Ondersteunde labelprinters

Elke keer dat je een label print, kun je de verzendlabelprinter kiezen die je wilt. Dit kan vanaf de pagina Verzending en bezorging in de instellingen in je Shopify-beheercentrum. Voor het beste resultaat moet je door Shopify ondersteunde hardware gebruiken om je verzendlabels af te drukken.

Dymo LabelWriter 4XL

Je kunt de Dymo LabelWriter 4XL gebruiken om de verzendlabels af te drukken die je in Shopify koopt. Je kunt deze printer aansluiten op een USB-poort van je computer. Je kunt de Dymo LabelWriter 4XL kopen in de Shopify Hardware Store.

Raadpleeg de ondersteuningspagina van Dymo voor meer informatie over de Dymo LabelWriter 4XL-printer.

Installatie en instellingen in Mac OS X

Voordat je de Dymo-printer kunt gebruiken met Mac OS X, moet je de nieuwste stuurprogramma's voor Mac downloaden en installeren.

Stappen:

1. Open je webbrowser.
  2. Ga naar de website van DYMO.
  3. Klik op Ondersteuning > Downloads: software, stuurprogramma's en gebruikershandleidingen.
  4. Klik onder de nieuwste Mac-versie op downloaden.
  5. Nadat de download is voltooid, open het bestand .dmg om de labelsoftware van Dymo te installeren.
  6. Volg de instructies in het installatieprogramma op.
  7. Sluit je printer met behulp van de meegeleverde USB-kabel aan op je computer en sluit de voedingsadapter aan. Nadat je de printer hebt aangezet, wordt deze automatisch gedetecteerd door je computer.

Installatie en instellingen in Windows 10

Sluit de printer met behulp van de meegeleverde USB-kabel aan op je computer en sluit de voedingsadapter aan om de Dymo-printer te installeren in Windows 10. Nadat je de printer hebt aangezet, wordt deze automatisch gedetecteerd door je computer en worden de benodigde stuurprogramma's gedownload. Je kunt als volgt controleren of je printer is geïnstalleerd.

Stappen:

1. Open het Configuratiescherm van je computer.
  2. Klik op Hardware en geluiden.
  3. Klik op Apparaten en printers.
  4. Controleer of in de sectie Printers en scanners Dymo LabelWriter 4XL wordt weergegeven in de lijst met printers.

Rollo-labelprinter

Je kunt de Dymo LabelWriter 4XL gebruiken om de verzendlabels af te drukken die je in Shopify koopt. Je kunt deze printer aansluiten op een USB-poort van je computer en je hebt geen toner of inkt nodig om af te drukken.

Ga voor meer informatie over de Rollo-labelprinter naar de ondersteuningsportal van Rollo.

Je Rollo-labelprinter instellen

Stappen:

1. Als de printerschakelaar op On staat, zet de printer uit door op de schakelaar aan de achterkant van de printer te drukken.
  2. Sluit het netsnoer aan op je Rollo-labelprinter.
  3. Sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op je voedingsadapter en steek de stekker van de adapter in een stopcontact.
  4. Sluit de USB-kabel aan op je printer en het andere uiteinde op je computer.
  5. Plaats de labels met de labelzijde naar boven in de printer.
  6. Stel de tabs af zodat deze de labels op hun plaats houden.
  7. Zet de aan/uit-schakelaar op On.
  8. Houd de paarse knop boven aan de labelprinter ingedrukt totdat je een pieptoon hoort en laat de knop vervolgens los. De printer herkent automatisch het type en formaat label.

Installatie in Mac OS X

Stappen:

1. Ga naar de website van Rollo om het juiste stuurprogramma voor je computer te downloaden.
  2. Zoek en open het installatiepakket op je computer.
  3. Dubbelklik in het dialoogvenster op het bestand .pkg .
    Rollo-printerpakket
  4. Volg de instructies in het installatieprogramma en klik vervolgens op Close.
  5. Nadat je de printer hebt aangezet, wordt deze automatisch gedetecteerd door je computer.

Installatie in Windows

Stappen:

1. Ga naar de website van Rollo om het juiste stuurprogramma voor je computer te downloaden.
  2. Zoek en open het installatiepakket op je computer.
  3. Volg de instructies in het installatieprogramma op.
  4. Ga in Windows naar Configuratiescherm > Apparaten en printers.
  5. Klik met de rechtermuisknop op Rollo-printer.
  6. Klik in het dialoogvenster op Geavanceerd.
  7. Selecteer het labelformaat in het vervolgkeuzemenu Paper Size.
  8. Klik op OK om je instellingen op te slaan.

Brother QL-111ONWB-labelprinter

Je kunt de Brother-labelprinter gebruiken om de verzendlabels af te drukken die je in Shopify of de Shopify-app koopt. De printer biedt ondersteuning voor USB- en wifiverbindingen. Je kunt de Brother-labelprinter kopen in de Shopify Hardware Store.

Ga voor meer informatie over de Brother-labelprinter naar de ondersteuningsportal van Brother.

Je Brother-labelprinter instellen

Stappen:

1. Zorg ervoor dat de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de printer op Off staat.
  2. Sluit het netsnoer aan op je Brother-labelprinter en steek vervolgens de stekker in een geaard stopcontact.
  3. Trek aan de hendels aan beide zijden van de printer om het etiketcompartiment te openen.
  4. Plaats de rol met labels in de spoelgeleider. Zorg ervoor dat de spoelarmen stevig in hun houders zitten.
  5. Voer de rol met labels door de labelprinter. Houd de rol recht om scheve of vastgelopen labels te voorkomen.
  6. Sluit het labelcompartiment.
  7. Druk op de aan-uitknop om de labelprinter aan te zetten.
  8. Druk op de doorvoerknop om het uiteinde van de rol met labels uit te lijnen.

De Brother-labelprinter aansluiten op je computer

De Brother QL-111ONWB-labelprinter ondersteunt USB- en Wi-Fi-verbindingen.

Stappen:

1. Sluit de labelprinter met de meegeleverde USB-kabel aan op je computer.
  2. Ga naar de website van Brother om het installatieprogramma voor de labelprintersoftware te downloaden.
  3. Zoek en open het installatieprogramma op je computer.
  4. Volg de instructies van het installatieprogramma. Tijdens de installatie kun je de verbindingsmethode voor je labelprinter kiezen.

De Brother-labelprinter aansluiten op een iOS-apparaat

De Brother QL-111ONWB-labelprinter biedt ondersteuning voor wifiverbindingen.

Gewone printer

Je kunt ook een gewone printer gebruiken om de verzendlabels af te drukken die je in Shopify koopt. Volg de instructies die bij de printer zijn geleverd om je printer te installeren. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van je printer, kun je contact opnemen via de ondersteuningskanalen die worden vermeld in de instructies van je printer.