Shopify Shipping med FedEx by Shippo

Hvis du sender fra en lokalisasjon i USA, kan du kjøpe Shopify Shipping-etiketter fra FedEx by Shippo. Du kan sende pakker innenlands.

Fraktprisene du blir belastet er basert på Shopifys avtale med Shippo.

Hvis du vil bruke dine egne forhandlede priser til å kjøpe FedEx-fraktetiketter og vise FedEx beregnede priser i kassen, kan du se Aktiver beregnet frakt med FedEx.

Hensyn ved sending av pakker med FedEx by Shippo

Før du installerer FedEx by Shippo, må du vurdere følgende hensyn:

• FedEx by Shippo sender kun innenlands i USA, og støtter ikke internasjonale destinasjoner. Du må ha en lokalisasjon i USA for å kjøpe fraktetiketter gjennom FedEx by Shippo.
  • Hentinger er ikke tilgjengelig med FedEx by Shippo. Du må levere pakkene til et FedEx-leveringssted.

Installer FedEx by Shippo

Før du kan kjøpe FedEx-etiketter med Shopify Shipping eller din egen FedEx-konto, må du installere FedEx by Shippo-appen. Denne appen krever ikke en Shippo-konto.

Du kan installere appen fra Shopify App Store eller når du kjøper fraktetiketter.

Trinn:

1. I delen Frakttjeneste, når du kjøper fraktetiketter, klikker du på FedEx by Shippo i Fraktapper.
  2. Følg trinnene for å installere FedEx by Shippo-appen.

Når du har installert FedEx by Shippo-appen, vil FedEx by Shippo-frakttjenester være tilgjengelige for kjøp i delen Frakttjeneste når du kjøper fraktetiketter.

Hvis du har koblet til din egen FedEx-konto, blir du belastet med dine egne forhandlede priser fra FedEx. Hvis du ikke har koblet til din egen FedEx-konto, blir du belastet satser basert på Shopifys konto hos Shippo på fakturaen din fra Shopify.

Innenlandsfrakt med FedEx by Shippo

Du kan sende innenlands i USA med FedEx by Shippo ved å bruke følgende posttyper:

En beskrivelse av FedEx' frakttjenestetyper innenlands
Frakttjeneste Tidslinje for levering Beskrivelse
FedEx Ground® Economy 2–7 virkedager En rimelig måte for sending av pakker i USA. Fraktopprinnelser i Alaska, Hawaii, Puerto Rico og amerikanske territorier støttes ikke.
FedEx Home Delivery® 1–5 dager (fastlands-USA)
3–7 dager (Alaska og Hawaii)
Send bestillinger til kun boligadresser i USA.
FedEx Ground® 1–5 dager (fastlands-USA)
3–7 dager (Alaska og Hawaii)
Send bestillinger til kun bedriftsadresser i USA.
FedEx Express Saver® 3 virkedager Send pakker raskt og økonomisk innenfor USA. Fraktopprinnelser i Alaska og Hawaii støttes ikke.
FedEx 2Day® AM 2 virkedager (morgen) Send bestillinger innenfor USA innen to dager fra levering, med ankomst før klokken 12.
FedEx 2Day® 2 virkedager Send bestillinger innenfor USA på to dager fra levering.
FedEx Priority Overnight® Neste virkedag (sen morgen) Send bestillinger innenfor USA som må ankomme midt på dagen neste virkedag.
FedEx Standard Overnight® Neste virkedag Send bestillinger innenfor USA som må ankomme neste virkedag.

Farlig gods og farlige materialer innenlands med FedEx by Shippo-forsendelser

Shopify Shipping støtter ikke forsendelse av farlig gods (HAZMAT) eller FedEx-definerte farlige varer. Pakker som inneholder tobakk, dampprodukter, våpen, alkohol, tørris og produkter som inneholder litium-ion-batterier er forbudt. Som avsender er det ditt ansvar å forstå og følge alle FedEx' retningslinjer og forskrifter. Selv om FedEx tillater forsendelse av noen typer HAZMAT som overholder deres regler og forskrifter, er forsendelser som inneholder slike varer forbudt gjennom Shopify Shipping, og de må sendes gjennom FedEx direkte.

Se FedEx' tjenesteveiledning hvis du trenger mer informasjon om farlig gods og HAZMAT innenlands.

Pakkekrav for FedEx by Shippo-forsendelser

Maksimumsverdiene som tillates av FedEx by Shippo for FedEx Ground® Economy er følgende:

• maksimumsvekt er 31 kg (70 pund)
  • maksimumslengde og -omkrets kombinert er 330 cm (130 tommer)
    • for pakker under 0,4 kg (1 pund) er maksimal lengde og omkrets kombinert 215 cm (84 tommer)

Maksimumsverdiene som tillates av FedEx by Shippo for FedEx Home Delivery® og FedEx Ground® er følgende:

• maksimumsvekt er 68 kg (150 pund)
  • maksimumslengden er 274 cm (108 tommer)
  • maksimumslengde og -omkrets kombinert er 419 cm (165 tommer)

Maksimumsverdiene som tillates av FedEx by Shippo for FedEx Express Saver®, FedEx 2Day®, FedEx 2Day® AM, FedEx Standard Overnight® and FedEx Priority Overnight® er følgende:

• maksimumsvekt er 68 kg (150 pund)
  • maksimumslengde er 302 cm (119 tommer)
  • maksimumslengde og -omkrets kombinert er 419 cm (165 tommer)

Se FedEx' nettsted hvis du trenger mer informasjon om krav til pakker.

Krev signatur når FedEx by Shippo-forsendelse er levert

For å kreve en signatur når forsendelsen leveres må du gjøre en av følgende når du kjøper en fraktetikett:

• Velg Signatur kreves hvis hvem som helst kan signere. Denne tjenesten koster 6,35 USD.
  • Velg Signatur fra en voksen kreves hvis den som signerer må være over 21 år. Denne tjenesten koster 7,65 USD.

Sende inn fraktkrav for FedEx by Shippo-forsendelser

Hvis du bruker FedEx by Shippo med Shopify Shipping, og FedEx by Shippo-forsendelsen går tapt, blir skadet eller er forsinket, kan du sende inn et fraktkrav til Shopify Shipping-brukerstøtte.

Inkludert forsikringsdekning for FedEx by Shippo-forsendelser

FedEx tilbyr inntil 100 USD i dekning for tapte og skadede pakker.

Sende inn et fraktkrav for en tapt eller skadet FedEx by Shippo-forsendelse

Hvis FedEx by Shippo-forsendelsen går tapt eller blir skadet, kan du sende en e-postmelding til Shopify Shipping-brukerstøtte på shipping-claims@shopify.com for å spore pakken og sende et krav.

Du bør sende inn kravet ditt så snart du oppdager at en pakke er tapt eller skadet. FedEx må motta varsel om et krav innen 90 dager etter at pakken er levert, eller innen 90 dager etter at pakken ble godtatt av FedEx for pakker som har gått tapt. Shopify Shipping-brukerstøtte trenger også tid til å behandle og rette kravet ditt til FedEx før ansvarsperioden utløper.

Inkluder følgende informasjon i e-posten:

• .myshopify.com-adressen din
  • ordrenummeret i Shopify-administrator
  • sporingsnummer
  • avsenderens fulle navn, e-postadresse, telefonnummer
  • kundens fulle navn, e-postadresse, telefonnummer
  • en beskrivelse av varene i forsendelsen
  • antall varer i forsendelsen
  • utsalgsverdien for hver vare
  • totalverdien på varene i forsendelsen
  • Dokumentasjon på verdi, som en kopi av faktura, kvittering eller bestillingsstatussiden

For skadede FedEx by Shippo-forsendelser, må du også legge ved følgende informasjon:

• beskrivelse av skaden
  • detaljerte bilder av følgende:
    • skadet ytre emballasje
    • indre emballasje
    • skadet innhold
    • fraktetikett festet til emballasjen

Sende inn et fraktkrav for forsinkede FedEx by Shippo-forsendelser

Hvis FedEx by Shippo-forsendelsen er forsinket, og du ønsker å spore pakken og sende et krav, kan du sende en e-postmelding til følgende adresse:

Du må sende kravforespørselen innen 12 kalenderdager fra sendingsdato, som er datoen pakken ble levert til FedEx.

Inkluder følgende i e-postmeldingen:

• .myshopify.com-adressen din
  • ordrenummeret i Shopify-administrator
  • sporingsnummer
  • datoen pakken ble levert til FedEx
  • datoen forsendelsen ble levert

Be om støtte for FedEx by Shippo-forsendelser

Hvis du bruker FedEx by Shippo med Shopify Shipping og trenger hjelp, kan du se følgende tabell for å finne ut hvem du skal kontakte:

Hvem du skal kontakte hvis du trenger hjelp med FedEx by Shippo med Shopify Shipping basert på dine behov
Situasjon Kontakt
Få hjelp før du kjøper en etikett. Shopifys brukerstøtte
Få hjelp etter å ha kjøpt en etikett, for eksempel til omdirigering av en pakke. Shopifys brukerstøtte
Send inn et krav. Send en e-post til Shopify Shippings brukerstøtte
Bestrid en fraktjustering. Shopifys brukerstøtte