Shopify Shipping USPS:llä

Jos toimitat tuotteita Yhdysvalloissa olevasta sijainnista, voit ostaa Shopify Shipping -tarroja USPS:ltä. Voit lähettää pakettejasi kotimaassa ja kansainvälisesti.

Sinulta veloitettavat toimituskulut määritetään Shopifyn USPS-tilin perusteella.

Kotimaan toimitus USPS:llä

Voit tehdä kotimaan lähetyksiä Yhdysvalloissa USPS:n kautta seuraavia postityyppejä käyttämällä:

USPS:n toimituspalvelutyyppien kuvaus
Toimituspalvelu Toimitusaika Kuvaus
Priority Mail 1–3 arkipäivää Tilausten toimitus Yhdysvalloissa.
Priority Mail Express 1–2 arkipäivää Nopein tapa lähettää tilauksia Yhdysvalloissa. Sisältää rahat takaisin -takuun.
First-Class Package Service 2–3 arkipäivää Taloudellinen tapa lähettää pieniä paketteja Yhdysvalloissa.
First-Class Mail 2–3 arkipäivää Kirjeiden ja postikorttien toimitus.
Parcel Select Ground 2–8 arkipäivää Luotettava ja taloudellinen tapa lähettää vähemmän kiireellisiä toimituksia ja ylisuuria paketteja. Saatavana vain verkossa.
Media Mail 2–10 arkipäivää Kustannustehokas tapa lähettää mediaa (kirjoja, musiikkia ja muuta mediaa). Lisätietoja on USPS:n hyväksymässä Media Mail -luettelossa.

Kaikissa Shopify-sopimuksissa on samat alennetut hinnat kuin USPS for Priority Mail-, Priority Mail Express-, First Class Package Service- ja First Class Package International -palveluissa. Kaikissa muissa USPS-luokissa on porrastettuja alennuksia.

USPS:n kotimaan lähetysten pakettivaatimukset

USPS:n kotimaan lähetyksille sallimat enimmäisarvot ovat seuraavat:

• enimmäispaino on 31,75 kg
  • ympärysmitan ja pituuden yhteenlaskettu enimmäissumma on 274 cm.

Lue lisää pakettivaatimuksista USPS:n verkkosivulla.

Toimitus ulkomaille USPS:llä

Voit tehdä kansainvälisiä lähetyksiä USPS:n kautta seuraavia postityyppejä käyttämällä:

USPS:n kansainvälisten toimituspalvelutyyppien kuvaus
Toimituspalvelu Toimitusaika Kuvaus
First-Class Package International Service Vaihtelee Taloudellinen tapa toimittaa pieniä paketteja ulkomaille.
Priority Mail International 6–10 arkipäivää Tilausten toimitus 190 maahan.
Priority Mail Express International* 3–5 arkipäivää Nopein tapa lähettää tilauksia kansainvälisesti 190 maahan. Sisältää rahat takaisin -takuun tietyissä kohdemaissa.

USPS:n kansainvälisten lähetysten pakettivaatimukset

USPS:n sallimat kansainvälisten lähetysten enimmäisarvot vaihtelevat kohdemaan mukaan. Löydät paketin enimmäisarvot siirtymällä USPS:n maa- ja aluehakemisto -sivulle ja valitsemalla sitten lähetyksesi kohdemaan.

Tuotteiden toimittaminen USPS:lle

Voit jättää tuotteesi USPS:n jättöpaikkaan tai ajoittaa noudon.

Sovi USPS-nouto

Noutoajat perustuvat nouto-osoitteen aikavyöhykkeeseen. Huomaa: Noutoajat ovat arvioita ja riippuvat liikenteestä, säästä ja nouto-osoitteesta.

USPS:n noudot ovat ilmaisia, ellet halua itse määrittää noutoaikaa. Ilmaisia noutoja voidaan sopia kaikille tavallisille postiajoille. Noutoajan valitseminen maksaa 24 dollaria. Kaikki noutoajat on sovittava erikseen USPS:n kautta.

Jos tarvitset apua USPS-noudon ajoittamisessa, ota yhteyttä USPS:ään tai soita 1-800-275-8777.

Tee näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Ajoita nouto tekemällä jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

• Ajoita nouto välittömästi sen jälkeen, kun olet ostanut lähetystarran, valitsemalla Paketin nouto -osiossa Määritä USPS-noutoaika.
    • Ajoita USPS:n jakeleman tilauksen nouto seuraavasti: avaa tilaus, valitse ...-kuvake ja valitse sitten Määritä noutoaika.
    • Sovi noutoaika suoraan USPS:n verkkosivuilta.
  3. Täytä USPS:n noutolomake.

Voit katsoa ajoitettuja noutojasi Shopify Adminin Tilaukset-sivulta.

Jos kuljettaja ei suorita aikataulun mukaista noutoa, soita USPS:lle numeroon 1-800-PICK-UPS (1-800-742-5877), ja pidä noudon vahvistusnumero ulottuvilla. Löydät noudon vahvistusnumeron tilauksen aikajanalta.

Peruuta nouto

Jos haluat peruuttaa USPS-haun, tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

• Avaa USPS:n noutoaikataulu ja valitse sitten Muokkaa noutoa.
  • Ota yhteyttä USPS:ään numeroon 1 800 275 8777.

Toimitukseen sisältyvä USPS-vakuutus

Toimitusvakuutus kattaa tyypillisesti vahingoittuneet ja kadonneet tuotteet ja kadonneet lähetykset.

Summa, jonka toimitus on vakuutettu, riippuu käyttämästäsi kuljetuspalvelusta.

Seuraaviin kuljetuspalveluihin sisältyy vastuuvakuutus:

• Priority Mail (enintään 100 USD)
  • Priority Mail Express (enintään 100 USD)
  • Priority Mail International (enintään 200 USD)
  • Priority Mail Express International (enintään 200 USD)

Voit lisätä toimitusvakuutuksen , kun ostat lähetystarran.

Allekirjoitusvahvistus

Voit asettaa toimitukset edellyttämään allekirjoitusta luovutuksen yhteydessä lisäämällä Allekirjoitusvahvistuksen, kun ostat lähetystarran tilauksellesi.

Priority Express Mail -lähetyksissä on oletusarvoisesti allekirjoitusvahvistus. Voit lisätä allekirjoitusvahvistuksen myös seuraaviin USPS-lähetyksiin maksamalla 2,60 USD:

• First Class Package Service
  • Priority Mail
  • Parcel Select Ground
  • Media Mail

Lue lisää allekirjoituksen vahvistamisesta USPS:n lisäpalvelut -sivulla.

Toimituspäivä

Voit määrittää toimituspäivän tilauksellesi. Valitsemasi päivämäärä tulostetaan lähetystarraan.

Tilaa ilmaisia toimitustarvikkeita

Voit tilata ilmaisia toimitustarvikkeita suoraan USPS:ltä. Rekisteröi ilmainen USPS-tili saadaksesi tarvikkeet.

Tilavuuteen perustuva hinnoittelu USPS Priority Mailia käytettäessä

USPS tarjoaa alennettuja Priority Mail -hintoja paketeille ja kirjekuorille, jotka painavat alle 9 kg (20 paunaa) ja joiden tilavuus on alle 14 litraa (0,5 kuutiojalkaa). Paketti ei ole oikeutettu tilavuushintaan, jos sen pituus, leveys tai korkeus ylittää 18 tuumaa. Harkitse tilavuushinnoittelua, jos lähetät yleensä pieniä ja painavia tuotteita, kuten painoja tai kahvipapuja.

Kun Shopify Shipping laskee USPS Priority Mail -hinnan, sekä tavalliset Priority Mail -toimituskulut että tilavuuteen perustuvat toimituskulut lasketaan, mutta vain halvin vaihtoehto näytetään. Jos Priority Mail -hinta on esimerkiksi 10,70 USD ja tilavuuteen perustuva hinta on 14,30 USD, vain tavallinen Priority Mail -hinta näytetään.

Pakettien tilavuushinnan laskeminen

Laske pakkauksen tilavuus seuraavalla kaavalla. Jos määrä on enintään 0,5 kuutiojalkaa, paketti käyttää tilavuushintoja. Kaikkien mittojen on oltava tuumia.

Pituus (tuumaa) x leveys (tuumaa) x korkeus (tuumaa) / 1 728 = kuutiojalka

Voit esimerkiksi soveltaa kaavaa tavalliseen aikuisten kenkälaatikkoon:

14" x 8" x 5"/ 1 728 = 0,4 kuutiojalkaa

Tämä paketti on alle 0,5 kuutiojalkaa, ja se on oikeutettu tilavuushintaan.

Pehmopakkausten ja pehmustettujen kirjekuorien tilavuushinnan laskeminen

USPS tarjoaa erillisen tilavuushinnoittelun pehmopakkaukselle ja pehmustetuille kirjekuorille. Voit laittaa pieniä laatikoita kirjekuoren sisään, kunhan kirjekuoren muoto pysyy litteänä. Laajennettavat kirjekuoret eivät oikeuta kirjekuorihinnoitteluun, vaan niissä on käytettävä pakettien tilavuushinnoittelua.

Seuraavan kaavan avulla voit selvittää, onko tyhjä kirjekuori tai pehmeä pakkaus oikeutettu tilavuushinnoitteluun. Jos summa on alle 36 tuumaa, sovelletaan tilavuushinnoittelua.

Pituus (tuumaa) + leveys (tuumaa) = Paketin kokonaispituus

USPS-lähetysluettelot

Jos sinulla on useita USPS-lähetyksiä, voit luoda lähetysluettelon, joka yhdistää kaikki lähetyksesi yhteen yhdessä viivakoodissa. USPS käyttää näistä lähetysluetteloista myös nimeä Lähetysvahvistuksen hyväksymisilmoituslomake (Shipment Confirmation Acceptance Notice form) tai SCAN-lomake.

Luettelon luominen tarkoittaa sitä, että kun USPS tulee keräämään lähetyksesi tai kun toimitat lähetyksesi, USPS voi skannata yhden viivakoodin tavaraluettelostasi vastaanottaakseen lähetyksesi sen sijaan, että he skannaavat jokaisen lähetyksen erikseen.

Kaikissa lastiluettelon lähetystarroissa on oltava sama lähettäjän osoite ja toimituspäivä.

Lähetysluetteloiden luomisessa huomioitavaa

Kun luot lähetysluetteloita, ota huomioon seuraavat seikat:

• Kaikissa lastiluettelon lähetystarroissa on oltava sama lähettäjän osoite ja toimituspäivä.
  • Toimitusluettelossa olevien kansainvälisten tarrojen toimituspäivän on oltava sama kuin päivä, jolloin tarrat on ostettu.
  • Jos mitätöit lähetysluetteloon lisätyn lähetystarran, lähetysluettelo ei ole enää kelvollinen. USPS:n on skannattava muut lähetysluettelon lähetykset yksitellen. Jos käytät lähetysluetteloa, jossa on mitätöityjä tarroja, sinua veloitetaan mitätöidyistä tarroista.
  • Jos haluat lisätä lähetystarroja saman päivän luetteloon, sinun on ostettava ne klo 21 mennessä paikallista aikaa sijainnissa, josta tuotteet lähetetään.
  • Et voi lisätä saman päivän toimitusluetteloon tarroja, jotka on ostettu katkoajan jälkeen. Jos ostat tarroja katkoajan jälkeen, voit leimata ne seuraavalle päivälle ja lisätä ne seuraavan päivän toimitusluetteloon.

Lastiluettelon luominen

Voit luoda lähetysluettelon suoraan Tilaukset-sivulta tai käyttämällä Lähetysluettelot-sovellusta.

Kun luot lastiluettelon, siihen lisätään tarrat, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

• seuranta sisältyy tarraan
  • lähetyspäivä on päivä, jolloin luot lastiluettelon
  • tarraa ei ole lisätty toiseen luetteloon

Välttääksesi ongelmia useiden toimitusluetteloiden kanssa, sinun kannattaa luoda toimitusluettelo päivän päätteeksi ennen käyntiä USPS:llä.

Tee näin:

1. Luo uusi luettelo käyttämällä jotakin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Sovelluksesta:
      1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Toimitusluettelot.
      2. Napauta Luo toimitusluettelo.

- Tilaukset-sivulta: 1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset. 2. Napauta Lisää toimintoja > Luo toimitusluettelo.

- Tulosta tilaus -sivulla: 1. Napauta Luo toimitusluettelo.

1. Valitse jakelupaikka. Kaikki jakelupaikan käytettävissä olevat lähetystarrat lisätään lastiluetteloon.
  2. Napauta Luo toimitusluettelo.
  3. Napauta Tulosta toimitusluettelo.

Tulosta toimitusluettelo uudelleen

Voit tulostaa toimitusluettelon uudelleen 6 kuukauden sisällä luettelon luomisesta.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Toimitusluettelot.
  2. Napauta toimitusluetteloa.
  3. Napauta Tulosta toimitusluettelo.

USPS-lähetyksiin liittyvän tuen saaminen

Jos tarvitset USPS-lähetykseen liittyvää apua, kuten paketin uudelleenreititykseen ja korvaushakemuksen lähettämiseen liittyvää apua, voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen tai suoraan USPS:ään ongelmastasi riippuen.

Korvaushakemuksen lähettäminen

Voit ottaa yhteyttä USPS:ään jättääksesi korvausvaatimuksen 7–60 päivän kuluessa pakettisi toimituksesta. Jos ostat lisätoimitusvakuutuksen lähetystarrojen ostamisen yhteydessä Shopifyn kautta, voit lähettää Shipsurance-korvausvaatimuksen Shopify Adminissa.

Joissakin tapauksissa, joissa lähetys on kadonnut tai viivästynyt, USPS tarjoaa hyvityksiä ilman vakuutushakemusta. Lisätietoja kotimaan lähetyksistä saat USPS:n kotimaan maksusivulta. Lisätietoja kansainvälisistä lähetyksistä saat USPS:n kansainvälisten hyvitysten sivuilta.

Jos korvaushakemuksesi hyväksytään, saat maksuosoituksen USPS-verkkotilillä olevaan osoitteeseen.

USPS:n lähetysten keskeyttäminen

USPS voi lopettaa lähetyksen tai uudelleenohjata paketin, joka ei ole toimituksessa tai jota ei ole vielä toimitettu.

Voit tarkistaa pakettisi keskeytyksen syöttämällä USPS:n seurantanumeron Package Intercept -sivulle. Jos pakettisi voidaan poistaa toimituksesta, tutustu USPS:n keskeytysohjeisiin, jotka koskevat lähetyksen muutospyynnön lähettämistä.

USPS-lähetyksiin liittyvän tuen pyytäminen

Jos käytät USPS:ää Shopify Shippingin kanssa ja tarvitset apua, katso seuraavasta taulukosta, mihin sinun pitää ottaa yhteyttä.

Pyydä apua USPS:n ja Shopify Shippingin kanssa tarpeidesi mukaan
Tilanne Ota yhteyttä
Avunhankinta ennen tarran ostamista. Shopify-tuki
Avunhankinta USPS-tarran ostamisen jälkeen esimerkiksi paketin uudelleenreititykseen. 1-800-275-8777
Maanantai-perjantai klo 8.00-20.30 ET
Lauantai 8.00-18.00 ET
TDD/TTY-laite: Soita numeroon 1-800-877-8339. Kysy: 1-800-275-8777.
Lähetä USPS:n korvausvaatimus. USPS:n korvausvaatimukset
Kiistauta USPS-toimitusmuutos. Shopify-tuki