Fraktforsikring for Shopify Shipping-etiketter

Hvis du sender bestillinger fra USA og kjøper Shopify Shipping-etiketter kan du beskytte bestillingene ved å kjøpe fraktforsikring på inntil 5000 USD i forsikringsdekning. Fraktforsikringen beskytter forsendelsene mot tap, tyveri eller skade.

Du kan forsikre forsendelsen når du kjøper fraktetiketter og sende inn krav direkte fra Shopify-administrator. Shipsurance er forsikringsadministrator for dekningen du kjøper gjennom Shopify.

Berettigelse for fraktforsikring

Du må oppfylle følgende krav for å være berettiget for fraktforsikring:

For å motta inntil 200 USD i inkludert fraktforsikring for hver berettigede etikett uten ekstra kostnad må du også oppfylle følgende krav:

• Ha Shopify Payments aktivert i butikken.
  • Butikken må ha Shopify-, Advanced Shopify- eller Plus-abonnementet.

Inkludert fraktforsikring

Hvis du har Shopify-, Advanced Shopify- eller Plus-abonnementet, og du har Shopify Payments aktivert, er 200 USD i fraktforsikring automatisk inkludert i hver berettigede etikett uten ekstra kostnad. Den inkluderte fraktforsikringen gjelder bare for etiketter som er kjøpt gjennom Shopify Shipping.

Når du kjøper en fraktetikett vises den inkluderte fraktforsikringen i seksjonen FRAKTFORSIKRING. Hvis bestillingens verdi er over 200 USD kan du kjøpe forsikring for hele forsendelsesverdien, eller legge til et tilpasset beløp.

Kontroller at en fraktetikett har forsikring inkludert

1. Fra Shopify-administrator klikker du Bestillinger.
  2. Klikk på bestillingen du vil kjøpe en fraktetikett for.
  3. I Ikke-sluttført-seksjonen, klikker du på Opprett fraktetikett.
  4. Kontroller at Shopify Shipping-forsikringen er inkludert i seksjonen FRAKTFORSIKRING.
  5. Valgfritt: Hvis du ønsker å kjøpe ytterligere forsikring velger du Forsikre hele forsendelsesverdien eller Forsikre et tilpasset beløp. Finn ut mer om forsikringspremier for fraktforsikring.

Kjøpe fraktforsikring

Hvis du ikke er berettiget for den inkluderte fraktforsikringen kan du angi et beløp for fraktforsikringsdekningen du ønsker å legge til i forsendelsen i seksjonen FRAKTFORSIKRING.

Før du kjøper fraktforsikring bør du gå gjennom følgende vurderinger:

• Du kan kjøpe fraktforsikring i intervaller på 100 USD. Hvis du for eksempel ønsker å forsikre varer verdt 250 USD totalt og du bruker internasjonal frakt som koster 20,50 USD, kan du legge til forsikring for 270,50 USD på fraktetiketten. Kostnaden for forsikringspremien er 1,29 USD x 3 (per 100 USD i dekning), totalt 3,87 USD.
  • Kostnadene for fraktforsikring og fraktetiketten er ført opp separat på Fakturering-siden i Shopify-administrator.
  • Du kan kansellere fraktforsikringen ved å annullere den ubrukte fraktetiketten i inntil 30 dager etter kjøp av etiketten. Når du kansellerer forsikringen kan du ikke lenger sende inn et krav, og du får en kreditt for fraktforsikringspremien. Denne kreditten kan bare brukes til fremtidige kjøp av fraktforsikring.
  • Frakttjenesten USPS First Class Mail er ikke berettiget for forsikring.

Forsikringspremier for fraktforsikring

Se gjennom tabellen nedenfor for å finne ut mer om forsikringspremier:

Forsikringspremier
Forsendelsestype Forsikringspris
Innenlandsforsendelser En fastpris på 0,89 USD per 100 USD i dekning
Internasjonale forsendelser En fastpris på 1,29 USD per 100 USD i dekning

Kjøp fraktforsikring

1. Fra Shopify-administrator klikker du Bestillinger.
  2. Klikk på bestillingen du vil kjøpe en fraktetikett for.
  3. I Ikke-sluttført-seksjonen, klikker du på Opprett fraktetikett.
  4. Angi beløpet for forsikringsdekningen i seksjonen FRAKTFORSIKRING.

Sende inn et fraktforsikringskrav

Du kan sende inn et fraktforsikringskrav for tapte, skadede og stjålne forsendelser direkte i Shopify-administrator.

Før du sender inn et fraktforsikringskrav bør du gå gjennom følgende vurderinger:

• Hvis det er kjøpt eller inkludert fraktforsikring for en fraktetikett som også har dekning fra transportøren, må eventuelle krav for tapte, skadde eller stjålne forsendelser sendes til Shipsurance, og ikke til transportøren.
  • Du kan sende inn et forsikringskrav for de fleste forsendelser 24 timer etter at en bestilling er sendt, og inntil 120 dager fra sendingsdatoen.

Send inn et krav

Når du har sendt inn et krav mottar du en e-postmelding med krav-ID-en og en kobling til Shipsurances forsikringsportal. Du kan klikke på koblingen for å kontrollere statusen på kravet. Du kan også kontrollere statusen ved å klikke på kravinformasjonen i bestillingen.

Få hjelp med et åpent krav

Shopify støtter ikke forsikringskrav. Hvis du har kjøpt fraktforsikring og har behov for hjelp, må du kontakte Shipsurance-brukerstøtte direkte: