Aktivere beregnet frakt med UPS

Du kan vise fraktpriser i kassen som er beregnet av UPS. Du må konfigurere UPS-kontoen, og deretter koble den til Shopify-administrator.

Når du har koblet UPS-kontoen din til Shopify-administratoren, kan du sette opp priser som beregnes av UPS.

Hvis butikken din er basert i USA, kan du også gjøre følgende:

Krav for aktivering av beregnet frakt med UPS

Du må oppfylle følgende krav for å aktivere beregnet frakt med UPS:

• Du må ha en UPS-konto med et kontonummer, av og til kalt Sendernummer.
  • Butikken må ha Advanced Shopify- eller Plus-abonnementet. Hvis du har et vanlig Shopify-abonnement eller lavere, kan du legge til denne funksjonen mot et månedlig gebyr eller bytte fra månedlig til årlig fakturering. For mer informasjon kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Trinn 1: Registrer en konto hos UPS

Hvis du ikke allerede har en UPS-konto, kan du registrere deg for en.

Steg:

1. Besøk UPS-nettstedet.
  2. Registrer deg for en konto ved å bruke et av de tilknyttede nettstedene, eller ved å fylle ut skjemaet som kreves.
  3. Godta UPS-teknologiavtale, og klikk deretter på Registrer deg.
  4. Bekreft e-postadressen din for å fullføre registreringsprosessen.

Trinn 2: Få UPS-kontonummeret ditt

Avhengig av når og hvordan du opprettet UPS-kontoen, har den kanskje ikke et kontonummer, også kalt et Sendernummer, tilknyttet enda. Du kan sjekke om kontoen allerede har et kontonummer, eller registrere deg for et.

Finn kontonummeret ditt

Hvis du allerede har et kontonummer, finner du det på en kopi av en UPS-faktura eller ved å logge på UPS-kontoen. Hvis du ikke har et kontonummer enda, kan du registrere et på nettet.

Steg:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.

Under Mine betalingsmetoder, vises kontonummeret ditt i kolonnen Nummer (kontonummeret ditt er i et format som ligner på 123AB4). Hvis det ikke vises et kontonummer her, må du registrere deg for et nummer på nettet.

Registrer et kontonummer hos UPS

Hvis UPS-kontoen din ikke har et kontonummer tilknyttet enda, må du registrere et her.

Steg:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.
  3. Fra menyen Legg til en betalingsmetode, velg Legg til ny konto og klikk deretter på Legg til.
  4. Velg adressen du vil registrere, og klikk deretter på Neste.
  5. Angi svarene dine for spørsmålene om fraktprofilen din.

Du kan nå angi kontonummeret ditt for å koble til UPS-kontoen din.

Trinn 3: Bekreft adressen din

Du må bekrefte kontoen din med adressen som er knyttet til kontonummeret ditt.

Steg:

1. Logg på kontoen din på UPS-nettstedet.
  2. Fra kontomenyen øverst til høyre på siden, velger du Betalingsalternativer.
  3. I Mine betalingsmetoder-seksjonen, finner du den rette kontoen og klikker deretter på Rediger.
  4. Åpne Stedsadresse-seksjonen.
  5. Bruk oppføringene for land og postnummer i denne delen for å godkjenne kontoen din.

Trinn 4: Bekreft fakturaen

Hvis du har mottatt en faktura de siste 90 dagene (eller de siste 45 dagene for kontoer som ikke er basert i USA eller Canada), må du godkjenne kontoen din med en av de tre siste fakturaene dine. Hvis du ikke har mottatt en faktura i den perioden, trenger du ikke å fullføre dette steget.

Hvis du har registrert deg i UPS Faktureringssenter, kan du se fakturaene dine på nettet:

Steg:

1. Logg på UPS Faktureringssenter.
  2. I Hurtigkoblinger-seksjonen, klikker du på Vis faktura.
  3. Velg en aktuell faktura ved å klikke på fakturanummeret.
  4. Klikk på Vis / last ned fakturadata.

På UPS-fakturaen finner du følgende informasjon:

• Fakturadato, fakturanummer og kontroll-ID vises under faktura for leveringstjeneste øverst til høyre på fakturaen.
  • Fakturabeløpet vises ved siden av Beløp som forfaller denne perioden nederst på fakturaen. Hvis dette beløpet er 0, bruk beløpet Kostnader denne perioden som vises under Kostnadssammendrag.

Trinn 5: Koble til UPS-kontoen

Du må registrere deg for en UPS-konto og ha en UPS-faktura før du kan koble UPS-kontoen til Shopify.

Når du kobler til kontoen kan du velge å bruke veiledende fraktpriser satt av UPS, eller fraktpriser bedriften din har forhandlet med UPS. Det kan ta inntil tre virkedager før forhandlede fraktpriser vises i kassen. Hvis de ikke vises etter tre virkedager, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp.

Steg:

1. I seksjonen Transportørkontoer legger du til UPS som transportør:

• Hvis du ikke har lagt til noen transportørkontoer, klikker du Koble til transportørkonto og klikker deretter Koble til konto ved siden av UPS.
    • Hvis du allerede har lagt til en transportørkonto, klikker du Administrer transportører og klikker deretter Koble til konto ved siden av UPS.
  2. Klikk på Start i dialogboksen Koble til din UPS®-konto.

3. Angi UPS-kontonummeret ditt i feltet Konto-/sendernummer.

4. Angi adresse og kontaktinformasjon i seksjonen PERSONLIGE OPPLYSNINGER.

5. Velg UPS-kontoen din i seksjonen KONTO SOM KJØPER ETIKETTER.

6. Velg fraktpristypen i seksjonen PRISER KUNDENE SER I KASSEN:

• Velg Veiledende UPS-priser for å bruke veiledende priser satt av UPS.
    • Velg Dine forhandlede priser med UPS for å bruke fraktpriser som bedriften din har forhandlet med UPS.
  7. Valgfritt: Velg din UPS-kontotype under Kontotype (valgfritt):

Beskrivelse av de ulike UPS-kontotypene
Kontotype Metode Beskrivelse
Daglig henting Henting En UPS-sjåfør stopper der du befinner deg én gang per virkedag, som planlagt. Du kan planlegge daglig henting på UPS.com. For å finne ut mer om denne tjenesten, kan du se Daglig henting
Engangshenting Henting Du ringer til UPS for å få pakkene hentet ved å planlegge en henting på nettet eller via telefon etter behov. For å finne ut mer om denne tjenesten, kan du se UPS On-Call Pickup.
Kundeteller Levering Du leverer pakkene dine på et UPS-kundesenter (steder for UPS-butikk, autoriserte fraktsteder og UPS-tilgangspunkter).
Brevsenter Levering Du leverer pakkene dine i en UPS-leveringspostkasse.
Luftservicesenter Levering Du leverer pakkene dine hos et luftfraktsenter.
  1. Les vilkårene for bruk, og klikk på Send og fortsett.
  2. Legg til UPS-kontoen din og fakturadetaljer i dialogboksen Bekreft din UPS®-konto, og klikk på Send inn.

Etter at du har koblet UPS-kontoen din til Shopify, vil en ny oppføring vises i Ytterligere brukere-seksjonen på kontosiden din i UPS-kontoen din. Dette er Shopify-kontoen som er koblet til UPS-kontoen din. Det inkluderer en konto-ID som du kanskje ikke gjenkjenner, og e-postadressen som er knyttet til Shopify-kontoen din. Denne kontoen er påkrevd. Hvis du fjerner den, mister du tilkoblingen mellom UPS- og Shopify-kontoene dine, og du må kontakte Shopify-brukerstøtte for å løse problemet.

Trinn 6: Test de transportørberegnede fraktprisene

Når du har koblet det tredjeparts budfirmaet til Shopify-administratoren, kan du teste kontointegrering og forhåndsvise beregnet fraktpris for bestemte pakketyper, -størrelser og -destinasjoner i Shopify-administratoren.

Fraktprisene som vises under testing er prøvepriser, og kan avvike fra fraktprisene som vises til kundene dine i kassen.

Trinn 7: Konfigurer de transportørberegnede fraktprisene

Sett opp fraktpriser beregnet av UPS for å vise dem til kundene i kassen.

Få støtte

Hvis du har problemer med konfigurasjonen av UPS-kontoen, kan du besøke UPS' hjelpe- og støttesenter, eller kontakte UPS-kundestøtte:

Få støtte for konfigurasjon av UPS-konto
Land Kontaktnummer
USA 1-800-742-5877
Canada 1-800-742-5877
Storbritannia 03457 877 877

Hvis du har problemer med å koble UPS-kontoen din til Shopify, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Deaktivere beregnet frakt fra UPS

Hvis du ikke vil bruke beregnet frakt fra UPS, kan du koble budfirmakontoen din fra Shopify-administratoren.