Shopify Shipping instellen

Er zijn een paar stappen die u moet uitvoeren om verzendetiketten te gebruiken voor uw bestellingen:

Koop een verzendetiket in je Shopify-beheerder of de Shopify-app. Je kunt dit doen vanaf de pagina Afhandeling van een bestelling.

Download het verzendetiket en druk het af. Etiketten kunnen worden afgedrukt met een gewone printer of met een ondersteunde labelprinter.

Bevestig het etiket aan de buitenkant van je pakket. Als je geen etiketten gebruikt, kunt je tape of een verpakkinghuls gebruiken.

Geef het pakket af bij het postkantoor.

Verzendmogelijkheden per abonnement

De kenmerken van verzending die beschikbaar zijn per abonnement
Kenmerken Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Shopify-verzendkorting Goed Beter Beste
Verzendetiketten afdrukken
Berekende tarieven tonen bij het afrekenen
Verzending volgen (tracking)
Automatische e-mailmeldingen aan de klant
Verzenddatum (alleen V.S.)
Bevestiging per handtekening
Berekende tarieven van derden - -

Uw labelprinter kiezen

Voordat u verzendetiketten kunt kopen, moet u de labelprinter kiezen die u wilt gebruiken. Dit kan vanaf de pagina Verzenden in de instellingen in uw Shopify-beheerder of de Shopify-app. Voor het beste resultaat moet u door Shopify ondersteunde hardware gebruiken om uw verzendetiketten af te drukken.

Stappen:

1. Selecteer in het gedeelte Verzendetiketten het etiketformaat dat overeenkomt met de printer die u wilt gebruiken:

Shopify Shipping - type printer

Sommige etiketten kunnen alleen door een bepaald model printer worden afgedrukt. Zorg er daarom voor dat het type printer dat u in deze stap kiest, overeenkomt met het type printer dat u hebt:

Label format details
    Label format Details
    8.5 × 11 inch paper for desktop printers Outputs the label in PDF file format. Choose this if you want to print labels on a desktop printer, or if you want to print two labels per page when you buy multiple shipping labels at once.
    4 × 6 inch label for label printers Outputs the label in PDF file format. Choose this if you want to print labels using a label printer (Dymo, Rollo, or other).

Nadat u Shopify Shipping hebt ingesteld, kunt u een verzendetiket kopen op de pagina Afhandeling van een bestelling. U kunt een verzendetiket als test afdrukken om te controleren of uw printer goed is geïnstalleerd

Groei Wilt u Shopify Shipping gebruiken voor je volgende afhandeling? Je kunt in je Shopify-beheerder of de Shopify-app een verzendetiket kopen voor je meest recente bestelling.

Door Shopify ondersteunde printers voor verzendetiketten

Voor het beste resultaat moet je door Shopify ondersteunde hardware gebruiken om de verzendetiketten af te drukken die je koopt in je Shopify-beheerder of de Shopify-app:

• Dymo LabelWriter 4XL: de Dymo Labelwriter 4XL is een labelprinter die via een JeSB-kabel op je computer kan worden aangesloten. Je kan de printer kopen in de Shopify Hardware Store. Aanbevolen voor zowel Mac- als Windows-computers.

• Brother QL-1110NWB: de Brother QL-1110NWB is beschikbaar in de Shopify Hardware Store. Ondersteunt USB-, Wi-Fi-en Bluetooth-connectiviteit. Compatibel met Mac-en Windows-computers, en iOS-apparaten.

Als u geen labelprinter hebt, kunt u verzendetiketten ook afdrukken met behulp van een gewone printer en deze met een plastic hoes of verpakkingstape op uw pakketten plakken.

Berekende tarieven toevoegen aan zones

Als je Shopify Shipping gebruikt, kunt je bij het afrekenen berekende verzendtarieven weergeven aan klanten. Wanneer je een nieuw bedrijf hebt en over beperkte middelen beschikt, is het doorberekenen van het exacte tarief een eenvoudige manier om kosten te besparen.

Berekende verzending met JeSPS of Canada Post is standaard inbegrepen in uw Shopify-beheerder als u in aanmerking komt voor Shopify Shipping. Verzendkosten worden automatisch berekend door de vervoerder op het moment dat er een bestelling wordt geplaatst, zodat uw klanten tijdens het afrekenen actuele tarieven zien.

Factureringsschema

Nadat u een verzendlabel hebt gekocht, worden de kosten in rekening gebracht via uw Shopify-account.

Verzendkosten worden apart van uw Shopify-abonnement in rekening gebracht. Als u een verzendetiket ongeldig maakt, worden de kosten ervan terugbetaald als een tegoed voor toekomstige etiketaankopen. De kosten worden niet rechtstreeks in uw Shopify-account terugbetaald.

Je account wordt belast wanneer u de factureringsdrempel bereikt die in uw huidige Shopify-abonnement is bepaald. Neem contact op met Shopify-ondersteuning voor meer informatie over de facturering van verzendetiketten.

Volgende stappen