Ondersteunde verzendlabelprinters

Je kunt de verzendlabelprinter kiezen die je elke keer dat je een label afdrukt, wilt gebruiken. Je kunt verzendlabels afdrukken en ze samenvoegen tijdens het aankoopproces van een verzendlabel of op de pagina met Verzending en bezorging -instellingen in je Shopify-beheercentrum.

Voor het beste resultaat gebruik je door Shopify ondersteunde hardware om je verzendlabels af te drukken.

Door Shopify ondersteunde printers voor verzendlabels

Je kunt verzendlabelprinters gebruiken om de verzendlabels af te drukken die je in Shopify koopt. In de volgende tabel vind je meer informatie over door Shopify ondersteunde verzendlabelprinters:

Verzendlabels
Labelprinter Modelnummer Beschikbaarheid Compatibiliteit
DYMO LabelWriter® 4XL (USB) 2002150 Verenigde Staten en Canada Windows en Mac
Brother QL labelprinter (draadloos) QL-1110NWB Verenigde Staten en Australië Windows, Mac, iOS en Android
Bixolon labelprinter (USB) XD5-40dK/BEG Verenigd Koninkrijk en Ierland Windows en Mac
Zebra labelprinter (USB) ZD220 Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland Windows en Mac
Zebra labelprinter (draadloos) ZD420 Verenigde Staten en Canada Windows, Mac, Android en iOS
2-inch ZSB labelprinter (draadloos) ZSB-DP12 Verenigde Staten Windows, Mac, Android en iOS
4-inch ZSB labelprinter (draadloos) ZSB-DP14N Verenigde Staten Windows, Mac, Android en iOS

Dymo LabelWriter 4XL

De Dymo LabelWriter 4XL wordt via een USB-kabel op je computer aangesloten.

Rollo-labelprinter

Je sluit de Rollo-labelprinter via een USB-kabel op je computer aan en je hebt geen toner of inkt nodig om te printen.

Stap 1: De Rollo-labelprinter klaarmaken

1. Als de printerschakelaar op On staat, zet de printer uit door op de schakelaar aan de achterkant van de printer te drukken.
  2. Sluit het netsnoer aan op je Rollo-labelprinter.
  3. Sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op je voedingsadapter en steek de stekker van de adapter in een stopcontact.
  4. Sluit de USB-kabel aan op je printer en het andere uiteinde op je computer.
  5. Plaats de labels met de labelzijde naar boven in de printer.
  6. Stel de tabs af zodat deze de labels op hun plaats houden.
  7. Zet de aan/uit-schakelaar op On.
  8. Houd de paarse knop boven aan de labelprinter ingedrukt totdat je een pieptoon hoort en laat de knop vervolgens los. De printer herkent automatisch het type en formaat label.

Stap 2: De Rollo-labelprinter installeren

Brother QL-labelprinter

De QL-labelprinter van Brother ondersteunt USB- en wifi-verbindingen.

Je Brother-labelprinter instellen

1. Zorg ervoor dat de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de printer op Off staat.
  2. Sluit het netsnoer aan op je Brother-labelprinter en steek vervolgens de stekker in een geaard stopcontact.
  3. Trek aan de hendels aan beide zijden van de printer om het etiketcompartiment te openen.
  4. Plaats de rol met labels in de spoelgeleider. Zorg ervoor dat de spoelarmen stevig in hun houders zitten.
  5. Voer de rol met labels door de labelprinter. Houd de rol recht om scheve of vastgelopen labels te voorkomen.
  6. Sluit het labelcompartiment.
  7. Druk op de aan-uitknop om de labelprinter aan te zetten.
  8. Druk op de doorvoerknop om het uiteinde van de rol met labels uit te lijnen.

De labelprinter van Brother aansluiten op je desktop- of laptopcomputer

Je kunt de Brother-labelprinter op je Windows- of Mac-computer aansluiten via een USB-kabel, een bekabelde LAN-verbinding, Bluetooth of wifi. Download de labelprintersoftware van de website van Brother en installeer de software op je computer voordat je je labelprinter op je computer aansluit.

De Brother-labelprinter aansluiten op een iOS-apparaat

De Brother QL-111ONWB-labelprinter ondersteunt wifi-connectiviteit. Je kunt je labelprinter aansluiten op je iOS-apparaat met Airdrop of wifi-direct.

Bixolon-labelprinter

Als je een merchant in het Verenigd Koninkrijk of Ierland bent, dan kun je de Bixolon-labelprinter gebruiken om verzendlabels af te drukken. Je kunt deze printer op een USB-poort van je computer aansluiten en je hebt geen toner of inkt nodig om af te drukken. Je kunt de barcodelabels van Zebra gebruiken om verzendlabels te printen met de Bixolon-labelprinter.

Voor meer informatie over de Bixolon-labelprinter raadpleeg je de handleiding van de Bixolon-labelprinter of ga je naar de Bixolon-ondersteuningspagina.

De Bixolon-labelprinter klaarmaken

Stappen:

1. Als de printerschakelaar op On staat, zet de printer uit door op de schakelaar aan de achterkant van de printer te drukken.
  2. Sluit het netsnoer op je Bixolon-labelprinter aan.
  3. Sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op je voedingsadapter en steek de stekker van de adapter in een stopcontact.
  4. Sluit de USB-kabel aan op je printer en het andere uiteinde op je computer.
  5. Plaats de labels met de labelzijde naar boven in de printer.
  6. Stel de tabs af zodat deze de labels op hun plaats houden.
  7. Zet de aan/uit-schakelaar op On.
  8. Houd de paarse knop boven aan de labelprinter ingedrukt totdat je een pieptoon hoort en laat de knop vervolgens los. De printer herkent automatisch het type en formaat label.

Installatie in Mac OS X

Stappen:

1. Ga naar de website van Bixolon om het juiste stuurprogramma voor je computer te downloaden.
  2. Zoek en open het installatiepakket op je computer.
  3. Dubbelklik in het dialoogvenster op het bestand .pkg.
  4. Volg de instructies in het installatieprogramma op.

Installatie in Windows

Stappen:

1. Ga naar de website van Bixolon om het juiste stuurprogramma voor je computer te downloaden.
  2. Zoek en open het installatiepakket op je computer.
  3. Volg de instructies in het installatieprogramma op.

Labelprinters van Zebra

Je kunt de draadloze Zebra-labelprinter (ZD420), USB Zebra-labelprinter (ZD220), 2-inch ZSB Zebra-labelprinter en de 4-inch ZSB Zebra-labelprinter gebruiken om de verzendlabels te printen die je koopt in Shopify. Afhankelijk van het model maakt de printer verbinding met je apparaat via USB, Bluetooth of wifi.

Als je labels wilt afdrukken met de ZD220- of de ZD420-printer van Zebra, dan kun je labels van het merk Zebra in een van de volgende maten gebruiken:

• Barcode - 10010037 (1,2" x 0,85")
  • Barcode - 10010038 (1,25" x 1")
  • Barcode - 10010039 (2" x 1")
  • Barcode - 10015340 (2,25" x 0,75")
  • Barcode - 10010043 (3" x 1")
  • Barcode - 10010044 (3" x 2")
  • Verzending - (4" x 6")

Gebruik labels van het merk Zebra in een van de volgende maten om labels te printen met de Zebra-printers van de ZSB-serie:

• Zebra Barcodes ZSB-LC6 (2,25 inch x 1 inch) - 57 mm x 25 mm
  • Zebra Multipurpose ZSB- LC7 (1,25 inch x 1,25 inch) - 32 mm x 32 mm
  • Zebra Jewelry ZSB- LC8 (2,25 inch x 0,5 inch) - 57 mm x 13 mm
  • Zebra XL Shipping ZSB-LC1 (4" x 6") - 102 mm x 152 mm

De ZD220-printer van Zebra klaarmaken

Download de labelprintersoftware van de website voor de installatie van de Zebra-printer en installeer de software op je apparaat voordat je je ZD220-labelprinter van Zebra instelt.

Stappen:

1. Je printer aansluiten:

1. Sluit de voeding aan op je printer.
    2. Sluit het netsnoer aan op de voeding.
    3. Sluit het netsnoer aan op een wisselstroomvoedingsbron.
    4. Controleer of de voedingsindicator brandt.
    5. Sluit de USB-kabel aan op de labelprinter.
  2. Media laden:

1. Verwijder de buitenste wikkel van de mediarol.
    2. Plaats de mediarol op de houder.
    3. Duw de mediarol onder de geleiders.
    4. Lijn de sensor uit bij het midden.
    5. Sluit de printer.
  3. Je printer aanzetten en kalibreren:

1. Druk op de aan/uit-knop en laat deze los. Wanneer de printer klaar is voor gebruik, geeft de statusindicator groen licht. Als de statusindicator groen is maar knippert, dan staat de printer in de pauzemodus. Druk op de doorvoerknop om de pauzemodus te verlaten.
    2. Houd de doorvoerknop ingedrukt totdat de statusindicator twee keer knippert. Hierna zal de printer verschillende labels doorvoeren en meten. Nadat de printer klaar is met kalibreren, geeft de statusindicator continu groen licht.
    3. Scheur de overtollige media af.
    4. Houd de doorvoerknop ingedrukt totdat de statusindicator één keer knippert om het configuratierapport als test af te drukken.

Raadpleeg de snelstartgids voor de ZD220/ZD230 van Zebra voor meer informatie over de installatie van de ZD220-printer van Zebra.

De ZD420/ZD421-printer van Zebra klaarmaken

1. Je printer aansluiten:

1. Sluit de voeding aan op je printer.
    2. Sluit het netsnoer aan op de voeding.
    3. Sluit het netsnoer aan op een wisselstroomvoedingsbron.
    4. Controleer of de voedingsindicator brandt.
    5. Sluit de USB-kabel aan op de labelprinter.
  2. Media laden:

1. Verwijder de buitenste wikkel van de mediarol.
    2. Plaats de mediarol op de houder.
    3. Duw de mediarol onder de geleiders.
    4. Lijn de sensor uit bij het midden.
    5. Plaats de lintopwikkelspoel en de linttoevoer.
    6. Trek het papier door de opwikkelspoel.
    7. Sluit de printer.
  3. Je printer aanzetten en kalibreren:

1. Druk op de aan/uit-knop en laat deze los. Wanneer de printer klaar is voor gebruik, geeft de statusindicator groen licht. Als de statusindicator groen is maar knippert, dan staat de printer in de pauzemodus. Druk op de doorvoerknop om de pauzemodus te verlaten.
    2. Houd de doorvoerknop ingedrukt totdat de statusindicator twee keer knippert. Hierna zal de printer verschillende labels doorvoeren en meten. Nadat de printer klaar is met kalibreren, geeft de statusindicator continu groen licht.
    3. Scheur de overtollige media af.
    4. Houd de doorvoerknop ingedrukt totdat de statusindicator één keer knippert om het configuratierapport als test af te drukken.

Raadpleeg een van de volgende snelstartgidsen voor meer informatie over de printerinstallatie:

De Zebra-printer uit de ZSB-lijn klaarmaken

Zorg dat je wifi-verbinding hebt om je Zebra-labelprinter uit de ZSB-serie in te stellen en te gebruiken.

Stappen:

1. Zet je labelprinter aan. De printer print automatisch een label met een QR-code wanneer je deze voor het eerst aanzet.
  2. Scan de QR-code met de camera van je Android- of iOS-apparaat en download vervolgens de app van de ZSB-serie.
  3. Maak een Zebra-gebruikersaccount aan. Het aanmaken van een account is gratis.
  4. Volg de stappen in de app om je printer in te stellen.

Raadpleeg de snelstartgids voor de printer van de ZSB-serie voor meer informatie over de installatie van de printer van de ZSB-serie.

Gewone printer voor desktopcomputer

Je kunt ook een gewone printer gebruiken om de verzendlabels af te drukken die je in Shopify koopt. Volg de instructies die bij de printer zijn geleverd om je printer te installeren. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van je printer, kun je contact opnemen via de ondersteuningskanalen die worden vermeld in de instructies van je printer.