Aktivoi lähetys UPS:llä

Voit näyttää UPS:n laskemat toimituskulut kassalla. Voit käyttää joko UPS:n määrittämiä vähittäismyyntihintoja tai alennettuja toimituskuluja, jotka neuvottelet UPS:n kanssa suoraan.

Sinun on määritettävä UPS-tilisi ja yhdistettävä se sitten Shopify Adminiin.

Vaatimukset

Jotta voit näyttää UPS:n laskemat hinnat kassalla, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Kaupallasi on oltava Advanced Shopify -sopimus, Shopify Plus -sopimus tai sopimus, jossa kolmannen osapuolen kuljetusliikkeen laskemat toimituskulut -ominaisuus on otettu käyttöön.
  • Sinulla on oltava UPS-tili, jolla on tilinumero (jota kutsutaan myös lähettäjän numeroksi.
  • Jakelupaikkaosoitteiden on oltava katuosoitteita. UPS ei tue postilokero-osoitteita.

Vaihe 1: UPS-tilin rekisteröiminen

Jos sinulla ei vielä ole UPS-tiliä, voit rekisteröidä sellaisen.

Tee näin:

1. Siirry UPS:n verkkosivulle.
  2. Rekisteröi tili käyttämällä jotakin kumppanisivustoa tai täyttämällä lomake tarpeen mukaan.
  3. Hyväksy UPS-teknologiasopimus ja klikkaa Rekisteröidy.
  4. Viimeistele rekisteröityminen vahvistamalla sähköpostiosoitteesi.

Vaihe 2: UPS-tilinumeron hankkiminen

Sen mukaan milloin ja miten loit UPS-tilisi, siihen ei välttämättä ole vielä liitetty tilinumeroa (jota kutsutaan myös lähettäjän numeroksi). Voit tarkistaa, onko tililläsi jo tilinumero, vai rekisteröidäänkö sellainen.

Etsi tilinumerosi

Jos sinulla on jo tilinumero, voit etsiä sen UPS-laskun kopiosta tai kirjautumalla UPS-tilillesi. Jos sinulla ei ole tilinumeroa, voit rekisteröidä sellaisen verkossa.

Tee näin:

1. Kirjaudu tilillesi UPS:n verkkosivuilla.
  2. Valitse sivun oikean yläkulman tilivalikosta Maksuvaihtoehdot.

Tilinumerosi näkyy Omat maksutavat -kohdan Numero-sarakkeessa (tilinumerosi on samanlaisessa muodossa kuin 123AB4). Jos tilinumeroa ei näy siellä, rekisteröi sellainen verkossa.

Rekisteröi UPS:n tilinumero

Jos UPS-tiliisi ei ole vielä yhdistetty tilinumeroa, rekisteröi sellainen.

Tee näin:

1. Kirjaudu tilillesi UPS:n verkkosivuilla.
  2. Valitse sivun oikean yläkulman tilivalikosta Maksuvaihtoehdot.
  3. Valitse Lisää maksutapa -valikosta Lisää uusi tili ja klikkaa Lisää.
  4. Valitse osoite, jolla haluat rekisteröityä, ja klikkaa Seuraava.
  5. Anna vastaukset toimitusprofiiliisi liittyviin kysymyksiin.

Nyt voit kirjoittaa UPS-tiliin yhdistettävän tilinumerosi.

Vaihe 3: Kassalla näkyvien UPS:n hintojen muokkaaminen

Voit muuttaa hintoja, jotka asiakkaat näkevät kassalla, valitsemalla eri tilityypin UPS-tilisi Tilin tyyppi -kohdassa. Voit esimerkiksi valita tilityyppejä, jotka lisäävät noutomaksuja tai alennuksia kuljetusliikkeiden laskemiin vähittäishintoihin.

Jos et halua muokata kassalla näkyviä UPS-hintoja tai jos haluat omien neuvoteltujen hintojesi näkyvän niiden sijasta, jätä Tilin tyyppi tyhjäksi.

Jos haluat valita, mitkä UPS-hinnat näkyvät kassalla, valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista Tilin tyyppi ‑osassa.

Erilaisten UPS:n tilityyppien kuvaus
Tilin tyyppi Tapa Kuvaus
Päivittäinen nouto Nouto UPS-kuljettaja pysähtyy sijainnissasi kerran arkipäivän aikana aikataulun mukaisesti. Voit ajoittaa päivittäiset noudot osoitteessa UPS.com. Saat lisätietoja tästä palvelusta tutustumalla kohtaan Päivittäinen nouto.
Kertanouto Nouto Pyydät UPS:ää noutamaan pakettisi ajoittamalla noudon verkossa tai puhelimitse tarpeen mukaan. Saat lisätietoja tästä palvelusta tutustumalla kohtaan UPS On-Call Pickup.
Asiakaslaskuri Drop-off Jätät paketit UPS-asiakaskeskukseen (UPS-kauppa, sijainnit, valtuutetut toimituspisteet ja UPS:n toimipaikat).
Jakelukeskus Drop-off Voit jättää paketteja UPS-itsepalvelupisteeseen.
Lentorahtikeskus Drop-off Voit jättää paketteja lentorahtikeskukseen.

Vaihe 4: Osoitteen vahvistaminen

Sinun on vahvistettava tilisi osoitteella, joka on liitetty tilinumeroosi.

Tee näin:

1. Kirjaudu tilillesi UPS:n verkkosivuilla.
  2. Valitse sivun oikean yläkulman tilivalikosta Maksuvaihtoehdot.
  3. Etsi Omat maksutavat -kohdassa oikea tili ja klikkaa sitten Muokkaa.
  4. Avaa kohta Sijainnin osoite.
  5. Valtuuta tili käyttämällä tämän kohdan maa- ja postinumero-syötteitä.

Vaihe 5: Laskun vahvistaminen

Jos olet saanut laskun viimeisten 90 päivän aikana (tai viimeisten 45 päivän aikana tileille, jotka eivät ole Yhdysvalloissa tai Kanadassa), sinun on valtuutettava tilisi jollakin kolmesta viimeisestä laskustasi. Jos et ole saanut laskua kyseisenä aikana, sinun ei tarvitse suorittaa tätä vaihetta.

Jos olet kirjautunut UPS-laskutuskeskukseen, voit katsella laskujasi verkossa.

Tee näin:

1. Kirjaudu UPS-laskutuskeskukseen.
  2. klikkaa Pikalinkit-kohdassa Näytä lasku.
  3. Valitse käytettävä lasku klikkaamalla laskun numeroa.
  4. Klikkaa Näytä/lataa laskun tiedot.

UPS-lasku sisältää seuraavat tiedot:

• Laskun päivämäärä, laskun numero ja ohjaustunnus näkyvät laskun oikeassa yläkulmassa kohdassa Toimituspalvelun lasku.
  • Laskun summa näkyy sen alaosassa kohdan Maksettava summa tämän jakson aikana vieressä. Jos tämä summa on 0, käytä Tämän jakson veloitukset -summaa, joka näkyy kohdassa Veloitusten yhteenveto.

Vaihe 6: UPS-tilin yhdistäminen

Sinun täytyy rekisteröidä UPS-tili ja saada UPS-lasku, ennen kuin voit yhdistää UPS-tilisi Shopifyihin.

Kun yhdistät tilisi, voit valita, käytetäänkö UPS:n määrittämiä vähittäistoimitushintoja vai toimitushintoja, jotka yrityksesi on neuvotellut UPS:n kanssa. Voi kestää kolme arkipäivää, ennen kuin neuvotellut hinnat näkyvät kassalla. Jos ne eivät näy kolmen arkipäivän kuluttua, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Tee näin:

1. Lisää Kuljetusliikkeen tilit -osiossa kuljetusliikkeeksi UPS:

• Jos et ole lisännyt yhtäkään kuljetusliikkeen tiliä, klikkaa ensin Yhdistä kuljetusliikkeen tili ja klikkaa sitten UPS:n vieressä Yhdistä tili.
    • Jos olet jo lisännyt kuljetusliikkeen tilin, klikkaa ensin Hallinnoi kuljetusliikkeitä ja klikkaa sitten UPS:n vieressä Yhdistä tili.
  2. Valitse Liitä UPS®-tilisi -valintaikkunassa Aloita.

3. Anna Tilin/lähettäjän numero -kenttään UPS-tilinumerosi.

4. Kirjoita osoitteesi ja yhteystietosi HENKILÖTIEDOT-osioon.

5. Valitse TILI TARROJEN OSTAMISTA VARTEN -osiosta UPS-tilisi.

6. Valitse HINNAT, JOTKA ASIAKKAAT NÄKEVÄT KASSALLA -osiosta toimituskulutyyppi:

• Jos haluat käyttää UPS:n määrittämiä vähittäistoimitushintoja, valitse UPS:n vähittäishinnat.
    • Jos haluat käyttää toimituskuluja, jotka yrityksesi on neuvotellut UPS:n kanssa, valitse UPS:n kanssa neuvoteltavat hinnat.
  7. Valinnainen: Valitse Tilin tyyppi (valinnainen) -kohdasta UPS-tilityyppi.

8. Tarkista käyttöehdot ja klikkaa sitten Lähetä ja jatka.

9. Lisää Vahvista UPS®-tilisi -valintaikkunassa UPS-tilisi ja laskutiedot ja klikkaa sitten Lähetä.

Kun olet yhdistänyt UPS-tilisi Shopifyhin, UPS-tilisi tilisivun Lisäkäyttäjät-osiossa näkyy uusi merkintä. Tämä on Shopify-tilisi, joka on yhdistetty UPS-tiliisi. Se sisältää tilitunnuksen, jota et välttämättä tunnista, ja sähköpostiosoitteen, joka on yhdistetty Shopify-tiliisi.

Tämä tili on pakollinen. Jos poistat sen, menetät UPS- ja Shopify-tilien välisen yhteyden, ja sinun on otettava yhteyttä Shopify-tukeen ongelman ratkaisemiseksi.

Seuraavat vaiheet

Poista UPS-tili käytöstä

Jos et enää halua tarjota UPS:n laskemia toimituskuluja asiakkaillesi kassalla, sinun on katkaistava UPS-tilin yhteys Shopify Adminissa.

Tee näin:

1. klikkaa Kuljetusliikkeiden tilit -kohdassa Hallinnoi kuljetusliikkeitä.
  2. klikkaa UPS:n vieressä Katkaise tili.
  3. Vahvista deaktivointi klikkaamalla valintaikkunassa Katkaise tili.

Tuen saaminen

Jos sinulla on ongelmia UPS-tilin määrityksessä, voit käydä UPS:n ohje- ja tukikeskuksessa tai ottaa yhteyttä UPS:n asiakastukeen:

Tukea UPS-tilin määritystä varten
Maa Yhteysnumero
Yhdysvallat 1-800-742-5877
Kanada 1-800-742-5877
Yhdistynyt kuningaskunta 03457 877 877

Jos sinulla on ongelmia UPS-tilisi yhdistämisessä Shopifyhin, ota yhteyttä Shopify-tukeen.