HS-codes aan je producten toevoegen

Als je internationaal gaat verzenden, moeten al je producten van een HS-code voorzien zijn.

Een HS-code is een internationale handelscode, meestal zes cijfers lang, die wordt gebruikt om een product te beschrijven. Als je HS-codes aan je producten toevoegt, voorkom je boetes voor niet-naleving, vertragingen bij de grens, inbeslagname van de producten of weigering van de import. Je vindt meer informatie over het HS-codesysteem in de volgende bronnen:

HS-codes tijdens de labelaankoop

Als je nog geen HS-codes aan je producten hebt toegevoegd, kun je dit bij de labelaankoop alsnog doen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen.
  2. Klik op een bestelling die niet-uitgeleverde artikelen bevat.
  3. Klik in het gedeelte Openstaand op Verzendlabel maken.
  4. Klik in de sectie ARTIKELEN op Douane-informatie aanpassen.
  5. Voeg voor elk artikel een HS-code toe.
  6. Optioneel: Selecteer Verzendgegevens opslaan bij productgegevens om je producten van de HS-code te voorzien.
  7. Selecteer onder Douane-aangifteformulier bijwerken een van de volgende opties:

• Meerdere bestellingen bijwerken;
    • Alleen deze bestelling.
  8. Klik op Opslaan.

HS-codes op de productpagina toevoegen

Als je niet veel producten hebt om bij te werken en je de HS-codes van je producten niet kent, kun je de HS-code rechtstreeks toevoegen op de pagina van een product.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Klik op het product dat je wilt bewerken.

3. Klik in de sectie Verzenden op Douanegegevens toevoegen.

4. Voer een HS-code in het veld HS-code (Harmonized System) in. Als je geen HS-code voor je product hebt, begin dan een beschrijving van het product te typen om naar de juiste code te zoeken.

5. Klik op Opslaan.

HS-codes toevoegen met de bulk-editor

Als je niet veel producten hebt om bij te werken en je de HS-codes van je producten al kent, kun je de HS-code en het land of de regio van herkomst toevoegen met behulp van de bulk-editor.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Selecteer de producten die je wilt wijzigen.

3. Klik op Bulkbewerking.

4. Klik op Kolommen.

5. Klik in het gedeelte Verzending op Geharmoniseerde systeemcode.

6. Bewerk je producten zo nodig en klik vervolgens op Opslaan.