Att lägga till HS-nummer till dina produkter

Om du levererar internationellt måste var och en av dina produkter inkludera ett HS-nummer.

Ett HS-nummer är ett internationellt handelsnummer, vanligtvis sex siffror långt, som används för att beskriva vad en produkt är. Genom att lägga till HS-nummer till dina produkter kan du undvika påföljder vid överträdelser, gränsförseningar, beslag av produkterna eller nekad import. Du kan lära dig mer om HS-kodsystemet från följande resurser:

Lägg till HS-nummer under köp av fraktsedel

Om du ännu inte har lagt till HS-nummer till dina produkter kan du lägga till dem under etikettköpet.

Steg:

1. Gå till Shopify-administratören och klicka på Ordrar.
  2. Klicka på en order som innehåller artiklar som inte har distribuerats.
  3. Klicka på Skapa fraktsedel i avsnittet Ej distribuerad.
  4. Tryck på Redigera tullinformation i avsnittet ARTIKLAR.
  5. Lägg till ett HS-nummer för varje artikel.
  6. Valfritt: Välj Spara fraktinformation till produktinformation för att uppdatera dina produkter med HS-numret.
  7. Välj ett av följande alternativ under Uppdatera tulldeklarationsformulär:

• Uppdatera flera ordrar
    • Endast denna order
  8. Klicka på Spara.

Lägg till HS-nummer på produktsidan

Om du inte har många produkter att uppdatera och du inte känner till dina produkters HS-nummer kan du lägga till HS-numret direkt på en produkts sida.

Steg:

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Klicka på den produkt som du vill redigera.

3. Klicka på Lägg till tullinformation i avsnittet Leverans.

4. Ange ett HS-nummer i fältet för Harmoniserad systemkod (HS). Om du inte har ett HS-nummer för din produkt kan du börja skriva in en beskrivning av din produkt för att söka efter rätt kod.

5. Klicka på Spara.

Lägg till HS-nummer genom att använda massredigeraren

Om du inte har många produkter att uppdatera och du redan känner till dina produkt-HS-nummer, kan du lägga till HS-nummer och ursprungsland eller ursprungsregion med hjälp av massredigeraren.

Steg:

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Kontrollera produkterna som du vill ändra.

3. Klicka på Massredigera.

4. Klicka på Kolumner.

5. I avsnittet Leverans klickar du på Harmoniserad systemkod.

6. Redigera dina produkter, vid behov, och klicka sedan på Spara.