Ondersteunde labelprinters

Voordat je verzendetiketten kunt kopen, moet je de labelprinter kiezen die je wilt gebruiken. Dit kan vanaf de pagina Verzenden in de instellingen in je Shopify-beheerder. Voor de beste resultaten adviseert Shopify aan om ondersteunde hardware te gebruiken om je verzendetiketten af te drukken.

Dymo LabelWriter 4XL

U kunt de Dymo LabelWriter 4XL gebruiken om de verzendetiketten af te drukken die u in Shopify koopt. U kunt deze printer aansluiten op een USB-poort van uw computer. U kunt de Dymo LabelWriter 4XL kopen in de Shopify Hardware Store.

Raadpleeg de ondersteuningspagina van Dymo voor meer informatie over de Dymo LabelWriter 4XL-printer.

Installatie en instellingen in Mac OS X

Voordat u de Dymo-printer kunt gebruiken met Mac OS X, moet u DYMO Label™ v8.6.1-stuurprogramma's voor Mac downloaden en installeren.

Stappen:

1. Open uw webbrowser.

2. Navigeer naar de website van Dymo.

3. Klik op Ondersteuning > Downloads: Software, stuurprogramma's en gebruikershandleidingen:

Labelprinter - dymo-ondersteuning

4. Klik in het gedeelte Mac DYMO Label™ v8.6.1 op Downloaden om de stuurprogramma's voor je printer te downloaden:

Labelprinter - dymo-stuurprogramma

5. Nadat de download is voltooid, opent u het bestand DLS8Setup.8.6.1.dmg om de labelsoftware van Dymo te installeren.

6. Volg de instructies in het installatieprogramma op.

7. Sluit uw printer met behulp van de meegeleverde JeSB-kabel aan op uw computer en sluit de voedingsadapter aan. Nadat u de printer hebt aangezet, wordt deze automatisch gedetecteerd door uw computer.

Installatie en instellingen in Windows 10

Om de Dymo-printer te installeren in Windows 10, sluit u de printer met behulp van de meegeleverde JeSB-kabel aan op uw computer en sluit u de voedingsadapter aan. Nadat u de printer hebt aangezet, wordt deze automatisch gedetecteerd door uw computer en worden de benodigde stuurprogramma's gedownload. Je kunt als volgt controleren of uw printer is geïnstalleerd.

Stappen:

1. Open het Configuratiescherm van uw computer.

2. Klik op Hardware en geluiden.

3. Klik op Apparaten en printers.

4. Controleer of in het gedeelte Printers en scanners Dymo LabelWriter 4XL wordt weergegeven in de lijst met printers:

Labelprinter - windows-instellingen voor dymo

Rollo-labelprinter

Je kunt de Dymo LabelWriter 4XL gebruiken om de verzendetiketten af te drukken die u in Shopify koopt. Je kunt deze printer aansluiten op een JeSB-poort van je computer en u hebt geen toner of inkt nodig om af te drukken.

Ga voor meer informatie over de Rollo-labelprinter naar de ondersteuningsportal van Rollo.

Je Rollo-labelprinter instellen

Stappen:

1. Als de printerschakelaar op On staat, zet u de printer uit door op de schakelaar aan de achterkant van de printer te drukken.

2. Sluit het netsnoer aan op je Rollo-labelprinter.

3. Sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op uw voedingsadapter en steek de stekker van de adapter in een stopcontact.

4. Sluit de USB-kabel aan op je printer en het andere uiteinde op je computer.

5. Plaats de etiketten met de etiketzijde naar boven in de printer.

6. Stel de tabs af zodat deze de etiketten op hun plaats houden.

7. Zet de aan/uit-schakelaar op On.

8. Houd de paarse knop boven aan de labelprinter ingedrukt totdat u een pieptoon hoort en laat de knop vervolgens los. De printer herkent automatisch het type en formaat etiket.

Installatie in Mac OS X

Stappen:

1. Ga naar de website van Rollo om het juiste stuurprogramma voor uw computer te downloaden.

2. Zoek en open het installatiepakket op uw computer.

3. Dubbelklik in het dialoogvenster op Rollo Printer_V1.4.pkg:

Rollo-printerpakket

4. Volg de instructies in het installatieprogramma en klik vervolgens op Close.

5. Nadat u de printer hebt aangezet, wordt deze automatisch gedetecteerd door je computer.

Installatie in Windows

Stappen:

1. Ga naar de website van Rollo om het juiste stuurprogramma voor uw computer te downloaden.

2. Zoek en open het installatiepakket op uw computer.

3. Volg de instructies in het installatieprogramma op.

4. Ga in Windows naar Configuratiescherm > Apparaten en printers.

5. Klik met de rechtermuisknop op Rollo-printer.

6. Klik in het dialoogvenster op Geavanceerd.

7. Selecteer het etiketformaat in het vervolgkeuzemenu Paper Size.

8. Klik op OK om je instellingen op te slaan.

Brother QL-111ONWB-labelprinter

Je kunt de Brother-labelprinter gebruiken om de verzendetiketten af te drukken die je in Shopify of de Shopify-app koopt. De printer biedt ondersteuning voor JeSB- en wifiverbindingen. Je kunt de Brother-labelprinter kopen in de Shopify Hardware Store.

Ga voor meer informatie over de Brother-labelprinter naar de ondersteuningsportal van Brother.

Uw Brother-labelprinter instellen

Stappen:

1. Zorg ervoor dat de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de printer op Off staat.

2. Sluit het netsnoer aan op uw Brother-labelprinter en steek vervolgens de stekker in een geaard stopcontact.

3. Trek aan de hendels aan beide zijden van de printer om het etiketcompartiment te openen.

4. Plaats de rol met etiketten in de spoelgeleider. Zorg ervoor dat de spoelarmen stevig in hun houders zitten.

5. Voer de rol met etiketten door de labelprinter. Houd de rol recht om scheve of vastgelopen etiketten te voorkomen.

6. Sluit het etiketcompartiment.

7. Druk op de aan-uitknop om de labelprinter aan te zetten.

8. Druk op de doorvoerknop om het uiteinde van de rol met etiketten uit te lijnen.

De Brother-labelprinter aansluiten op je computer

De Brother QL-111ONWB-labelprinter ondersteunt USB- en Wi-Fi-verbindingen.

Stappen:

1. Sluit de labelprinter met de meegeleverde USB-kabel aan op uw computer.

2. Ga naar de website van Brother om het installatieprogramma voor de labelprintersoftware te downloaden.

3. Zoek en open het installatieprogramma op uw computer.

4. Volg de instructies van het installatieprogramma. Tijdens de installatie kunt je de verbindingsmethode voor je labelprinter kiezen.

De Brother-labelprinter aansluiten op een iOS-apparaat

De Brother QL-111ONWB-labelprinter biedt ondersteuning voor wifiverbindingen.

Gewone printer

U kunt ook een gewone printer gebruiken om de verzendetiketten af te drukken die u in Shopify koopt. Volg de instructies die bij de printer zijn geleverd om uw printer te installeren. Als u hulp nodig hebt bij het installeren van uw printer, kunt u contact opnemen via de ondersteuningskanalen die worden vermeld in de instructies van uw printer.