Shopify Shippingin määrittäminen

Jos luot Shopify-tilin Yhdysvalloissa tai Kanadassa, osa Shopifyn toimituskuluista lisätään toimitusasetuksiisi oletusarvoisesti Jos olet Australiassa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kiinteät hinnat lisätään oletusarvoisesti.

• Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, USPS:n hinnat lisätään oletusarvoisesti.
  • Jos kauppasi sijaitsee Kanadassa, Canada Postin hinnat lisätään oletusarvoisesti.
  • Jos kauppasi sijaitsee Australiassa, kiinteät hinnat lisätään oletusarvoisesti, ja voit aktivoida Sendlen hinnat.
  • Jos kauppasi sijaitsee Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kiinteät hinnat lisätään oletusarvoisesti, ja voit aktivoida Hermesin hinnat.

Voit muuttaa toimitusasetuksissasi asiakkaiden käytettävissä olevia toimituskuluja. Lue lisää kohdassa Toimituskulujen määrittäminen.

Ohjeet lähetystarrojen käyttämiseksi tilauksissa:

Osta lähetystarra Shopify-ylläpitäjässä tai Shopify-sovelluksessa. Voit tehdä sen tilauksen Jakelu-sivulta.

Lataa ja tulosta lähetystarra. Voit käyttää pöytätulostinta tai tuettua tarratulostinta.

Kiinnitä tarra pakkauksen ulkosivuun. Jos et käytä tarroja, voit käyttää teippiä tai pakkaustaskua.

Ajasta nouto tai jätä paketti mihin tahansa postitoimistoon.

Kuljetusliikkeen tilit

Sinun ei tarvitse rekisteröidä muita kuljetusliikkeiden tilejä Shopify Shippingin käyttämiseen.

Jos haluat yhdistää Shopify-tilisi omaan kuljetusliikkeen tiliisi, katso lisätietoja kohdasta Kolmannen osapuolen kuljetusliike – lasketut toimituskulut.

Shopifyn tukemat lähetystarratulostimet

Ennen kuin ostat ensimmäisen lähetystarran, päätä, miten aiot tulostaa sen. Voit käyttää pöytätulostinta tai lähetystarratulostinta. Jos haluat käyttää lähetystarratulostinta, käytä seuraavia Shopifyn tukemia tarratulostimia:

Lähetystarrat
Tarratulostin Mallinumero Saatavuus Yhteensopivuus
DYMO LabelWriter® 4XL (USB) 2002150 Yhdysvallat ja Kanada Windows ja macOS
Brother QL -tarratulostin (langaton) QL-1110NWB Yhdysvallat ja Australia iOS, Windows ja macOS
Zebra-tarratulostin (langaton) ZD420 Yhdysvallat ja Kanada Windows, macOS, Android ja iOS
Zebra-tarratulostin (USB) ZD220 Yhdysvallat, Kanada ja Uusi-Seelanti Windows ja macOS
Zebra 4" ZSB -tarratulostin (langaton) ZSB-DP14N Yhdysvallat Windows, macOS, Android ja iOS

Tarratulostimissa käytetään tarroja, joiden takapuolella on liimapinta, jonka avulla ne kiinnitetään suoraan lähetykseen. Jos tulostat tarroja pöytätulostimella, kiinnitä ne paketteihin muovitaskun tai pakkausteipin avulla.

Kun olet määrittänyt tulostimen, voit ostaa lähetystarroja tilauksen Jakelu-sivulta. Voit tulostaa testilähetystarran varmistaaksesi, että tulostimesi on määritetty oikein.

Lisää tarkat toimitustiedot

Kuljetusliikkeet hyödyntävät monia eri tietoja lähetystarran hinnan määrittämistä varten. Näitä tietoja ovat esimerkiksi lähettäjän osoite, määränpään osoite, paketin mitat ja paketin painon. Sinun täytyy lisätä tuotteisiisi tarkat tiedot, jotta kuljetusliike voi laskea oikeat toimitushinnat paketeillesi. Jos paketin tiedot eivät ole tarkkoja, sinulta voidaan veloittaa lisämaksu hinnanoikaisusta.

Tuotteiden painot

Kaikkien tuotteidesi tuotetiedoissa täytyy olla tarkka paino. Tuotteen ja toimitukseen käytettävän laatikon, kirjekuoren tai muun kuljetuspakkauksen paino lasketaan yhteen. Yhteenlasketun painon avulla lasketaan hinta, joka maksetaan paketin toimittamisesta asiakkaalle.

Opi lisäämään painot uusiin tai olemassa oleviin tuotteisiin tutustumalla kohtaanVersiot.

Paketin mitat ja paino

Voit lisätä Shopify-ylläpitäjässä tuotteidesi toimituksessa käyttämäsi oletuspaketin mitat ja painon. Paketin mittoja ja painoa käytetään toimituskulujen laskemiseen, kun asiakas maksaa kassalla. Vain oletuspaketin mittoja käytetään kassalla.

Jos käytät useita erilaisia pakettityyppejä tuotteidesi toimittamiseen, voit määrittää paketin mitat lähetystarran ostamisen yhteydessä. Jos haluat, että kuljetusliike laskee toimituskulut kassalla muun kuin oletuspaketin perusteella, voit käyttää lähetyssovellusta.

Lähtöpaikan osoite

Varmista, että jakelupaikan osoite on tarkka. Jos haluat tehdä muutoksia jakelupaikan osoitteeseen, tutustu kohtaan Sijaintien määrittäminen.

Lisää lasketut hinnat alueille

Voit säätää kassalla näkyviä toimituskuluja jokaiselle alueelle, jonne toimitat. Jos esimerkiksi olet Yhdysvalloissa ja haluat tarjota pikatoimituksen vain omassa osavaltiossasi, voit lisätä osavaltion alueeseen pikatoimituksen ja poistaa sen kaikista muista alueista.

Katso lisätietoja kohdasta Luo laskettuja toimituskuluja.