verzendverzekering voor je Shopify-verzendlabels

Als je bestellingen vanuit de Verenigde Staten verzendt en Shopify Shipping-labels koopt, kun je je bestellingen beschermen door een verzendverzekering te kopen voor maximaal 5000 USD aan dekking. Een verzendverzekering beschermt je zendingen tegen verlies, diefstal of schade.

Je kunt je zending verzekeren bij de aankoop van verzendlabels en je claims rechtstreeks indienen via het Shopify-beheercentrum. Shipsurance is de verzekeringsbeheerder voor dekking die je koopt via Shopify.

In aanmerking komen voor een verzendverzekering

Je zending moet aan de volgende vereisten voldoen om in aanmerking te komen voor verzendverzekering:

Als je gratis tot 200 USD inbegrepen verzendverzekering op elk in aanmerking komend label wilt ontvangen, moet je ook aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Shopify Payments moet in je winkel geactiveerd zijn.
  • Je winkel moet een Shopify-, Advanced Shopify- of Plus-abonnement hebben.

Inbegrepen verzendverzekering

Als je het Shopify-, Advanced Shopify- of Plus-abonnement hebt en Shopify Payments hebt geactiveerd, wordt er automatisch 200 USD aan verzendingsverzekeringen gratis opgenomen op elk in aanmerking komend label. De inbegrepen verzendverzekering is alleen van toepassing op labels die zijn gekocht via Shopify Shipping.

Wanneer je een verzendlabel koopt, zie je de inbegrepen verzendverzekering in de sectie verzendverzekering. Als de waarde van je bestelling meer dan 200 USD is, kun je een verzekering kopen voor de volledige waarde van de zending of een aangepast bedrag toevoegen.

Controleren of een verzendlabel inbegrepen verzekering heeft

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen.
  2. Klik op de bestelling waar je een verzendlabel voor wilt kopen.
  3. Klik in het gedeelte Openstaand op Verzendlabel maken.
  4. Controleer in de sectie verzendverzekering of de Shopify Shipping-verzekering is inbegrepen.
  5. Optioneel: als je een aanvullende verzekering wilt kopen, selecteer je Volledige waarde van de zending verzekeren of Aangepast bedrag verzekeren. Meer informatie over Premies voor verzendingsverzekeringen.

Verzendverzekering kopen

Als je niet in aanmerking komt voor de inbegrepen verzendverzekering, kun je het gewenste te verzekeren bedrag invoeren in de sectie verzendverzekering.

Lees de volgende aandachtspunten voordat je een verzendverzekering koopt:

• Je kunt een verzendverzekering kopen in stappen van 100 USD. Als je bijvoorbeeld je artikelen ter waarde van in totaal 250 USD wilt verzekeren en je internationale verzending gebruikt die 20,50 USD kost, kun je een verzekering voor 270,50 USD toevoegen aan je verzendlabel. De kosten van de verzekeringspremie is 1,29 USD x 3 (per 100 USD dekking), en komt uit op een totaal van 3,87 USD.
  • De kosten voor je verzendverzekering en verzendlabel worden afzonderlijk vermeld op de factuurpagina in het Shopify-beheercentrum.
  • Je kunt tot 30 dagen na aankoop van het verzendlabel de verzendverzekering annuleren door het ongebruikte verzendlabel ongeldig te maken. Nadat je de verzekering hebt geannuleerd, kun je geen claims meer indienen en ontvang je een premietegoed voor de verzendverzekering. Dit tegoed kan alleen worden gebruikt voor toekomstige aankopen van verzendingsverzekeringen.
  • De verzendservice USPS First Class Mail komt niet in aanmerking voor verzekering.

Premies voor verzendingsverzekeringen

Bekijk de volgende tabel voor meer informatie over premium verzekeringstarieven:

Premium verzekeringstarieven
Verzendtype Verzekeringstarief
Binnenlandse zendingen 0,89 USD per 100 USD aan dekking
Internationale zendingen 1,29 USD per 100 USD aan dekking

Verzendverzekering kopen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen.
  2. Klik op de bestelling waar je een verzendlabel voor wilt kopen.
  3. Klik in het gedeelte Openstaand op Verzendlabel maken.
  4. Voer in het gedeelte verzendverzekering het bedrag van de verzekeringsdekking in.

Een claim voor de verzendverzekering indienen

Je kunt rechtstreeks in je Shopify-beheercentrum een claim indienen voor verloren, beschadigde en gestolen zendingen.

Lees de volgende aandachtspunten voordat je een claim voor een verzendverzekering indient:

• Als er een verzendverzekering is gekocht of inbegrepen bij een verzendlabel dat ook dekking biedt door de vervoerder, dan moeten claims voor zoekgeraakte, beschadigde of gestolen zendingen worden ingediend bij Shipsurance en niet bij de vervoerder.
  • Je kunt voor de meeste zendingen 24 uur na een bestelling een verzekeringsclaim indienen, tot 120 dagen vanaf de verzenddatum.

Een claim indienen

Nadat je een claim hebt ingediend, ontvang je een e-mail met de claim-ID en een link om toegang te krijgen tot de verzekeringsportal van Shipsurance. Klik op de link om de status van je claim te controleren. Je kunt de status ook controleren door op de claimgegevens voor de bestelling te klikken.

Ondersteuning voor een openstaande claim

Shopify ondersteunt geen verzekeringsclaims. Als je een verzendverzekering hebt gekocht en hulp nodig hebt, neem je rechtstreeks contact op met de Shipsurance-ondersteuning: