Shopify Shipping med UPS i USA

Hvis du sender fra en lokalisasjon i USA, kan du kjøpe Shopify Shipping-etiketter fra UPS. Du kan sende pakker innenlands og internasjonalt.

Fraktprisene du blir belastet er basert på Shopifys avtale med UPS.

Hvis du vil bruke dine egne forhandlede priser hos UPS og ikke bruke Shopify Shipping, kan du se Aktivere frakt med UPS i stedet.

Hensyn ved sending av pakker med UPS

Gå gjennom følgende vurderinger når du bruker Shopify Shipping med UPS:

• UPS støtter ikke postboksadresser som fraktopprinnelse.
  • UPS støtter ikke postboksadresser som fraktdestinasjon, bortsett fra UPS Ground Saver.
  • UPS-etiketter er ikke tilgjengelig for fraktopprinnelsesadresser i Puerto Rico. Hvis du er basert i Puerto Rico og ønsker å bruke UPS, kan du legge til UPS som tredjepartstransportør.
  • UPS sender bare fra fastlands-USA. Dette utelukker amerikanske territorier som Hawaii, Puerto Rico og Alaska.
  • UPS-hentinger er bare tilgjengelig i fastlands-USA.

UPS-krav til registrert returadresse

UPS bruker sin egen metode for validering av leveringsadresser. Sørg for at alle adresser du bruker oppfyller UPS-kravene.

• Adressen er ikke en postboks – UPS kan ikke behandle forsendelser fra en postboks gjennom Shopify Shipping.
  • Telefonnummeret er i riktig format – Inkluder retningsnummeret som en del av telefonnummeret. For eksempel 123-456-7890.
  • Adressen er på et støttet sted – UPS er begrenset til forsendelser fra fastlands-USA. Du kan ikke bruke UPS til å sende fra Puerto Rico med Shopify Shipping. Hvis bedriften din er basert i Puerto Rico og du ønsker å bruke UPS, må du legge til UPS som en tredjepartstransportør.

Hvis en adresse oppfyller alle kravene, men fortsatt ikke godtas, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Returadresser

Første gang du kjøper en UPS-etikett gjennom Shopify Shipping blir du bedt om å angi en returadresse. Hvis en UPS-forsendelse må returneres eller er avvist av mottakeren, levererer UPS forsendelsen til returadressen du har angitt i konfigurasjonen, ikke returadressen på etiketten.

Hvis du må endre returadressen din, kan du kontakte address-change@shopify.com med den nye returadressen.

Innenlandsfrakt med UPS

Du kan sende innenlands med UPS Next Day Air®, UPS Next Day Air Saver®, UPS 2nd Day Air®, UPS 3 Day Select®, UPS Ground® og UPS® Ground Saver.

Beskrivelse av UPS ' nasjonale frakttjenestetyper
Frakttjeneste Tidslinje for levering Beskrivelse
UPS Ground® 1–5 virkedager En økonomisk måte å sende små pakker i USA.
UPS® Ground Saver 2-7 dager En kostnadseffektiv måte for forsendelse av små pakker som ikke er tidssensitive innenfor USA.
UPS 3 Day Select® 3 virkedager Send bestillinger i USA.
UPS 2nd Day Air® 2 virkedager Send bestillinger raskt i USA som ikke må leveres neste dag.
UPS Next Day Air Saver®* Neste virkedag (ettermiddag) Send bestillinger i USA som må ankomme på ettermiddagen neste virkedag.
UPS Next Day Air®* Neste virkedag En måte å sende bestillinger som må ankomme neste virkedag.
UPS Next Day Air Early®* Neste virkedag (morgen) Send bestillinger som må ankomme på morgenen neste virkedag.

*Garantert levering

For å finne ut mer om innenlands fraktpriser med UPS, kan du se UPS' nettsted for innenlandsfrakt.

Internasjonal frakt med UPS

Du kan sende internasjonalt ved hjelp av UPS Worldwide Express®, UPS Worldwide Saver, UPS World Expedited® og UPS Standard til Canada.

De ulike internasjonale fraktmåtene som tilbys av UPS.
Frakttjeneste Tidslinje for levering Beskrivelse
UPS Standard Dag bestemt etter planlagt dato Sende bestillinger som ikke haster til Canada.
UPS Worldwide Expedited 2–5 virkedager Send små pakker som ikke haster til 220 land.
UPS Worldwide Saver* 1–3 virkedager (slutten av dagen) Send internasjonale bestillinger raskt.
UPS Worldwide Express* 1–3 virkedager (morgen) Send internasjonale bestillinger raskt til 120 land.

*Garantert levering

Tollplikter, avgifter og megleravgifter kan påløpe for kundene når du sender internasjonalt. For å finne ut mer om internasjonal frakt med UPS, kan du se UPS' nettsted for internasjonal frakt

Krav til pakker for innenlands og internasjonale forsendelser med UPS

De tillatte maksimumsverdiene for forsendelser innenlands og internasjonalt med UPS, bortsett fra UPS Ground Saver, er følgende:

• maksimumsvekt er 68 kg (150 pund)
  • maksimumslengde og -omkrets kombinert er 419 cm (165 tommer)
  • maksimumslengde er 274 cm (108 tommer)

De tillatte maksimumsverdiene for forsendelser innenlands med UPS Ground Saver er følgende:

• maksimumsvekt er 31 kg (70 pund)
  • maksimumslengde og -omkrets kombinert er 330 cm (130 tommer)
  • Maksimal lengde er 152 cm (60 tommer)

Hvis du vil ha mer informasjon om krav til pakker, kan du se UPS' nettsted.

Levere produkter til UPS

Du kan levere produktene ved et UPS-leveringssted eller planlegge en henting.

Planlegg en UPS-henting

Du kan avtale henting på din foretrukne dato, tidspunkt og adresse. Hentetidene er basert på henteadressens tidssone. Du kan avtale henting fra én til syv dager på forhånd. Hentetidene er estimater, og avhenger av trafikk, vær og henteadresse. Hvis du ønsker å avtale flere hentinger må du kjøpe minst én UPS-etikett.

UPS On-Call Pickup® koster 4,00 USD og er en eksklusiv, rabattert pris for forhandlere som bruker Shopify Shipping. Ingen tilleggsavgifter eller andre gebyrer legges til.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Gjør en av følgende for å planlegge en henting:

• Klikk på Planlegg henting i seksjonen Henting av pakke for å planlegge en henting umiddelbart etter at du har kjøpt en fraktetikett.
    • For å planlegge en henting for en bestilling som er oppfylt med UPS åpner du bestillingen, klikker ...-ikonet og klikker deretter på Planlegg henting.
  3. Velg henteadressen eller angi en egendefinert adresse i seksjonen Henteadresse. Egendefinerte adresser lagres ikke for fremtidige hentinger.

4. Oppgi følgende opplysninger i seksjonen Hentedetaljer:

• kontaktnavn og telefonnummer
    • hentedato og estimert hentetid
    • pakkens plassering, som for eksempel en resepsjon eller inngangsdør
    • eventuelle spesielle instruksjoner til budet, som leilighetsnummer eller kode på ringeklokken.
  5. Valgfritt: Hvis pakken veier mer enn 32 kg (70 pund) må du velge Varsle transportøren om at noen pakker veier mer enn 32 kg, slik at de er forberedt.

6. Gå gjennom hentesammendraget og klikk på Planlegg henting.

Du kan se dine planlagte hentinger på Bestillinger-siden i Shopify-administrator.

Hvis sjåføren ikke møter opp til den avtalte hentingen ringer du UPS på 1-800-PICK-UPS (1-800-742-5877) og oppgir bekreftelsesnummeret for hentingen. Du finner bekreftelsesnummeret for hentingen i bestillingens tidslinje.

Kanseller en UPS-henting

Du kan kansellere en planlagt henting. Hvis du forsøker å kansellere en henting som nærmer seg den planlagte tiden kan det være for sent, og sjåføren kan fortsatt møte opp til avtalt tid.

Hvis du kansellerer en UPS-henting, blir kontoen din kreditert kostnaden for hentingen, som du kan bruke til å kjøpe fraktetiketter eller planlegge andre hentinger.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på Vis hentinger.

3. Klikk på Kanseller henting.

4. Klikk på Kanseller henting igjen for å bekrefte.

Krev en signatur når UPS-forsendelsen leveres

For å kreve en signatur når forsendelsen leveres må du gjøre en av følgende når du kjøper en fraktetikett:

• Hvis hvem som helst kan signere, krever du Signatur kreves.
  • Hvis den som signerer må være over 21 år gammel, velger du Signatur av en voksen kreves.

Prisen på denne tjenesten avhenger av kostnaden for drivstofftillegget som legges til av UPS.

Bestill gratis fraktmateriell fra UPS

Du kan bestille gratis frakttilbehør (for eksempel konvolutter, etiketter and poser) direkte fra UPS. Du må registrere deg for en gratis UPS-konto for å motta tilbehøret.

Sende inn fraktkrav for UPS-forsendelser

Hvis du bruker UPS med Shopify Shipping i USA, og UPS-forsendelsen går tapt eller blir skadet, kan du sende inn et fraktkrav til Shopify Shipping-brukerstøtte.

Inkludert forsikringsdekning for UPS-forsendelser

Forsikring er inkludert når du kjøper en fraktetikett fra UPS. Frakttjenester som inkluderer forsikringsdekning dekker maksimalt 100 USD.

Du kan legge til flere fraktforsikringer når du kjøper en fraktetikett.

Sende et fraktkrav for tapte eller skadede UPS-forsendelser

Hvis en forsendelse er tapt eller skadet, kan du sende en e-post til Shopify Shipping Support på shipping-claims@shopify.com for å spore pakken eller sende inn et krav.

Du bør sende inn kravet ditt så snart du oppdager at en pakke er tapt eller skadet. UPS må motta varsel om et krav innen 60 dager etter levering av forsendelsen, eller, ved tapte forsendelser, innen 60 dager etter den planlagte leveringsdatoen. Shopify Shipping-brukerstøtte trenger også tid til å behandle og videresende kravet ditt til UPS før ansvarsperioden utløper.

Inkluder følgende informasjon i e-posten:

• .myshopify.com-adressen din
  • ordrenummeret
  • en beskrivelse av problemet
  • mottakerens telefonnummer

For skadede pakker må du også inkludere følgende informasjon:

• en beskrivelse av skaden
  • hvor pakken og innholdet befinner seg for øyeblikket
  • hvorvidt forsendelsen er tilgjengelig for inspeksjon av UPS
  • hva slags type utvendig og innvendig emballasje og materialer som er brukt for forsendelsen
  • hvordan pakken er forseglet

Hvis forsendelsen befinner seg hos kunden, ber du dem om å ta vare på den originale esken og emballasjen samt eventuelt skadet innhold som er mottatt, slik at det kan inspiseres. UPS kan kreve en skadeinspeksjon av innholdet og originalemballasjen som en del av skadekravprosessen.

Sende et fraktkrav for forsinkede UPS-forsendelser

Hvis en forsendelse er forsinket, og du ønsker å spore pakken og sende inn et krav, kan du sende en e-post til følgende adresse:

Du må sende refusjonsforespørselen innen 15 kalenderdager etter den planlagte leveringsdatoen, datoen som er oppført i sporingsdetaljene på ups.com, eller leveringsdokumentasjonen, avhengig av hvilken som er senest.

Inkluder følgende informasjon i e-posten:

• .myshopify.com-adressen din
  • ordrenummeret
  • datoen pakken ble mottatt av UPS, og den seneste datoen pakken skulle ha vært levert
  • mottakerens telefonnummer

Få støtte for UPS-forsendelser

For å få hjelp med en UPS-forsendelse, for eksempel endring av ruten til en pakke, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Be om støtte for fysiske fakturaer fra UPS

Hvis du har mottatt en fysisk UPS-faktura, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte og sende en kopi av fakturaen du har fått fra UPS.

UPS-etiketter som kjøpes gjennom Shopify Shipping vil faktureres gjennom Shopify-fakturaen. Fakturaer fra UPS må sendes til Shopify, slik at UPS kan undersøke hvorfor det har oppstått belastninger utenfor Shopify.

Be om støtte for UPS-forsendelser

Hvis du bruker UPS med Shopify Shipping og trenger hjelp, kan du se den følgende tabellen for å finne ut hvem du skal kontakte.

Disse skal du kontakte når du trenger hjelp med UPS og Shopify Shipping basert på behovene dine
Situasjon Kontakt
Få hjelp før du kjøper en etikett. Shopifys brukerstøtte
Få hjelp etter å ha kjøpt en etikett, for eksempel til omdirigering av en pakke. Shopifys brukerstøtte
Send inn et krav. Send en e-post til Shopify Shippings brukerstøtte
Bestrid en fraktjustering. Shopifys brukerstøtte

Hvis du har kjøpt en etikett med din egen UPS-konto og ikke bruker Shopify Shipping, må du kontakte UPS direkte:

• Innenlandsbestillinger: 1-800-742-5877
  • Internasjonale bestillinger: 1-800-782-7892
  • TDD/TTY: 1-800-833-0056