Konfigurere Shopify Shipping

Hvis du registrerer deg for en Shopify-konto i USA eller Canada, legges noen Shopify Shipping-priser til fraktinnstillingene dine som standard. Hvis du registrerer deg i Australia, vil noen fastpriser legges til som standard, og du kan legge til Sendles priser basert på din berettigelse.

• Hvis du er i USA, vil USPS-priser legges til som standard.
  • Hvis du er i Canada, vil Canada Post-priser legges til som standard.
  • Hvis du befinner deg i Australia, vil fastpriser legges til som standard.

Du kan endre hvilke fraktpriser som er tilgjengelige for kundene dine i fraktinnstillingene. For mer informasjon, kan du se Sette opp fraktpriser.

Det er et par steg steg som må følges for å bruke fraktetiketter for bestillingene dine:

Kjøp en fraktetikett i Shopify-administrator eller Shopify-appen. Du kan gjøre dette fra en bestillingsluttføring-side.

Last ned og skriv ut fraktetiketten. Du kan bruke en bordskriver eller en støttet etikettskriver.

Fest den på utsiden av pakken din. Hvis du ikke bruker etiketter, kan du bruke tape eller en følgeseddel.

Planlegg en henting eller lever pakken på et hvilket som helst postkontor.

Transportørkontoer

Du trenger ikke å registrere deg for noen ytterligere transportørkontoer for å bruke Shopify Shipping.

Hvis du vil koble Shopify-kontoen din til dine egne transportørkontoer, kan du se Tredjeparts-beregnede fraktpriser.

Shopify-støttede skrivere for fraktetiketter

Før du kjøper din første fraktetikett, må du avgjøre hvordan du skal skrive dem ut. Du kan bruke en bordskriver eller en fraktetikettskriver. Hvis du vil bruke en fraktetikettskriver, må du bruke en Shopify-støttet etikettskriver:

Etikettskrivere bruker etiketter med klister på baksiden, som du fester direkte på forsendelsene dine. Hvis du skriver ut etikettene med en bordskriver, kan du feste dem til forsendelsene med en plastlomme eller pakketeip.

Når du har konfigurert skriveren din, er du klar til å kjøpe en fraktetikett på en Bestillingssluttførelse-side. Du kan skrive ut en testfraktetikett for å sørge for at skriveren er riktig konfigurert

Legg til nøyaktige forsendelsesdetaljer

Budfirmaer bruker mye informasjon for å avgjøre kostnaden på en fraktetikett, som opprinnelsesadresse, destinasjonsadresse, pakkens dimensjoner og pakkens vekt. Du må legge til nøyaktige detaljer for produktene dine for at transportørene skal kunne beregne de riktige fraktprisene for pakkene dine. Hvis pakkedetaljene ikke er nøyaktige, kan du bli belastet for en prisjustering.

Produktvekter

Alle produktene dine må ha oppført nøyaktig vekt i produktdetaljene. Denne vekten kombineres med vekten på esken, konvolutten eller annen emballasje du bruker for å sende produktet ditt. Den kombinerte vekten brukes til å beregne kostnaden for å sende pakken til kunden.

For å finne ut hvordan du legger til vekter for nye eller eksisterende produkter, kan du se Varianter.

Pakkedimensjoner og -vekt

I Shopify-administrator kan du legge til dimensjoner og vekt på standardpakken som du bruker til å sende produktene dine. Pakkedimensjonene og vekten brukes til å beregne fraktomkostningene når kunden din betaler. Bare standardpakkens dimensjoner brukes i kassen.

Hvis du bruker flere pakketyper når du sender produktene dine, kan du justere pakkedimensjonene når du kjøper fraktetiketten. Hvis du vil at en transportør skal beregne fraktkostnaden i kassen basert på andre typer pakker enn standardpakken, kan du bruke en fraktapp.

Opprinnelsesadresse

Sørg for at adressen til distribusjonsstedet ditt er nøyaktig. For å endre adressen til distribusjonsstedet, kan du se Sette opp lokalisasjonene dine.

Legg til beregnede priser til soner

Du kan justere fraktprisene som vises i kassen for hver enkelt region du sender til. Hvis du for eksempel er i USA og kun ønsker å tilby ekspressfrakt innenfor den staten du befinner deg i, kan du justere din stats sone til å inkludere ekspressfrakt, og fjerne det fra andre soner.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Opprette beregnede fraktpriser.