Konfigurere Shopify Shipping

Hvis du registrerer deg for en Shopify-konto i USA eller Canada, vil noen Shopify Shipping-priser legges til i fraktinnstillingene dine som standard. Hvis du registrerer deg i Australia eller Storbritannia, legges enkelte fastpriser til som standard.

• Hvis butikken din er basert i USA, vil USPS-satser legges til som standard.
  • Hvis butikken din er basert i Canada, vil Canada Post-satser legges til som standard.
  • Hvis butikken din er basert i Australia vil fastpriser legges til som standard, og du har muligheten til å aktivere Sendle-priser.
  • Hvis butikken din er basert i Storbritannia vil fastpriser legges til som standard, og du har muligheten til å aktivere Hermes-priser.

Du kan endre hvilke fraktpriser som er tilgjengelige for kundene dine i fraktinnstillingene. For mer informasjon, kan du se Sette opp fraktpriser.

Det er et par steg steg som må følges for å bruke fraktetiketter for bestillingene dine:

Kjøp en fraktetikett i Shopify-administrator eller Shopify-appen. Du kan gjøre dette fra en bestillingsluttføring-side.

Last ned og skriv ut fraktetiketten. Du kan bruke en bordskriver eller en støttet etikettskriver.

Fest den på utsiden av pakken din. Hvis du ikke bruker etiketter, kan du bruke tape eller en følgeseddel.

Planlegg en henting eller lever pakken på et hvilket som helst postkontor.

Transportørkontoer

Du trenger ikke å registrere deg for noen ytterligere transportørkontoer for å bruke Shopify Shipping.

Hvis du vil koble Shopify-kontoen din til dine egne transportørkontoer, kan du se Tredjeparts-beregnede fraktpriser.

Shopify-støttede skrivere for fraktetiketter

Før du kjøper din første fraktetikett, må du avgjøre hvordan du skal skrive dem ut. Du kan bruke en bordskriver eller en fraktetikettskriver. Hvis du vil bruke en fraktetikettskriver, må du bruke en av følgende Shopify-støttede etikettskrivere:

Fraktetiketter
Etikettskriver Modellnummer Tilgjengelighet Kompatibilitet
DYMO LabelWriter® 4XL (USB) 2002150 USA og Canada Windows og macOS
Brother QL etikettskriver (trådløs) QL-1110NWB USA og Australia iOS, Windows og macOS
Zebra etikettskriver (trådløs) ZD420 USA og Canada Windows, macOS, Android og iOS
Zebra etikettskriver (USB) ZD220 USA, Canada og New Zealand Windows og macOS
Zebra 4" ZSB etikettskriver (trådløs) ZSB-DP14N USA Windows, macOS, Android og iOS

Etikettskrivere bruker etiketter med klister på baksiden, som du fester direkte på forsendelsene dine. Hvis du skriver ut etikettene med en bordskriver, kan du feste dem til forsendelsene med en plastlomme eller pakketeip.

Når du har konfigurert skriveren din, er du klar til å kjøpe en fraktetikett på en Bestillingssluttførelse-side. Du kan skrive ut en testfraktetikett for å sørge for at skriveren er riktig konfigurert

Legg til nøyaktige forsendelsesdetaljer

Transportører bruker mye informasjon for å avgjøre kostnaden for en fraktetikett, som opprinnelsesadresse, leveringsadresse, pakkens dimensjoner og pakkens vekt. Du må legge til nøyaktige detaljer i produktene for at transportørene skal kunne beregne riktige fraktpriser for pakkene dine. Hvis pakkedetaljene ikke stemmer, kan du bli belastet en prisjustering.

Produktvekter

Alle produktene dine må ha oppført nøyaktig vekt i produktdetaljene. Denne vekten kombineres med vekten på esken, konvolutten eller annen emballasje du bruker for å sende produktet ditt. Den kombinerte vekten brukes til å beregne kostnaden for å sende pakken til kunden.

For å finne ut hvordan du legger til vekter for nye eller eksisterende produkter, kan du se Varianter.

Pakkedimensjoner og -vekt

I Shopify-administrator kan du legge til dimensjoner og vekt på standardpakken som du bruker til å sende produktene dine. Pakkedimensjonene og vekten brukes til å beregne fraktomkostningene når kunden din betaler. Bare standardpakkens dimensjoner brukes i kassen.

Hvis du bruker flere pakketyper når du sender produktene dine, kan du justere pakkedimensjonene når du kjøper fraktetiketten. Hvis du vil at en transportør skal beregne fraktkostnaden i kassen basert på andre typer pakker enn standardpakken, kan du bruke en fraktapp.

Opprinnelsesadresse

Sørg for at adressen til distribusjonsstedet ditt er nøyaktig. For å endre adressen til distribusjonsstedet, kan du se Sette opp lokalisasjonene dine.

Legg til beregnede priser til soner

Du kan justere fraktprisene som vises i kassen for hver enkelt region du sender til. Hvis du for eksempel er i USA og kun ønsker å tilby ekspressfrakt innenfor den staten du befinner deg i, kan du justere din stats sone til å inkludere ekspressfrakt, og fjerne det fra andre soner.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Opprette beregnede fraktpriser.