nummer (kontonummeret ditt er i et format som ligner på 123AB4). Hvis det ikke vises et kontonummer her, må du registrere et nummer på nettet.

Registrer et kontonummer hos UPS

Hvis UPS-kontoen din ikke har et kontonummer tilknyttet enda, må du registrere et her.

Trinn:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.
  3. Fra menyen Legg til en betalingsmetode, velg Legg til ny konto og klikk deretter på Legg til.
  4. Velg adressen du vil registrere, og klikk deretter på Neste.
  5. Angi svarene dine for spørsmålene om fraktprofilen din.

Du kan nå angi kontonummeret ditt for å koble til UPS-kontoen din.

Endre UPS-prisene som vises i kassen

Du kan endre prisene som kundene dine ser i kassen. Dette gjør du ved å velge forskjellige kontotyper fra seksjonen kontotype på UPS-kontoen. For eksempel kan du velge kontotyper som legger til hentekostnader eller rabatter til grunnprisene beregnet av budfirma.

Hvis du ikke vil endre UPS-prisene som vises i kassen, eller hvis du vil at dine egne forhandlede priser skal vises i stedet, kan du la Kontotype-seksjonen være tom.

For å velge hvilke UPS-priser som vises i kassen, velger du ett av følgende alternativer i Kontotype-delen.

Beskrivelse av de ulike UPS-kontotypene
Kontotype Metode Beskrivelse
Daglig henting Henting En UPS-sjåfør stopper der du befinner deg én gang per virkedag, som planlagt. Du kan planlegge daglig henting på UPS.com. For å finne ut mer om denne tjenesten, kan du se Daglig henting
Engangshenting Henting Du ringer til UPS for å få pakkene hentet ved å planlegge en henting på nettet eller via telefon etter behov. For å finne ut mer om denne tjenesten, kan du se UPS On-Call Pickup.
Kundeteller Levering Du leverer pakkene dine på et UPS-kundesenter (steder for UPS-butikk, autoriserte fraktsteder og UPS-tilgangspunkter).
Brevsenter Levering Du leverer pakkene dine i en UPS-leveringspostkasse.
Luftservicesenter Levering Du leverer pakkene dine hos et luftfraktsenter.

Bekreft adressen din

Du må bekrefte kontoen din med adressen som er knyttet til kontonummeret ditt.

Trinn:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.
  3. I Mine betalingsmetoder-seksjonen, finner du den rette kontoen og klikker deretter på Rediger.
  4. Åpne Stedsadresse-seksjonen.
  5. Bruk oppføringene for land og postnummer i denne delen for å godkjenne kontoen din.

Bekreft fakturaen din

Hvis du har mottatt en faktura de siste 90 dagene (eller de siste 45 dagene for kontoer som ikke er basert i USA eller Canada), må du godkjenne kontoen din med en av de tre siste fakturaene dine. Hvis du ikke har mottatt en faktura i den perioden, trenger du ikke å fullføre dette steget.

Obs: Du har tre forsøk på å skrive inn informasjonen din riktig før kontoen din låses av UPS i 24 timer. Sørg for at du bekrefter at informasjonen du bruker er riktig.

Hvis du har registrert deg i UPS Faktureringssenter, kan du se fakturaene dine på nettet:

1. Logg på UPS Faktureringssenter.
  2. I Hurtigkoblinger-seksjonen, klikker du på Vis faktura.
  3. Velg en aktuell faktura ved å klikke på fakturanummeret.
  4. Klikk på Vis / last ned fakturadata.

På UPS-fakturaen finner du følgende informasjon:

• Fakturadato, fakturanummer og kontroll-ID vises under faktura for leveringstjeneste øverst til høyre på fakturaen.
  • Fakturabeløpet vises ved siden av Beløp som forfaller denne perioden nederst på fakturaen. Hvis dette beløpet er 0, bruk beløpet Kostnader denne perioden som vises under Kostnadssammendrag.

Koble til UPS-kontoen din

Du må registrere deg for en UPS-konto og ha en UPS-faktura før du kan koble UPS-kontoen til Shopify.

1. I delen Kontoer og integrasjoner klikker du Administrer integrasjoner.
  2. I Budfirmakontoer-delen, klikker du på Administrer budfirmaer.
  3. Ved siden av UPS klikker du Koble til konto.
  4. I Koble til UPS-dialogboksen angir du UPS-legitimasjonen din.
  5. Klikk på Send inn og fortsett.
  6. I Bekreft UPS®-kontoen din-dialogboksen, legger du til konto- og fakturainformasjon.
  7. Klikk på Send inn

For å legge til UPS-priser i kassen, må du opprette beregnede priser for budfirm i fraktinnstillingene.

Hvis du har problemer med UPS-kontoen din, eller hvis du har spørsmål om UPS-fraktetikettene du kjøper, bør du kontakte UPS direkte for hjelp.

Koble fra UPS-kontoen din

Hvis du ikke lenger vil bruke UPS (for eksempel hvis kontoen din har utløpt), må du sørge for at tjenesten ikke blir tilbudt kundene dine i kassen.

Trinn:

1. I delen Kontoer og integrasjoner klikker du Administrer integrasjoner.
  2. I Budfirmakontoer-delen, klikker du på Administrer budfirmaer.
  3. Ved siden av UPS klikker du Koble fra konto.
  4. I dialogboksen, klikker du på Koble fra konto for å bekrefte deaktiveringen.

Bruk UPS Shopify Shipping

Du kan bruke UPS (og andre budfirmaer) i butikken din med Shopify Shipping og dra nytte av forhandlede priser som sparer opptil 53 % på frakt. For å finne ut mer om Shopify Shipping, kan du se Shopify Shipping.

Før du aktiverer Shopify Shipping, må du koble fra UPS-kontoen din. Etter at du har koblet fra UPS-kontoen din, kan du konfigurere Shopify Shipping fra Shopify-administrator.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg gjøre hvis kontoen min har blitt låst?

Hvis kontoen din har blitt suspendert, kan du ikke oppdatere den eller få tilgang til den i 24 timer. Etter at 24-timers perioden har gått, kan du prøve å logge på igjen.

Den vanligste årsaken til at en UPS-konto låses, er at det ble gjort tre feil mens du eller noen andre forsøkte å få tilgang til eller oppdatere kontoen. UPS kan også låse kontoer av andre grunner.

For å forhindre at kontoen din blir låst, må du sørge for at du unngår følgende vanlige feil:

• Ikke bruke en faktura som ble mottatt utenfor det 90-dagers datointervallet (45 dager for kontoer som ikke er basert i USA eller Canada) for å godkjenne kontoen din.
  • Ikke bruke en faktura som ikke er en av de tre siste fakturaene du har mottatt.

Hvem kan jeg kontakte for å få hjelp?

Du kan klikke på eventuelle feilmeldinger som vises under konfigureringen for å oppdatere butikkinformasjonen eller løse problemer. Hvis du ser There is an issue with this carrier-feilmeldingen, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte for hjelp med å integrere UPS i Shopify-administrator.

UPS' kundestøtte kan også hjelpe deg med problemer relatert til UPS-kontoen din. Du kan kontakte dem på 1-800-742-5877 (USA og Canada), 03457 877 877 (Storbritannia) eller ved å besøke UPS' Hjelp og støtte.

Kan jeg bruke forhandlede priser?

Hvis du har forhandlet tilpassede priser med UPS, kan du vise disse prisene til kunder i kassen ved å velge Forhandlede priser. Dette viser også eventuelle rabatter eller kampanjetilbud du har aktive for øyeblikket.

Hvis du ikke har forhandlede priser, eller du velger Utsalgspriser, ser kundene utsalgsprisene angitt av UPS i stedet.

Hvorfor vises ikke de forhandlede prisene mine som de skal?

Etter at du har aktivert forhandlede priser, kan det ta opptil tre virkedager før de vises i kassen. Hvis de forhandlede prisene ikke vises etter tre virkedager, kan du kontakte Shopify brukerstøtte for hjelp.

Kan jeg endre kontaktinformasjonen min?

Nei. Kontaktinformasjonen din kan ikke endres etter at den er lagret. Dette påvirker ikke fraktprisene eller kontobekreftelsen.

Hvorfor vises en ny bruker i UPS-kontoen min etter at jeg har koblet den til Shopify?

Når du kobler UPS-kontoen din til Shopify, vises en ny oppføring i Ekstra brukere-delen av kontosiden i UPS-kontoen din. Den inneholder en konto-ID som du kanskje ikke gjenkjenner, og e-postadressen som er knyttet til Shopify-kontoen din.

Denne kontoen er obligatorisk, og du bør ikke fjerne den. Hvis du gjør det, mister du forbindelsen mellom UPS-kontonummeret ditt og Shopify-kontoen. Hvis du allerede har fjernet denne kontoen, må du kontakte Shopify brukerstøtte for å løse problemet før UPS- og Shopify-kontoene dine kan kobles til.

Neste trinn